Nieuw

Donald Trump stelt Joodse defensie-analist aan als nieuwe Nationale Veiligheidsadviseur

Charles Kupperman

Donald Trump heeft een Joodse defensie-analist aangesteld om John Bolton op te volgen als zijn interim-National Security Advisor.

Charles Kupperman, 68, een defensie-analist onder Ronald Reagan, werd onmiddellijk de verkeerde keus genoemd door commentatoren om zijn banden met het Centre for Security Policy, dat als ,,anti-moslim denkgroep” wordt beschreven.

Een van de theorieën die door de CSP worden gepushed, is de suggestie dat de Moslimbroederschap volgens rapporten in de Amerikaanse regering is geïnfiltreerd.

Kupperman is de vierde Nationale Veiligheidsadviseur van Trump in drie jaar, nadat Bolton de weg van Michael Flynn en H.R. McMaster is ingeslagen. Keith Kellogg vervulde de rol ook kortstondig, in 2017.

Hij volgt een lange lijn van vooraanstaande functionarissen, waaronder Henry Kissinger, in een rol die wordt omschreven als chief in-house adviseur van de president over alle nationale veiligheidskwesties, waaronder Iran, waarover Trump en Bolton met elkaar in conflict waren.

Nadat Trump zich terugtrok uit de nucleaire deal, gaf Bolton – die voorstander is van militaire actie – opdracht tot een Amerikaanse troepen- en vliegdekschipopbouw in de Golf, evenals een cyberaanval, en drong hij er bij Trump op aan om Iran te bombarderen als reactie op het neerstorten van een Amerikaanse drone. Trump zei later dat hij de missie op het laatste moment afgebroken, grappend dat Bolton “nog nooit een oorlog had gezien die hij niet leuk vond”.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.214 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Piranjaha (1683 Articles)
De door mij vertaalde artikelen geven niet per se mijn mening weer. Ze zijn regelmatig ook tegenstrijdig met elkaar. De huidige ‘wetenschap’ kan daar niet zo goed mee overweg, want alles moet in consensus zijn. Naar mijn mening houdt wetenschap en historisch onderzoek in dat je zoveel mogelijk facetten van een bepaalde zaak bekijkt (en na afloop nog steeds niet overtuigd bent en nieuwsgierig blijft). Van allerlei kanten. De logische consequentie daarvan is dat sommige weergaven botsen of – o jee – onaangenaam zijn.

5 Comments on Donald Trump stelt Joodse defensie-analist aan als nieuwe Nationale Veiligheidsadviseur

 1. Prima keuze lijkt mij. Daar zal Piranha misschien anders over denken.

  Like

 2. @Klaas

  Waarom is dit per definitie prima?

  Like

 3. @Henk // september 13, 2019 om 23:20

  Omdat het voor Klaas voldoet een Jood te zijn om een prima keuze te zijn. Hij is eigenlijk een soort islamist, maar dan in de zionisme uitvoering. Net zo slaafs, en net zo dweepziek.

  Like

 4. Wakkere Joost // september 14, 2019 om 22:52 //

  Van de drup in de regen.
  We zullen zien, oppassen met deze zionist.
  Hier gaan we meer over leren, over deze kwibus.
  Mogelijk zijn we zwaar de pineut, echt zo n Talmoed
  hoofd.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s