Nieuw

Mario – Goldman Sachs – Draghi komt met ‘bazooka’: rente nog verder omlaag

Nog één keer doet Mario Draghi vriend en vijand versteld staan door de geldkraan wijd open te draaien. De president van de Europese Centrale Bank, die eind volgende maand afscheid neemt, kondigt donderdag niet alleen de langverwachte renteverlaging aan, maar ook een nieuwe ronde schuldaankopen.

Volkskrant >>

De Euro-crisis is nooit weggeweest. Draghi heeft hem gedempt door 3000 miljard shekels in een put te mieteren, het is geen bodemloze put in die zin dat het geld in het niets verdwijnt, nee het stroomt rechtstreeks naar de bankkluizen van de schuldverleners, terwijl de Europese burgers met schuldbezit worden opgezadeld.

Het is een cadeautje voor de nieuwe Italiaanse regering die door Merkel schuldhulpverlening toegezegd was, zoals Fenixx eerder vandaag meldde, als ze salvini buiten de regering zouden houden en geen nieuwe verkiezingen toe zouden staan.

Volgens Il Giornale had Merkel de PD gebeld toen de onderhandelingen met Luigi di Maio van “5 sterren” op de rand van de afgrond stonden en eiste dat de coalitie onder alle omstandigheden werd gevormd en dat Salvini werd “gestopt”.

In ruil daarvoor had Merkel de sociaal-democraten onder andere verlichting van de staatsschuld beloofd – iets waar Salvini nog steeds op bittere tegenstand van Berlijn en Brussel had kunnen stuiten.

De actie van Draghi van vandaag is simpelweg het inlossen van de belofte die Merkel eerder had gedaan en is bedoeld om de huidige Italiaanse regering zo lang mogelijk te laten overleven en Salvini van de macht te houden.

De rekening wordt gelegd bij de Noordelijke staten en dan vooral bij dat ene landje waar de burgers een gigantisch spaartegoed hebben, dat in waarde zal dalen, omdat zij als enigen voor hun pensioen gespaard hebben. ‘Voor de pensioenfondsen is het goedkope geld een ramp‘.

Jean Wanningen tweet:

En Lex Hoogduin drukt met de vinger op de zere plek:

In de huidige omstandigheden halveert de koopkracht van je spaargeld ongeveer iedere 25 jaar. Als de onderliggende inflatie door de BTW verhoging een procentpunt lager zou zijn dan de huidige is het iedere 35 jaar.

De Nederlander wordt 2x gepakt: hoge inflatie en negatieve rente. En wat de Volkskrant niet meldt is dat de ECB wel eens op een hogere inflatie zou kunnen mikken van 3 a 4% in plaats van het officiële doel, om zo de zuidelijke staatsschulden ‘weg te inflateren’ (het is de enige manier voor de zuidelijke schulden), precies dat wat altijd de strategie van de zuidelijke landen was. En dat kon prima, zolang ze niet met ons in één muntunie zaten. Dan moesten ze als gevolg daarvan gewoon eens in de zoveel tijd hun munt devalueren.

De verdeeldheid was nog nooit zo groot in de EU, de Frans-Duitse as stemde tegen, terwijl het Merkel’s belofte aan de nieuwe Italiaanse coalitie was om Salvini maar buiten de regering te houden, waar Macron het ongetwijfeld mee eens was.

It is a Goddamn mess and it’s gonna blow up any moment now.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.214 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Piranjaha (1683 Articles)
De door mij vertaalde artikelen geven niet per se mijn mening weer. Ze zijn regelmatig ook tegenstrijdig met elkaar. De huidige ‘wetenschap’ kan daar niet zo goed mee overweg, want alles moet in consensus zijn. Naar mijn mening houdt wetenschap en historisch onderzoek in dat je zoveel mogelijk facetten van een bepaalde zaak bekijkt (en na afloop nog steeds niet overtuigd bent en nieuwsgierig blijft). Van allerlei kanten. De logische consequentie daarvan is dat sommige weergaven botsen of – o jee – onaangenaam zijn.

9 Comments on Mario – Goldman Sachs – Draghi komt met ‘bazooka’: rente nog verder omlaag

 1. Die duivel hadden ze alleng naar de hel moeten knallen. Hopelijk loopt er nog een exorcist rond die het op knapt.

  Like

 2. vonpuffelen // september 13, 2019 om 10:42 //

  “We are all jesuits”.
  Herman van Rompuy

  Like

 3. Sparen voor je oude dag: het is ons met de paplepel ingegoten want na de pensionering is een appeltje voor de dorst nooit weg als er nieuwe huishoudelijke apparaten moeten worden aangeschaft of men – al of niet gedwongen – moet gaan verhuizen.

  Nu is de spaarrente tot nul procent gedaald en dreigt er zelfs een negatieve rente te komen om de zuidelijke EU-lidstaten financieel blijvend te kunnen ondersteunen.
  Gelegaliseerde diefstal wat bovendien nog wordt aangevuld door de pensioenen te laten krimpen. Want onze economie moet worden gestimuleerd en de asielzoekersindustrie kost ons ook klauwen met geld, maar dat verzwijgt men wijselijk.

  We hebben te maken met een structureel probleem, want landen als o.a. Griekenland hadden nooit toegelaten mogen worden tot de EU. Een kwestie van mentaliteitsverschil tussen b.v. een Fin en een Griek die een bewoner is van een land waar belastingontduiking is verheven tot een nationale sport.

  De zuidelijke EU-lidstaten parasiteren op kosten van de noordelijke lidstaten en dat zal blijven gebeuren tot er een nieuwe recessie uitbreekt en de zaken echt niet meer beheersbaar zijn, zelfs niet door het laten draaien van de geldpersen waarmee men Griekenland uit de brand kon helpen.

  We betalen ons krom door sterk verhoogde zorgpremies, gemeentelijke belastingen, sterk verhoogde huren omdat de woningcorporaties inzage mogen hebben in onze belastinggegevens, om over het eigen risico in de zorgverzekering maar te zwijgen.

  Is men een allochtoon, een vluchteling met een verblijfsstatus, een uitgeprocedeerde nepvluchteling, een teruggekeerde IS-strijder dan is men stukken beter af en valt men onder de categorie: ‘kwetsbare etnische minderheid’ en is alles gratis want we hebben immers een plicht te vervullen ten opzichte van de behoeftige medemens.

  We worden uitgekleed tot op het bot en straks kunnen we aansluiten in lange rijen voor de voedselbank terwijl Achmed en Fatima geriefelijk kunnen overleven in hun moslimenclaves en de linkse activisten zorgen voor nog meer aanvoer van bezettingstroepen en de bijbehorende bezettingskosten rijzen de pan uit.

  Velen van onze oudere generaties hebben nog de 48-urige werkweek mee mogen maken om ons land er weer bovenop te helpen na de vorige bezetting. Nu zijn er talloze vacatures op de arbeidsmarkt en de vluchtelingen die z.g. onze economie op poten komen zetten zitten thuis, want een uitkering en toeslagen leveren meer op.
  Wie daar enige kritische kanttekeningen over maakt is een racist, onverdraagzaam en intolerant.

  De toekomst zal uitwijzen of de EU in zijn huidige vorm en omvang kan overleven, de onderlinge verdeeldheid is dermate groot dat er van een goed functionerende eenheid absoluut geen sprake is.
  En uiteindelijk werd de VS pas een homogene staat na het uitvechten van een bloedige burgeroorlog waarna de neuzen min of meer dezelfde kant op stonden.

  Maar daar staan wij nog ver van af want Brood & Spelen houden ons voorlopig nog even rustig.

  Like

 4. vonpuffelen // september 13, 2019 om 14:17 //

  De pleuris breekt hier pas uit wanneer de smartphones het niet meer doen.

  Like

 5. Creating the Perfect Storm!!
  https://www punt bitchute punt com/video/Di5y26HIRx5i/

  Almost 90 years have past since the NWO’s plans were thrown back by Germany.
  Today we face the same threat as the banksters did to the Weimar Republic.
  However it will be FAR MORE WORSE THAN THAT!

  In the history of the last 75 years, EVERY SEVEN YEARS UP TO 2008, there was a (deliberate instigated) “economic depression”
  (2008, 2001, 1994, 1987, 1980, 1973, 1966, 1959, 1952) Already back in 2015 the next one SHOULD have set in.
  This has been delayed DELIBERATELY to create a perfect storm!

  This Perfect (financial) Storm is upon us. The (Rothschild) Babylonic Money System, based on endless and
  ever growing DEBT is no longer sustainable. (Mathematically it should already have been collapsed around the year 2000)

  As in the Weimar Republic, money (That is currency), will become absolutely worthless. Savings and Pensions will vaporize.
  Governments will fall. Because of all kinds of “cultural” aliens, ABSOLUTE ANARCHIE will rise,
  starting from the already no-go zones in every major city in the west.
  The Noahide laws will do the rest to extinct the CHRISTIAN “white” race.

  PREPARE!!! COME TOGETHER!!! DEFEND YOURSELVES!!! IT IS NOT TOO LATE!!!
  Otherwise it will be check mate.

  And here comes the kicker….
  The blueprint for the solution has been tested AND PROVEN EFFECTIVE not even a lifetime ago…
  https://www punt bitchute punt com/video/FSBxM0MgIkAE/

  Wie zitten achter het Babylonische monetaire systeem van eeuwige schuld dat actief was in het oude Rome en tegenwoordig (al meer dan 100 jaar) in bijna ELK LAND TER WERELD ACTIEF IS?
  Wie leidden tot de val van het oude Rome en op welke manier?
  Wie haten Christenen/ Christendom tot op het bot? EN GEVEN DIT TOE?!
  Denkt U dat Jezus een aanhanger van het Judaïsme was enmet de TALMOED is opgevoed?
  Wie nagelden Jesus aan het kruis?
  Wat was de officiële naam van de Tempeliers? Waarom werd deze orde verboden en in wat zijn zij vanaf vrijdag 13 oktober 1306 opgegaan?
  Wie beheert (al honderden jaren) de schatkist van het Vaticaan?
  Wie controleren de Jezuïeten en de Ridders van Malta?
  Wie dienen de vrijmetselaars DAADWERKELIJK?
  Wie zijn NIET tegen slavernij?
  Wie krijgen 2800 slaven en wanneer?
  Wie zaten/ ZITTEN!! DAADWERKELIJK achter de (sex) slavenhandel?
  Wie zitten achter de verdwijning van de Christelijke familaire traditie (feitelijk de hoeksteen van onze samenleving) en promoten overspel, echtscheidingen, abortus, sodomie, homosexualiteit, etc.?
  Wie werden in meer dan 130 landen in de laatste 800 jaar verbannen, en WAAROM?
  Wie waren DAADWERKELIJK verantwoordelijk voor de Spaanse Inquisitie en WAAROM?
  Wie sprak een bloedwraak over de Romanovs uit en loste deze iets meer dan een eeuw later in?
  Wat betekent het Russische woord POGROM en WAAROM werden deze eind 19e eeuw geinitieerd?
  Wie creëerden communisme/ bolsjevisme/ marxisme/ illuminisme/ Soclalsme?
  Wie creëerden feminisme?
  Wie zijn verantwoordelijk voor de moord op HONDERDEN MILJOENEN CHRISTENEN alleen al in de laatste eeuw!
  Wie waren DAADWERKELIJK verantwoordelijk voor de Armeense genocide, de Holodomor en talloze andere misdaden tegen de mensheid?
  Wie promoten atheïsme, pedofilie, homohuwelijken, (kinder)porno, etc.
  Wie zijn de ECHTE intriganten?
  Wie zien mensen anders dan zijzelf als minder dan dieren die alleen maar bestaansrecht hebben om hen te dienen?
  Wie zien ELKE VROUW, anders dan zijzelf als een prostituee?
  Wie zijn de ECHTE globalisten die in ongeveer elk land ter wereld leven en als een 5e colonne deze landen van binnenuit vernietigen en er op parasiteren?
  Wie zijn meesters in (haat)propaganda en lastercampagnes?
  Wie bedachten woorden als racisme, nazisme, antisemitisme en maakten dit woorden van psychologische oorlogsvoering om elke vorm van open debat bij voorbaat de kop in te drukken?
  Wie veranderen het vaakst van geboortenaam?
  Wie klagen direct en nemen METEEN een slachtofferrol aan wanneer ze voor hun daden worden bekritiseerd?
  Wie wijzen met een vinger naar iedereen, behalve zichzelf?
  Wie richtte(n) de V.N. op?
  Wie negeerden de meeste V.N. resoluties?
  Wie creëerde de illuminati in 1776?
  Wie zitten achter de evolutie THEORIE en WIE financierde die om het atheïsme te promoten?
  Wie hoeven, volgens hun eigen wetten, NIET de waarheid te vertellen in een rechtbank totdat aan bepaalde omstandigheden is voldaan?
  (stel je voor dat je zweert de waarheid te vertellen op een boek van Wipneus en Pim in plaats van de Bijbel)
  Wie zorgden ervoor dat Duitsland tot 2099 een bezette mogendheid blijft?
  Wie zitten achter de “balance of power” politiek?
  Wie hebben wetgeving nodig om dogma’s in stand te houden?
  Wie zijn ALS DE DOOD voor het eeuwenoude symbool op de banier van Marduk en maakten dit een symbool van haat? En WELK SYMBOOL IS DIT?
  Wie zuigen landen leeg voor zelfbedachte misdaden die nooit hebben plaatsgevonden?
  Wie hebben nucleaire raketten gericht op elke hoofdstad van Europa en van het Midden-Oosten?
  Wie zijn verantwoordelijk voor eindeloze immigratie in “blanke” landen?
  Wie streven naar onstervelijkheid, al dan niet via robotica, transhumanisme, nanotechnologie, occulte, mystieke of welke manier dan ook?
  Wie kaapten de naam CHRISTMAS en maakten het illegaal om in bepaalde landen Christelijke kruizen te gebruiken?
  Wie waren DAADWERKELIJK verantwoordelijk voor 9-11?
  WIE controleert de MSM fake media op het westelijk halfrond middels 6 nieuwsconglomeraten?
  WIE controleert Hollywood?
  WIE controleert de VS en de EU nu ECHT?

  Nogmaals…
  DENK NA!

  Liked by 1 persoon

 6. vonpuffelen // september 13, 2019 om 20:43 //

  “13 oktober 1306”
  Nee, vertel me.

  Like

 7. Beste luitjes. Koop Bitcoin en Litecoin van een deel van je vermogen. Dit zal je uit de financiële malaise kunnen helpen waarschijnlijk. Graag gedaan. (Geen financieel advies) doe je eigen huiswerk verder.

  Like

 8. Like

 9. @Van Puffelen.

  https://www punt bibliotecapleyades punt net/sociopolitica/templars/knights_templars01.htm

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s