Nieuw

Racistische Volkskrant-negerin maakt onderscheid tussen rassen, terwijl we allemaal weten dat ras een sociaal construct is

Er moet meer structurele aandacht komen voor ziektes waar vooral mensen van kleur onder lijden, vindt Chantelle Rodgers (40).

Sikkelcelziekte is een aandoening aan de rode bloedcel, waarbij de rode bloedcel van vorm verandert in, je raadt het al, een sikkel.

De ziekte komt vooral voor bij mensen van kleur en dan met name bij zwarte mensen. Het wordt ook wel poc-ziekte genoemd; een parapluterm voor alle ziektes die mensen van kleur treffen. Voor poc-ziektes is vele malen minder aandacht in de medische wereld.

Volkskrant >>

Chantelle raaskalt een beetje want in 1974 werd in Nederland de hielprik ingevoerd waarmee sikkelcelziekte opgespoord wordt bij pasgeborenen.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.215 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Piranjaha (1725 Articles)
De door mij vertaalde artikelen geven niet per se mijn mening weer. Ze zijn regelmatig ook tegenstrijdig met elkaar. De huidige ‘wetenschap’ kan daar niet zo goed mee overweg, want alles moet in consensus zijn. Naar mijn mening houdt wetenschap en historisch onderzoek in dat je zoveel mogelijk facetten van een bepaalde zaak bekijkt (en na afloop nog steeds niet overtuigd bent en nieuwsgierig blijft). Van allerlei kanten. De logische consequentie daarvan is dat sommige weergaven botsen of – o jee – onaangenaam zijn.

8 Comments on Racistische Volkskrant-negerin maakt onderscheid tussen rassen, terwijl we allemaal weten dat ras een sociaal construct is

 1. Chantelle wist je ook dat er onderzoeken zijn geweest naar het huwen van mensen tussen verschillende rassen en daaruit bleek dat dat eigenlijk niet kan omdat er dan in de mensen die daar uit voortkomen weeffouten ontstaan. Dus eigenlijk gezegd kunnen we rassen niet mixen en dan weer mixen en ga zo maar door. Groeten

  Liked by 2 people

 2. trebor2110 // augustus 26, 2019 om 00:15 //

  En waarom moet het initiatief weer van de blanke afkomen ?

  Like

 3. Trebor dat begrijp je toch wel, wij hebben het GELD en zij zijn te lui om te werken !! Het zijn HANDENOPHOUDERS met alles wat ze maar tegenkomen en anders roepen ze maar dat ze gediscrimineerd worden. Ze hebben een hekel aan ons maar als er wat is kunnen wij ervoor opdraaien. Zal nooit anders worden met dat gaaies , die nono`s. Opzouten naar je eigen land en zoek het zelf maar uit en ga gewoon werken ipv. hier allemaal ellende aan te halen en misdrijven te plegen, de schoften. WIJ HEBBEN HET ALTIJD GEDAAN !!!! Groeten

  Liked by 1 persoon

 4. Banbuster // augustus 26, 2019 om 06:33 //

  @heksenhiel. Er zijn ook nog duidelijke andere verschillen dan alleen kleur. Zo kunnen negers geen bloed van blanken in transfusie krijgen en omgekeerd. Daarnaast hebben negers een hogere productie van rode bloedlichaampjes, en hebben ze een bepald zuur in huid.

  Dan het verschil in evolutie. Uitgaand van negers scoren europeanen 50% hoger; blanken zijn idd een supreme ras. Is niet anders.

  Liked by 1 persoon

 5. ‘Inteelt-ziekte’. Het onderzoek is in de 70-er jaren,grootschalig uitgrvoerd:al mijn/onze pasgeboren baby’s werden dmv een hielprikje, bloed afgenomrn om afwijkende -cellen op te sporen. Omdat in sommige dorpen/streken inteelt voorkwam/komt. Dame, weet waarover je praat,vóórdat jij je gastland, vals beschuldigt!!

  Liked by 1 persoon

 6. Rinske en Banbuster. Bedankt voor de wijze lessen. Zo leer je nog eens wat. En ik had al gezegd dat Chantelle eerst haar lessen eens moet leren, voordat je gaat blazen dat de BLANKEN weer de schuld zijn, zoals heel veel idioten dat denken, met een lager i.q. dan een stuk zeep. Dus Chantelle lekker naar de schoolbanken terug als je die ooit hebt gezien !! Ja van het OLO (ontzettend laag onderwijs) Groeten.

  Like

 7. En waarom zouden wij blanken dat weer voor ze moeten oplossen? Gewoon zwarte universiteiten, opgericht en betaald door zwarten, voor uitsluitend zwarte studenten. Dan hebben ze helemaal hun eigen safe spaces en kunnen ze hun eigen zwarte ziektes onderzoeken en oplossen. En dan zijn natuurlijk ook de door de blanken opgerichte en betaalde universiteiten uitsluitend toegankelijk voor blanken. Chinezen hun eigen uni’s, zijn we meteen verlost van hun gespioneer. Moslims hun eigen brievenbus-fabrieken. Wij moeten niet meer meebetalen aan al die kwaadwillende parasieten, die als monstermotten gaten vreten in ons sociale, culturele en wetenschappelijke stelsel.

  Like

 8. Banbuster // augustus 26, 2019 om 17:39 //

  @Themis Dat zou een grote hut worden met voor de deur en heile eik, war omheen ze op woesndag naakt kunnen rennen om de goden om wijsheid te vragen…

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s