Nieuw

Burger King: Uit respect voor moslims – Hamburger wordt vanaf nu Burger genoemd

© Wikimedia / Chong Fat

Burger King in Zuid-Afrika maakt een knieval voor de islam: uit “respect” voor de moslimklanten wordt de “Hamburger” nu alleen nog maar “Burger” genoemd. Het woord “Ham” wordt uit de menukaart verwijderd.

Volgens Business Insider South Africa heeft de voedingsketen bevestigd dat zij de namen van drie van haar producten heeft gewijzigd. Wat voorheen bekend stond als “Double Spicy Hamburger” zal nu alleen nog maar een “Double Spicy Burger” zijn. De “Triple Hamburger with Cheese” wordt de “Triple Burger with Cheese” en een “Hamburger King Jr” op het kindermenu wordt een “Kids Burger”, vermeldt het tijdschrift.

De namen zullen worden gewijzigd om meer respect te tonen voor de Halal-klanten, aldus de keten. In het verleden heeft het bedrijf herhaaldelijk vragen van moslims ontvangen over de betekenis van de drie letters “Ham”. Het doel van deze stap is om dubbelzinnigheden en verwarring uit de weg te ruimen.

De nieuwe benamingen zouden van toepassing zijn op alle Burger King winkels in het land, met inbegrip van de winkels die nu ham serveren. In Zuid-Afrika lijkt er een strikte scheiding van voedsel tussen islamgelovigen en niet-moslims te bestaan. Vanaf deze maand zijn 44 van de Burger Kings in Zuid-Afrika niet langer halal-gecertificeerd nadat de keten besloten had haar in veel andere delen van de wereld populaire Bacon-serie aan te bieden.

Burger King heeft tevens aangekondigd dat het in de “nabije toekomst” veganistische en vegetarische producten aan zijn menu zal toevoegen.

Een hamburger bestaat per definitie uit gehakt en bevat geen varkensvlees. De “ham” verwijst naar de Duitse stad Hamburg, waar naar verluidt de eerste hamburgers zouden zijn geproduceerd, volgens Jouwatch.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.215 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (8658 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

17 Comments on Burger King: Uit respect voor moslims – Hamburger wordt vanaf nu Burger genoemd

 1. vangie1206j // september 11, 2019 om 10:21 //

  En gaat nu ook uit respect voor de islam in Duitsland (HAMBURG NU BURG) heten.
  En wat doet de islam nu uit respect voor het westen???.
  Het wordt steeds gekker in de wereld.

  Like

 2. Stelletje landverraders! Ga de naam moslim
  Niet noemen voor bijna elke buitenlander maar
  Noem ze gewoon waar ze vandaan komen.
  Bijv. Turk, Duitser, Fransman etc en niet de geloofs naam. Dan zullen we minder vaak misselijk worden!

  Like

 3. Ook McDonalds verlaat de naam “Hamburger” en noemt het voortaan “Burger”, dit omdat het niet langer haalbaar is vol te houden dat de bruine dingen tussen het “broodje” ook enigzins iets van vlees bevatten…

  Liked by 1 persoon

 4. Priscilla // september 11, 2019 om 11:29 //

  Het moet niet gekker worden ?!
  Waarom veranderen het HAM als het toch de eerste hamburger werd gegeven in Hamburg?? Waarom niet een post over de geschiedenis 🙄dat kunnen ze toch op de zakjes van Macdonalds zetten enzo…!!!!

  Like

 5. mag HAMAS ook niet meer en Mo -HAm-med,of Hamsa, of Hammam , maar ja daar hoor je dan weer geen moslim over zeikstralen. Nee, dat stelletje achterlijke Dhimmi’s van de Burgerking die dus kennelijk niet weten dat Ham niet van varkensvlees komt.

  Like

 6. Hdt trieste is dat vooral blanken dit elkaar aandoen omdat ze zo ernstig gehypnotiseerd zijn. Het marxistische demoralisatieproces is bijzonder godd geslaagd.

  Liked by 1 persoon

 7. Luke4friends // september 11, 2019 om 12:55 //

  Iedereen hier heeft groot gelijk…niets mag nog. En door wie? Al die dommeriken die denken zo een betere maatschappij te creëren maar zoals iemand aangaf, zij houden geen rekening met onze cultuur of gewoontes. Als ik morgen naar een “Arabisch” land ga moet ik de regels volgen qua kledij enz…maar zij? En die linkse idioten moedigen hen nog aan…multicul noemen ze dat…

  Like

 8. Claudia M. // september 11, 2019 om 13:16 //

  Ik wens ze veel succes met hun nieuwe clientèle. Hopelijk zal de afzet voldoende zijn…

  Like

 9. Ik hoop dat Burger King weet wat ze doen !!! Ze laten zich beïnvloeden door de ISLAM !!!
  Nu worden wij door Burger King niet meer gerespecteerd in ons eigen land !!!
  Met deze “Respecte”,aan pas tegen over de ISLAM. HEBBEN ZE ONS RESPECT MET VOETEN GETREDEN !!!
  VAN MIJ UIT MAG Burger King de KOFFERS PAKKEN HIER IN NEDERLAND !!! IK HOOP DAT VEELLE LANDEN ZULLEN VOLGEN !!! DEZE BESLISSING IS GEWOON WALGELIJK TEGEN OVER ANDERE RELIGIES !!! 🤮🤮🤮.

  Like

 10. trebor2110 // september 11, 2019 om 15:51 //

  De Mc Donald doet dit al jaren een hamburgen burger noemen https://www.mcdonalds.nl/producten/burgers-mcnuggets

  Like

 11. HAM (SON OF NOAH)

  HAM,[a] (in Hebrew חם) according to the Table of Nations in the Book of Genesis, was a son of Noah and the father of Cush, Mizraim, Phut and Canaan.[1][2]

  HAM’s descendants are interpreted by Flavius Josephus and others as having populated Africa and adjoining parts of Asia. The Bible refers to Egypt as “the land of Ham” in Psalm 78:51; 105:23,27; 106:22; 1 Chronicles 4:40.

  Etymology
  Since the 17th century a number of suggestions have been made that relate the name Ham to a Hebrew word for “burnt”, “black” or “hot”, to the Egyptian word ḥm for “servant” or the word ḥm for “majesty” or the Egyptian word kmt for “Egypt”.[3] A 2004 review of David Goldenberg’s The Curse of Ham: Race and Slavery in Early Judaism, Christianity and Islam (2003) states that Goldenberg “argues persuasively that the biblical name Ham bears no relationship at all to the notion of blackness and as of now is of unknown etymology.”[4]

  https://en.wikipedia.org/wiki/Ham_(son_of_Noah)

  Like

 12. Robert jan // september 11, 2019 om 16:33 //

  Wat een domme actie, ik ven hindu, en voor mij is de koe heilig, dus stoppen met de burger

  Like

 13. trebor2110 // september 11, 2019 om 17:02 //

  Robert dat jij geen koe eet moet jezelf weten maar laat een ander lekker met rust .

  Like

 14. Druppeltje voor druppeltje……!!!!!!

  De Paasdagen; cowboy en indiaantje; de kannibalen-attractie in de Efteling; negerzoenen; jodenkoek; Sjors & Sjimmie; blote postzegel; een schilderij van deels ontblote vrouw in gemeentehuis; de 4 mei dodenherdenking; nu weer de HAMburger. What next???????

  Er wonen straks overal zoveel mensen met een migratieachterstand.. uh -grond dat dit allemaal verboden of verziekt zal worden. Kijk naar het zwembadterrorisme, het Paasfeest wordt voorjaarsfeest. Kerst wordt Winterwende. Pinksteren en Hemelvaart worden ingeruild tegen ramadan, offer- en suikerfeest.
  Straks mag zelfs het leuke kinderfeest Sinterklaas en zwarte P…. Ho even, daar is toch al wat mee….? Oh ja!

  Pas op uw tellen. Stem rechts….!!!!

  Like

 15. Yo moslim! Tijd om de term AlHAMdoelillah ook aan te passen aan de eisen van deze tijd.

  Like

 16. Komt Abra… in een …burgerzaak en vraagt aan Mo…ed om een …er want zijn …ster heeft hem in zijn …erteen gebeten en hij denkt dat …erwerpen hem dat wel zal afleren.
  Onze taal zal er over een paar jaar heel anders uitzien…….

  Like

 17. El padrino // september 11, 2019 om 18:47 //

  Als het hier gebeurd breekt de pleuris uit. Zwarte moslims maakt nie uit. Oprotten vuile kankerlijers

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s