Nieuw

Oostenrijk – Asielzoekers krijgen uurloon om hun eigen afwas te doen en hun kamer op te ruimen

Oostenrijk is zeer ruimhartig voor asielzoekers. Ongeacht de concrete kansen op succes van de asielaanvraag krijgen deze personen in Oostenrijk een volledig aanbod van huisvesting, voedsel, kleding, zorg en ook zakgeld.

Elke asielzoeker kost de staat gemiddeld meer dan 1.000 euro per maand. Twee derde hiervan wordt besteed aan zorg en huisvesting. Hieronder vallen ook de kosten voor schoonmaakbedrijven, die de schoonmaak van de accommodatie voor hun rekening nemen. Deze kosten zouden in de toekomst door de donoren – meestal de federale en deelstaatregeringen – kunnen worden bespaard als de twee belangrijkste kandidaten van de FPÖ voor de verkiezingen voor de Nationale Raad, Norbert Hofer en Herbert Kickl, hun zin krijgen.

Schoonmaak van de accommodatie dient zonder betaling plaats te vinden.

In een interview met de krant Wochenblick eisen beiden dat asielzoekers in de toekomst zelf hun kamer schoonmaken – zonder daarvoor betaald te worden, zoals nu het geval is met de zogenaamde betaalde activiteiten.

Dit was een twistpunt geworden onder de laatste regering. In zijn laatste dagen als minister van Binnenlandse Zaken had Herbert Kickl een bovengrens van 1,50 euro per uur opgelegd; zijn kortetermijnopvolger Eckart Ratz trok de regeling in. De federale, staats- en lokale overheden kunnen asielzoekers momenteel meer betalen voor het doen van de afwas en het dweilen van de vloer in hun eigen woning.

Hofer: Ik zie niet in waarom Oostenrijkers hiervoor zouden moeten betalen

“Ik neem aan dat het merendeel van deze asielzoekers die naar Oostenrijk komen geen schoonmaakpersoneel thuis hadden en ik zie niet in waarom de Oostenrijkers dat zouden moeten betalen,” zei Hofer. “Deze mensen hebben geen werk, hebben de hele dag vrij – en dan komt de schoonmaakster achter de heren opruimen? Daar gaan we mee stoppen!

Kickl: Oostenrijk is geen all-inclusive club

“Je moet kunnen verwachten dat deze mensen, die thuis ook geen bediende hadden, hier een bijdrage aan leveren. Samen de vloer vegen, opruimen en afwassen”, bevestigt Herbert Kickl van de FPÖ. Asielzoekers zouden moeten leren dat Oostenrijk geen all-inclusive club is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.214 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Piranjaha (1683 Articles)
De door mij vertaalde artikelen geven niet per se mijn mening weer. Ze zijn regelmatig ook tegenstrijdig met elkaar. De huidige ‘wetenschap’ kan daar niet zo goed mee overweg, want alles moet in consensus zijn. Naar mijn mening houdt wetenschap en historisch onderzoek in dat je zoveel mogelijk facetten van een bepaalde zaak bekijkt (en na afloop nog steeds niet overtuigd bent en nieuwsgierig blijft). Van allerlei kanten. De logische consequentie daarvan is dat sommige weergaven botsen of – o jee – onaangenaam zijn.

8 Comments on Oostenrijk – Asielzoekers krijgen uurloon om hun eigen afwas te doen en hun kamer op te ruimen

 1. In Europa zorgen ze nog beterder voor parasieten dan voor hun eigen autochtone bevolking. Recept voor oorlog.

  Like

 2. Ik krijg ook niet betaald als ik mijn huis schoon maak

  Like

 3. Die parasieten krijgen ook nog betaald om hun eigen rotzooi op te ruimen. Wij dus niet. Eruit die prinkhanen die Europa kaal vreten

  Like

 4. Tijd voor een revolutie

  Like

 5. Ze moeten het juist omdraaien, doe je niets dan maak je GEEN enkele kans op asiel, je maakt HEEL misschien kans als ALLES keurig netjes is en je gedrag ook keurig netjes, zodra er maar iets op je valt aan te merken, DIRECT kans op asiel intrekken.

  Like

 6. Claudia M. // september 14, 2019 om 17:56 //

  Is het niet meer dan normaal dat je je eigen nest en bij voorkeur ook de omgeving schoonhoudt? Belachelijk dat dit zelfs ter sprake moet komen!

  Like

 7. Zelfs de Oostenrijkers zijn hun geschiedenis vergeten

  Like

 8. Ze zijn van huis uit gewend om hun huis (en hun vrouwen) helemaal uit te wonen en dan wegwezen…….

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s