Nieuw

Totale oorlog tegen de vrijheid van meningsuiting gelanceerd door de Verenigde Naties

De Verenigde Naties heeft zich openlijk aangesloten bij de aanval op de vrije meningsuiting door Big Tech in naam van Duurzame Ontwikkeling, Agenda 2030, New Urban Agenda, enz.

In januari gaf secretaris-generaal van de Verenigde Naties Antonio Guterres zijn speciale adviseur voor de preventie van genocide, Adama Dieng, de opdracht om “een globaal actieplan te presenteren tegen haatzaaiende uitlatingen en haatdelicten op een versnelde basis”. Tijdens een persconferentie over de uitdagingen van de VN voor 2019 zei Guterres: “De grootste uitdaging waar regeringen en instellingen vandaag de dag voor staan, is om te laten zien dat het ons iets kan schelen – en om oplossingen te mobiliseren die reageren op de angsten en zorgen van mensen met antwoorden…”.

Een van die antwoorden, leek Guterres te suggereren, is het uitschakelen van de vrijheid van meningsuiting.

“We moeten alle geledingen van de samenleving betrekken bij de strijd om de waarden waar onze wereld vandaag de dag voor staat – en in het bijzonder de toenemende haat, vreemdelingenhaat en intolerantie aanpakken. We horen verontrustende, haatdragende echo’s uit lang vervlogen tijden”, aldus Guterres, “Giftige opvattingen dringen door in de politieke debatten en vervuilen de mainstream. Laten we nooit de lessen van de jaren dertig van de vorige eeuw vergeten. Haatspraak en haatdelicten zijn directe bedreigingen voor de mensenrechten…”…”

Guterres voegde hieraan toe: “Woorden zijn niet genoeg. We moeten effectief zijn in zowel het verdedigen van onze universele waarden als in het aanpakken van de onderliggende oorzaken van angst, wantrouwen, angst en woede. Dat is de sleutel om mensen mee te nemen ter verdediging van de waarden die vandaag de dag zo ernstig worden bedreigd”.

Met andere woorden, vergeet alles over de vrije uitwisseling van ideeën: de VN vindt dat haar ‘waarden’ worden bedreigd en degenen die deze waarden bekritiseren, moeten daarom het zwijgen worden opgelegd. Niet alleen dat, maar – ten onrechte – vergelijkt de VN afwijkende meningen van haar agenda’s met de opkomst van fascisme en nazisme in de jaren dertig van de vorige eeuw.

Nu is het actieplan waarover Guterres in januari sprak, klaar. Op 18 juni presenteerde Guterres de strategie en het actieplan van de Verenigde Naties inzake haatzaaiende toespraken:

“Haatspraak is …. een aanval op tolerantie, inclusie, diversiteit en de essentie van onze mensenrechtennormen en -principes”, aldus Guterres. Hij schreef ook in een artikel over dit onderwerp: “Tegen degenen die erop staan om angst te gebruiken om gemeenschappen te verdelen, moeten we zeggen: diversiteit is een rijkdom, nooit een bedreiging…. We mogen immers nooit vergeten dat ieder van ons een “ander” is voor iemand, ergens”.

Volgens het actieplan “gaat de haat over in mainstream – zowel in liberale democratieën als in autoritaire systemen. En met elke gebroken norm worden de pijlers van onze gemeenschappelijke menselijkheid verzwakt”. De VN ziet voor zichzelf een cruciale rol weggelegd: “De Verenigde Naties moeten principieel elke keer weer de confrontatie aangaan met haatdragende taal. Stilte kan een teken zijn van onverschilligheid voor onverdraagzaamheid en intolerantie….”.

Natuurlijk verzekert de VN iedereen dat “het aanpakken van haatzaaiende taal niet betekent dat de vrijheid van meningsuiting wordt beperkt of verboden. Het betekent dat haatzaaiende taal niet mag escaleren tot iets gevaarlijkers, met name het aanzetten tot discriminatie, vijandigheid en geweld, wat volgens het internationale recht verboden is”.

Behalve dat de VN absoluut de vrijheid van meningsuiting wil beperken, met name het soort dat de VN-agenda’s ter discussie stelt. Dit was duidelijk met betrekking tot het Global Compact voor veilige, ordelijke en regelmatige migratie (Marrakesh-Pact), waarin expliciet werd gesteld dat er een einde moest komen aan de overheidsfinanciering van “mediakanalen die systematisch onverdraagzaamheid, vreemdelingenhaat, racisme en andere vormen van discriminatie tegen migranten bevorderen”.

In tegenstelling tot het Global Migration compact van de VN bevat het actieplan van de VN tegen haatzaaiende uitlatingen wel een definitie van wat de VN als “haat” beschouwt en het is toevallig de breedste en vaagste definitie die er bestaat:

“Elke vorm van communicatie in woord, geschrift of gedrag die een persoon of een groep aanvalt of pejoratieve of discriminerende taal gebruikt met betrekking tot een persoon of een groep op basis van wie ze zijn, met andere woorden, op basis van hun religie, etniciteit, nationaliteit, ras, kleur, afkomst, geslacht of andere identiteitsfactor”. Met een zo brede definitie als deze, zou elke meningsuiting als “haat” kunnen worden bestempeld.

Het actieplan “wil de Verenigde Naties de ruimte en de middelen geven om haatzaaiende uitlatingen, die een bedreiging vormen voor de beginselen, waarden en programma’s van de Verenigde Naties, aan te pakken. De genomen maatregelen zullen in overeenstemming zijn met de internationale normen en standaarden op het gebied van de mensenrechten, met name het recht op vrijheid van mening en meningsuiting. De doelstellingen zijn tweeledig: De inspanningen van de VN opvoeren om de diepere oorzaken en aanjagers van haatzaaiende uitlatingen aan te pakken [en] doeltreffende VN-reacties op de gevolgen van haatzaaiende uitlatingen voor de samenleving mogelijk te maken”.

De VN maakt in het plan duidelijk dat zij “acties op mondiaal en nationaal niveau zal uitvoeren en de interne samenwerking tussen de relevante VN-entiteiten zal versterken” om haatzaaiende uitspraken te bestrijden. Zij is van mening dat “het aanpakken van haatuitingen de verantwoordelijkheid is van iedereen – regeringen, samenlevingen, de particuliere sector” en zij voorziet “een nieuwe generatie digitale burgers, die in staat is om haatuitingen te herkennen, af te wijzen en het hoofd te bieden”. What a brave new world.

Bron:
All-Out War On Free Speech Launched By United Nations

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.215 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Piranjaha (1725 Articles)
De door mij vertaalde artikelen geven niet per se mijn mening weer. Ze zijn regelmatig ook tegenstrijdig met elkaar. De huidige ‘wetenschap’ kan daar niet zo goed mee overweg, want alles moet in consensus zijn. Naar mijn mening houdt wetenschap en historisch onderzoek in dat je zoveel mogelijk facetten van een bepaalde zaak bekijkt (en na afloop nog steeds niet overtuigd bent en nieuwsgierig blijft). Van allerlei kanten. De logische consequentie daarvan is dat sommige weergaven botsen of – o jee – onaangenaam zijn.

3 Comments on Totale oorlog tegen de vrijheid van meningsuiting gelanceerd door de Verenigde Naties

  1. Verenigde Naties : de Bobo’s die in het bestuur zitting hebben genomen, vormen de ‘elite’ -schurken, de burgers,vooral die mondig zijn, te elimineren.

    Liked by 2 people

  2. Ze zijn daar bij de VN echt van God los. Waar bemoeien ze zich mee !! Ze lopen daar echt met hun ogen en oren dicht en willen niets weten van wat er allemaal gebeurt met de zgn. allen over een kam scherende SCHOFTEN die hier neer strijken. Heb hier echt geen worden voor. Ze zijn in het verkeerde tijdperk geboren en dat had omstreeks het jaar 1920 moeten zijn, dan hadden ze met dezelfde idioot HITLER mee kunnen lopen. Groeten.

    Like

  3. Ondertussen: Etnocide in Europa…..

    Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s