Nieuw

De ultieme vorm van zelfbeschikking is zelfverdediging

In het verleden hebben we de kreet baas in eigen buik gehoord, die vrouwen de vrijheid heeft gegeven om te besluiten vele miljoenen ongeboren kinderen te vermoorden.

Auteur: Ingezonden

Nu wil D66 ouderen de mogelijkheid geven om een einde aan hun leven te maken wanneer ze de dagen zat zijn. De partij zal begin 2020 een initiatiefwet indienen in de Tweede Kamer om dit proces te beginnen. Ongetwijfeld zal D66 dit verkopen als bezuinigingsmaatregel.

Zowel anticonceptie als een vrijwillig levenseinde zijn vormen van zelfbeschikking. In meest algemene zin betekent zelfbeschikking dat je het recht hebt om je leven in te richten zoals je dat zelf wil binnen de grenzen van de wet, zonder dat je andere mensen hierbij in hun recht(en) schaadt.

Al vele tientallen jaren wordt Nederland geteisterd door de toestroom van vreemdelingen. Nederland is er niet beter van geworden. De leefbaarheid is zienderogen afgenomen. Het land is dichtbevolkt geraakt, in toenemende mate vervuild geworden, de woningmarkt heeft zich tot een ramp ontwikkeld en de sociale voorzieningen worden geplunderd. Politie en strijdmachten zijn dusdanig onderbemand, gebonden aan gedragsregels die hen belemmeren in het functioneren of kapotbezuinigd dat ze niet meer in staat zijn ons te beschermen.

De meest huiveringwekkende statistiek is mogelijk de volgende: sinds 1950 tot nu is de criminaliteit in Nederland met 700% gestegen (zie illustraties onderaan). Opvallend is de opwaartse lijn die ontstaat bij de intrede van bepaalde groepen buitenlanders. Het zet de jaarlijkse jubelberichten in de media die afkomstig zijn van politie en CBS over criminaliteit die een paar procenten gedaald zou zijn in een relatief daglicht. Naast dat het vaak niet waar is, of pas waar na manipulatie van de onderzoeksgegevens. De conclusie is dat de overheid faalt in een van haar primaire taken: het garanderen van de veiligheid van haar burgers.

We hebben te maken met opeenvolgende regeringen, verspreid over partijen van ‘links’ tot ‘rechts’, die de grenzen van het land wagenwijd hebben opengezet voor vreemdelingen. We hebben criminaliteit tot een importproduct gemaakt.

De vreemdelingen leven onder ons, van voorkomen is geen sprake meer. We moeten daarom kijken naar wat we kunnen doen om de criminaliteit te doen afnemen. Het antwoord is eenvoudig: geef Nederlanders de mogelijkheid om onder voorwaarden vuistvuurwapens aan te schaffen en ze te gebruiken ter zelfverdediging.

Met vuistvuurwapens worden vuurwapens bedoeld die met 1 hand te gebruiken zijn: pistolen en revolvers.

De eerste schreeuw van verontwaardiging zal bestaan uit verwijzingen naar massaschietpartijen. Deze massaschietpartijen gebeuren in de VS (vooral in ‘gun-free zones’) waar men, afhankelijk van de staat, soms veel vrijere wapenwetgeving heeft waar men semi-automatische mitrailleurs mag aanschaffen bij de lokale supermarkt. De massaschietpartijen gebeuren ook in Europa, waar slachtoffers niets anders rest dan hysterisch rondjes rennen met de handen in de lucht terwijl moslimterroristen hun machinegeweren leegsproeien op een menigte.

Kijken we wat verder, dan zijn er meerdere landen in Europa met veel vrijere wapenwetgeving dan in Nederland. Denemarken, Zwitserland, Italië, Polen, Hongarije, Kroatië, Slowakije en Tsjechië zijn voorbeelden van landen die het gebruik van vuurwapens ten behoeve van zelfverdediging toestaan. Per land zijn er variaties in wetgeving. Geen van de genoemde landen komt in het nieuws vanwege massaschietpartijen zoals die in de VS wel voorkomen. De VS heeft in delen van het land mogelijk een te vrije wapenwetgeving, maar kent daarnaast ook andere problemen die delen van het land soms tot een explosief geheel maken. Een van die problemen is demografie.

De Tsjechische wet is mogelijk de beste. Sinds invoering ervan in 1995 is het aantal moorden in Tsjechië gehalveerd. Het gebruik en van een vuistvuurwapen ter zelfverdediging is in Tsjechië toegestaan onder voorwaarde dat het gebruik proportioneel was aan de situatie, wat vanzelfsprekend door een rechter beoordeeld wordt.

De Tsjechische vuurwapenwet schrijft de volgende voorwaarden voor:

– een theorie-examen over de wapenwetgeving, proportionaliteit van zelfverdediging en veilig gebruik van een vuurwapen moet met succes worden afgerond

– een praktijkexamen waarin aangetoond moet worden dat de gebruiker veilig om kan gaan met het vuurwapen, dat hij of zij het vuurwapen goed kan onderhouden en er worden schoten gelost om de daadwerkelijke beheersing van het vuurwapen te controleren

– een medische controle door een daartoe bevoegde arts van het zicht, het gehoor en het evenwichtsorgaan

– de gebruiker moet vrij zijn van verslavingen of psychische ziektes

– de gebruiker moet een Verklaring Omtrent Gedrag kunnen overhandigen, waarbij mensen met een strafblad worden uitgesloten

– gebruik van het vuurwapen terwijl er alcohol is genuttigd of drugs is gebruikt is verboden, hierop wordt met enige regelmaat gecontroleerd

– bij het verkrijgen van een vergunning mag een burger twee vuistvuurwapens verborgen dragen, juist om ‘cowboy-taferelen’ zoals in de VS te voorkomen, waarbij Amerikanen doodgemoedereerd over straat gaan met een zichtbaar wapen(s).

De Europese Unie voelt momenteel grote druk uit op Tsjechië om haar wapenwetgeving in te perken. Veel Tsjechen zijn hier ongelukkig mee. Wapencultuur is in Tsjechië een vorm van vrijheidsbeleving, vergelijkbaar met de vrijheid van meningsuiting. Ook wij hebben deze traditie ooit gekend met schutterijen en exercitiegenootschappen.

Concluderend zijn er meerdere argumenten te bedenken die het vrijgeven van vuistvuurwapens voor zelfverdediging van burgers rechtvaardigen:

– de overheid faalt haar burgers te beschermen

– de overheid importeert criminaliteit door vreemdelingen toe te staan binnen de landgrenzen

– we hebben diverse vrijheden geregeld in rechten, maar niet het recht op zelfverdediging

Laten we het gaan regelen.

Illustraties:

Ingezonden

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.214 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (8626 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

7 Comments on De ultieme vorm van zelfbeschikking is zelfverdediging

 1. blackpeat // september 13, 2019 om 11:40 //

  Goed verhaal met wel een paar puntjes waar ik een beetje moeite mee heb.
  1: “de gebruiker moet een Verklaring Omtrent Gedrag kunnen overhandigen, waarbij mensen met een strafblad worden uitgesloten”
  Dat kan dus ook iemand zijn die zijn recht op zelfverdediging al eens eerder opgeëist heeft. En waar je in dit land vandaag een strafblad voor oploopt was gisten nog legaal, en volgende week misschien ook weer. Wat ik bedoel, de wetgevende macht hier is behoorlijk hypocriet, inconsequent en huichelachtig.
  2: “bij het verkrijgen van een vergunning mag een burger twee vuistvuurwapens verborgen dragen, juist om ‘cowboy-taferelen’ zoals in de VS te voorkomen, waarbij Amerikanen doodgemoedereerd over straat gaan met een zichtbaar wapen(s)”
  Zichtbaar is veel effectiever, iemand met slechte bedoelingen bedenkt zich wel om juist dan iets te proberen, het zal dus geweldsuitbarstingen voorkomen waar ook nog eens derden bij geslachtofferd kunnen worden.
  3: “we hebben diverse vrijheden geregeld in rechten, maar niet het recht op zelfverdediging”
  Laat ik nu zo langzamerhand het gevoel hebben dat mijn enigste recht het nakomen van de verplichtingen aan de overheid is. (en hun op geld en macht beluste opdrachtgevers)
  En “we” hebben helemaal niets geregeld, mij is vanaf mijn geboorte alles opgedrongen, ik heb nergens over mee mogen beslissen, nog dat ik ook maar ergens een vrije keus in heb kunnen maken.
  4: “Laten we het gaan regelen”
  Geen idee hoe de schrijver van het artikel dat bedoeld. Het zal iedereen toch wel duidelijk zijn dat het gezag nooit toe zal staan dat wij ons bewapenen. Dat zou namelijk betekenen dat we ons ook tegen dat zelfde gezag kunnen verdedigen, wat overigens ook gewoon een natuur recht is.
  Al was het maar omdat de (r)overheid in beginsel niets anders is dan een criminele organisatie. Met dit verschil, als je de maffia betaald voor bescherming zullen ze hun beloftes ook nakomen.
  Kortom, als we het geregeld willen hebben zullen we dat zelf moeten doen. In een ander interessant draadje, https://fenixx.org/2017/07/20/dit-is-het-voorspel-voor-chaos-en-anarchie/
  opperde ene Bert om dan maar naar Polen, Tsjechië, Slowakije of Servië met vakantie te gaan en daar wat leuk speelgoed vandaan mee terug nemen. Goede tip, zo moeten we het regelen.
  Trap nooit in de val om te proberen het spel via de regels van de heersende kaste mee te spelen, dat zijn namelijk je eerste en grootste vijanden.

  Liked by 2 people

 2. “mensen met een strafblad worden uitgesloten”….wil je weten hoe snel je criminele ent in Nederland? Moet je eens voor je eigen rechten opkomen of jezelf willen beschermen omdat de overheid het niet doet en je zelfs als doelwit voor antifa en co selecteert….

  Maar heb geen illusie dat de overheid jou veiligheid stelt boven hun tandende macht…..als ze een jaar langer kunnen regeren door alle blanke meisje en vrouwen te verplichten zich door een kleurling te laten bevruchten en een worp te doen dan staat die wet er morgen en word ze met dwang nageleefd.
  Vergeet het idee dat regering en overheid er zijn voor het welzijn van de eigen burger, men is er om belasting gaaring te garanderen, dat gaat het beste als niet iedere burger gewapend is maar juist lamgeslagen…..

  Iedereen die een ander verhinderd zichzelf en famillie te kunnen beschermen door over mideelen daartoe te beschikken is een verrader van vrijheid en menszijn en daarmee ook de vijand.

  Liked by 2 people

 3. Vuurwapen bezit? Dit is een van de belachelijkste ideeën ooit voorgesteld!

  Like

 4. vonpuffelen // september 13, 2019 om 22:49 //

  Onze handlers vinden dat ook een uitermate belachelijk idee, stel je voor zeg!

  Like

 5. mee eens

  Like

 6. blackpeat // september 14, 2019 om 00:49 //

  K. Cuijpers // september 13, 2019 om 22:15 //
  Vuurwapen bezit? Dit is een van de belachelijkste ideeën ooit voorgesteld!

  Cuijpers, ik gun met heel mijn hart jou het recht die mening uit te dragen. Echter zou het veel interessanter zijn als je die mening ook zou onderbouwen. Gemiste kans en behoorlijk slap.
  Zeker weten dat jij mij niet het recht gunt mij zelf wel te bewapenen. Puur om dat ik mij beroep op het universele recht, lijf, dierbaren en have te verdedigen tegen al die geen respect hebben voor het leven en de eigendommen van anderen. Zij die geen goede bedoelingen hebben zijn allemaal in het bezit van vuurwapens, jij zegt geef je over en laat je alles afpakken inclusief je leven? Als je zoveel minachting voor je zelf, je dierbaren en je bezittingen hebt, zou ik euthanasie overwegen. Je medestanders zouden het zeker kunnen waarderen, i.v.m. de uitstoot van C.O.2 en andere milieu vervuilende kwesties. Ondanks alles wat men ons wil laten geloven, beschaving, evolutie, vooruitgang, bla, bla, bla. Ondanks dat wij als mensheid steeds verder van de natuur vervreemden, er is één bepalende natuurwet waar we geen van allen aan kunnen ontkomen. Het recht van de sterkste, de bereidheid tot geweld om te overleven is dus essentieel. Dankzij vuurwapens maken de zwakkeren in de samenleving ook een kans, dat zou de linkse goedmens toch deugd moeten doen?

  Like

 7. vonpuffelen // september 14, 2019 om 12:14 //

  Slaven mochten ook geen wapens dragen, dat zegt voldoende over de huidige situatie.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s