Nieuw

Duterte: “Schiet corrupte ambtenaren neer en sla ze in elkaar !”

De Filippijnse president Rodrigo Duterte heeft burgers uitgenodigd om alle overheidsfunctionarissen die ze omkoping zien aannemen, neer te schieten, maar niet te doden, en belooft immuniteit tegen vervolging op voorwaarde dat de corrupte bureaucraat het overleeft.

Het onorthodoxe presidentiële “bevel” riep ook de Filippino’s op om corrupte ambtenaren die ze tegenkomen in elkaar te slaan, zo meldt het Manilla Bulletin, ondanks de waarschijnlijk rampzalige gevolgen voor de openbare orde.

“Als je belasting betaalt, een vergoeding of een certificaat krijgt en de ambtenaren om smeergeld vragen, sla ze dan. Als je wapens hebt, kun je ze neerschieten, maar niet doden, want tijdens de procedure kun je dan geen gratie krijgen,” zei de uitgesproken leider. Hij voegde eraan toe dat degenen die op zijn aanbod ingaan “niet naar de gevangenis zullen worden gestuurd, maar alleen fysiek ernstig gestraft zullen worden”.

De president staat bekend om zijn informele opmerkingen en donkere grappen, net zo goed als om zijn eigenlijke plannen, met een gewelddadige drugsoorlog die herhaaldelijk bekritiseerd is door de rechtengroeperingen, de VN en de internationale gemeenschap in het algemeen.

In januari 2019 werden er naar schatting zo’n 5.000 mensen gedood in de drugsoorlog, hoewel rechtengroepen beweren dat het aantal meer dan het dubbele daarvan zou kunnen zijn.

Hoewel Duterte, een voormalige burgemeester en officier van justitie, zorgvuldig was geweest om een onderscheid te maken tussen tekenen van dankbaarheid en steekpenningen, waarschuwden vice-president Leni Robredo en senator Panfilo Lacson dat een dergelijke ‘praktijk om geschenken te geven corruptie bij de politie zou kunnen veroorzaken’.

In reactie hierop adviseerde Duterte zijn critici om de wet bij te schaven.

“Je kunt geschenken accepteren, symbolisch, nominaal, ik gebruikte de woorden van de wet. Het is te vinden in de ‘Anti-Graft en Corrupt Practices‘ wet,” zei Duterte.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.214 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Piranjaha (1683 Articles)
De door mij vertaalde artikelen geven niet per se mijn mening weer. Ze zijn regelmatig ook tegenstrijdig met elkaar. De huidige ‘wetenschap’ kan daar niet zo goed mee overweg, want alles moet in consensus zijn. Naar mijn mening houdt wetenschap en historisch onderzoek in dat je zoveel mogelijk facetten van een bepaalde zaak bekijkt (en na afloop nog steeds niet overtuigd bent en nieuwsgierig blijft). Van allerlei kanten. De logische consequentie daarvan is dat sommige weergaven botsen of – o jee – onaangenaam zijn.

5 Comments on Duterte: “Schiet corrupte ambtenaren neer en sla ze in elkaar !”

 1. vangie1206j // september 14, 2019 om 01:35 //

  Hier op dit forum wordt regelmatig het woord fakenews gebezigd.
  Ik denk dat dit bericht over Duterte daar 1 van is.
  Nergens in het Filippijnse news oa. GMA news en ABS news is daar melding over gemaakt.
  Mijn vrouw Filippijnse heeft ook NIETS daar over behoort of gelezen.
  Dat Rodrigo Duterte geen lieverdje is, dat is bekend maar hij weet dat drugs gajes keihard aan te pakken en de meeste moorden in de Filippijnen wordt veroorzaakt niet door Duterte maar door die gangs zelf.
  Hoe meer ze elkaar over hoop schieten hoe beter.
  Opgeruimd staat netjes met dat gegijsem.

  Like

 2. koddebeier // september 14, 2019 om 11:13 //

  Mooi, daar zouden ze in Nederland ook mee kunnen beginnen !

  Like

 3. https://www.telegraaf.nl/nieuws/1072526176/wapen-zoon-halsema-was-van-vader

  Update; het gaat, in tegenstelling tot eerdere berichten niet over een bolletjes of airsoft pistool maar over een Beretta FS92, onklaar gemaakt volgens BKA raute Duitsland, twintig jaar geleden.
  Echter als “alt deko” kan het worden opgespannen, afgeslagen en het magazijnworden gewisseld. Ook kan de slee van het wapen worden bewogen. De loop is “geslitst” of dichtgemaakt en geboord, de slee is ” afgeschraacht”, cq eris een stukje af waardoor de patroon niet word gekamers of getransporteerd.
  Maar dan…..als filmwapen gebruikt zal het geschikt zijn voor knalpatronen, en is het enige verschil met een echt pistooleen bus in de loop waardoor enkel “blanks”, losse flodders kunnen worden afgeschoten. De rest is gewoon intact. De bus kan bij deze wapens worden verwijderd cq uitgeboord, waardoor weer een echt schietklaar wapen ontstaat…een optie die mogelijk ook is toegepast…..Deze relatief “onklare” wapens werden tot ongeveer 10 jaar geleden vrij verkocht in Duitsland, of met een ontheffing indien voor export en gekocht door of op naam van een firma…een route die ook vandaag nog steeds door kapitaal krachtige criminelen word gebruikt…
  De versie van een 4-20 mm pistoolis ook mogelijk, dan verschiet het wapen kleine kogeltjes met kruitlading en is het voor de wet een volwaardig wapen…..

  Kort door de bocht genomen, indien de wet naar gelijkheid zou worden toegepast zou de ambtswoning van Femke Halsmisdaad voor een bepaalde tijd moeten worden gesloten en niet mogen worden bewoond……

  Groen links kent vele vuur wapengebruikers….de bekendste is Volkert van der Graaf….

  Liked by 1 persoon

 4. vangie1206j // september 14, 2019 om 12:50 //

  Wat heeft deze reactie met Rodrigo Duterte en de Filippijnen te maken.
  Zie het verband niet.

  Like

 5. wist niet waar dit te laten, en ambtenaren en pistool….link!

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s