Nieuw

Staatsgreep in Rome: Hoe Merkel de regering van Italië ten val bracht

© Fenixx

Vandaag is het een week geleden dat de nieuwe linkse Italiaanse regering in Italië werd beëdigd en wij hadden dit stuk gemist, maar brengen het alsnog. Maar Italië is in beweging: dit weekend onthulde Goffredo De Marchi in de vermaarde krant La Repubblica dat Angela Merkel persoonlijk in Rome had ingegrepen om nieuwe verkiezingen in Italië te voorkomen – en met hen misschien een premier Salvini.

Begin augustus had minister van Binnenlandse Zaken Matteo Salvini zijn Lega’s regeringscoalitie met de “5-sterrenbeweging” ontbonden vanwege het geschil over de hogesnelheidslijn Turijn-Lyon en opgeroepen tot nieuwe verkiezingen. Salvini’s Lega staat momenteel op bijna 40% in de peilingen en volgens de Italiaanse kieswet kan hij misschien zelfs alleen regeren, tenminste met de andere conservatieve partijen en zonder de linkse populistische “5 sterren”. Volgens een onderzoek van Sky News is 67% van de Italianen voorstander van nieuwe verkiezingen.

Maar deze gok pakte slecht uit voor Salvini, omdat de sociaal-democratische PD (Democratische Partij) van de voormalige premier Matteo Renzi verrassend coalitieonderhandelingen begon met de “5-sterrenbeweging” – die oorspronkelijk was begonnen als bittere tegenstanders van de sociaal-democraten. Afgelopen donderdag gaf president Sergio Matarella de PD en ‘5 Sterren’ de taak om een ​​regering te vormen. Nu blijkt dat de Duitse kanselier het persoonlijk rechtstreeks heeft beïnvloed.

Volgens Il Giornale had Merkel de PD gebeld toen de onderhandelingen met Luigi di Maio van “5 sterren” op de rand van de afgrond stonden en eiste dat de coalitie onder alle omstandigheden werd gevormd en dat Salvini werd “gestopt”.

In ruil daarvoor had Merkel de sociaal-democraten onder andere verlichting van de staatsschuld beloofd – iets waar Salvini nog steeds op bittere tegenstand van Berlijn en Brussel had kunnen stuiten. In een interview met de SWR-radio had de EU-begrotingscommissaris Günther Oettinger beloofd “al het mogelijke te doen om het werk van de nieuwe Italiaanse regering gemakkelijker te maken en zo het werk van de nieuwe Italiaanse regering te belonen” om “een pro-Europese regering” in Rome te installeren. (en vandaag hebben we de ingreep van Mario Draghi gezien, red.) Volgens Oettinger was het uitdrukkelijke doel om democratische verkiezingen in Italië te vermijden en om minister van Binnenlandse Zaken Matteo Salvini, “een populist die in zwembroek politiek bedrijft”, te bestraffen.

Volgens Il Giornale begon de toenadering tussen de sociaal-democraten en “5 sterren” al op 16 juli, toen Merkel-kandidaat Ursula von der Leyen met een flinterdunne meerderheid tot EU-commissaris werd verkozen, inclusief de stemmen van de PD en de “5 sterren”. Merkel en de Franse premier Emmanuel Macron hadden hun krachten gebundeld achter Von der Leyen om de “rechtspopulistische” partijen in Europa te verdelen, aldus de krant.

Vorige week waren de onderhandelingen tussen de sociaal-democraten (PD) en de “5-sterrenbeweging” vastgelopen omdat Luigi di Maio het ambt van vice-president en een ander belangrijk ministerie had geëist. Merkel had de telefoon opgenomen en een vooraanstaand sociaal-democraat (vermoedelijk voormalig premier Paolo Gentiloni) opgeroepen om duidelijk te maken dat de nieuwe coalitie “koste wat het kost” gevormd moet worden om een premier Salvini te voorkomen.

“De Democratische Partij staat in dienst van het buitenland”, zei Salvini zondagavond tijdens een bijeenkomst in Pinzolo. “Ze denken dat we allemaal schapen en slaven zijn en zijn bereid om te doen wat ze in Brussel en Parijs zeggen. De Lega, echter, verdedigt de Italianen omdat wij vrije mensen zijn. Salvini heeft op 19 oktober een grote demonstratie aangekondigd om nieuwe verkiezingen te eisen.

“Merkel verliest thuis, maar wil de Italiaanse regering bepalen”, schreef Salvini maandag op Facebook. “Felicitaties aan mijn vrienden en kameraden van de AfD, die hun resultaten in Brandenburg verdubbelden en bijna verdrievoudigden in Saksen!

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.214 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Piranjaha (1683 Articles)
De door mij vertaalde artikelen geven niet per se mijn mening weer. Ze zijn regelmatig ook tegenstrijdig met elkaar. De huidige ‘wetenschap’ kan daar niet zo goed mee overweg, want alles moet in consensus zijn. Naar mijn mening houdt wetenschap en historisch onderzoek in dat je zoveel mogelijk facetten van een bepaalde zaak bekijkt (en na afloop nog steeds niet overtuigd bent en nieuwsgierig blijft). Van allerlei kanten. De logische consequentie daarvan is dat sommige weergaven botsen of – o jee – onaangenaam zijn.

6 Comments on Staatsgreep in Rome: Hoe Merkel de regering van Italië ten val bracht

 1. Antiislam // september 12, 2019 om 22:51 //

  Die Merkel en die andere smerige ratten van de eu zijn nog erger dan de maffia alleen doen zij het allemaal volgens hun eigen wetten en regels dus legaal.
  Het zijn gewoon moderne dictators zij hebben de controle over media wetgeving banken economie wat een ellende.

  Like

 2. Februari, het is al langer voorgekookt:

  Liked by 1 persoon

 3. vangie1206j // september 13, 2019 om 01:32 //

  Dat de Europese Unie nog het woord democratie in de mond durven nemen.
  Noord Korea kan nog heel wat leren van hoe het er in Europa aan toe gaat.
  Dat Merkel een smerig achterbaks wijf was wist ik al maar zo doortrapt verbaasd mij nog steeds.

  Like

 4. Dit is dus de toekomst van de EU: Duitsland en Frankrijk bepalen de politieke signatuur van de regeringen van de overige EU-lidstaten door het dreigen met sancties, het rammelen met de geldbuidel via de ECB en het demoniseren van de rechtspopulistische partijen.

  Voeg daar nog bij de plannen voor het oprichten van een door Duitsland en Frankrijk gedomineerde Europese legermacht en het plaatje is volledig rond.

  Aangezien Merkel & Macron voorlopig nog aan de macht zullen blijven stevenen we dus af op een soort ‘verlichte’ dictatuur met verstrekkende gevolgen voor de Europese bevolking.

  Dat daarmee de democratie de nek wordt omgedraaid moeten we maar voor kennisgeving aannemen want we krijgen er immers een hoop voor terug: het omvolkingsproces gelegaliseerd door het Pact van Marrakesh (dus een demografische zelfmoord) een stapsgewijze islamisering en een volledige censuur op de vrijheid van meningsuiting op het internet op het leveren van inhoudelijke kritiek op het immigratiebeleid van Brussel en Straatsburg.

  Frankrijk als enige EU-lidstaat wat over kernwapens beschikt en Duitsland als het land wat op economisch gebied aan de touwtjes trekt maken gezamenlijk de dienst uit in geheel Europa.

  Met als uitkomst een negatieve spaarrente, krimpende pensioenen, de klimaatindustrie en een sterk toegenomen criminaliteit. We kunnen onze zegeningen als gevolg van het beleid van Berlijn en Parijs gaan tellen, incasseren en vervolgens financieren.

  Hitler en Mussolini zouden hun vingers aflikken bij dit scenario: twee landen die de basis vormen van een Verenigd Europa.

  Like

 5. @Horatius

  Hitler en Mussolini zouden hun vingers aflikken bij dit scenario: twee landen die de basis vormen van een Verenigd Europa.

  Hitler en Mussolini VERDEDIGDEN Europa tegen de COMMUNISTEN (Met hun revoluties in HEEL Europa vanaf 1917) en tegen de WOEKER van Banken.

  De WARE geschiedenis is TOTAAL anders dan dat ons wordt voorgeschoteld en elke dag weer wordt geïndoctrineerd. Het simplistische van dit alles is dat wij dat ook nog als waarheid AANNEMEN zonder ook maar een greintje onderzoek,

  Begin hier eens….Misschien word je dan wakker…
  https://www punt bitchute punt com/video/LuUR9zXo8WRD/

  Like

 6. @anargie,
  Even een kleine maar nuttige correctie: Hitler en Mussolini zouden hun vingers aflikken bij dit scenario: twee landen die de MACHTSBASIS vormen van een Verenigd Europa.

  De huidige machthebbers zijn Angela Merkel, opgevoed en gevormd in een communistisch Oost-Duitsland en Macron een bankier die het klappen van de financiële zweep als het ware in de genen zit.
  Met deze achtergronden vormen zij een perfect duo om geheel Europa te onderwerpen aan een in feite totalitair regime waarbij intimidatie, omkoping, censuur en een nepdemocratie dominante factoren vormen.

  Overigens was Hitler niet te beroerd om in augustus 1939 een pact te sluiten met de Sovjet-Unie en Mussolini nam in juni 1941 met grote tegenzin deel aan de strijd tegen het communisme op bevel van het Vaticaan.

  In de hoop wakker te worden de link aangeklikt maar geen verbinding mogelijk: ‘niet bereikbaar.’

  Maar via Fenixx worden wij regelmatig wakker geschud over de ware geschiedenis van het kapitalisme, fascisme, communisme, anarchisme, populisme en het links-extremisme.

  Daar val je echt niet bij in slaap!

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s