Nieuw

PewDiePie trekt donatie aan ADL in

PewDiePie, ’s werelds meest populaire You-Tuber met meer dan 100 miljoen volgers, maakte vorige week bekend een donatie van 50.000 dollar te zullen doen aan de ADL om duidelijk te maken dat hij niet ‘Alt-Right’ was, zoals hem soms aangewreven wordt.

Onmiddellijk barstte een online stortvloed van commentaar los, omdat het die ADL is die achter de recente enorme ‘purge’ van You-Tube accounts zit. Het is de Joodse ADL die verantwoordelijk is voor de meeste censuur op het internet.

Het is op zijn minst wrang dat een You-Tuber dan buigt voor de afpersingspraktijken van deze supremacistische haatgroep.

De ADL werd opgericht nadat een Joodse man, Leo Frank werd veroordeeld voor de verkrachting van het 13-jarige meisje Mary Phagan. Aanvankelijk kreeg hij de doodstraf maar de Joodse gemeenschap smeekte om een leven in de gevangenis. De rechter boog. Toen hing een groep echte mannen zijn pedofiele reet op om gerechtigheid te krijgen.

Een paar dagen na het bekend worden van PewDiePie’s donatie-belofte aan de ADL en alle daaropvolgende commotie trekt Pewdiepie zijn belofte om te doneren in (hij had het geld nog niet overgemaakt) en zei dat hij niet goed genoeg onderzocht had waar de ADL voor stond, en dat hij alleen maar aan een liefdadigheidsorganisatie had willen doneren.

In het begin van deze video vertelt hij dat:

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.214 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Piranjaha (1683 Articles)
De door mij vertaalde artikelen geven niet per se mijn mening weer. Ze zijn regelmatig ook tegenstrijdig met elkaar. De huidige ‘wetenschap’ kan daar niet zo goed mee overweg, want alles moet in consensus zijn. Naar mijn mening houdt wetenschap en historisch onderzoek in dat je zoveel mogelijk facetten van een bepaalde zaak bekijkt (en na afloop nog steeds niet overtuigd bent en nieuwsgierig blijft). Van allerlei kanten. De logische consequentie daarvan is dat sommige weergaven botsen of – o jee – onaangenaam zijn.

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s