Nieuw

Lampedusa wordt weer het brandpunt: honderden illegale immigranten op smokkelboten op weg naar Lampedusa

Het kleine Italiaanse mediterrane eiland Lampedusa wordt opnieuw het middelpunt van het ‘vluchtelingen’-theater. Bijna honderd illegale immigranten, die voor het laatst na dagen van nerveuze oorlog tussen de Italiaanse regering en de Spaanse ‘hulporganisatie’ “Proactiva Open Arms” het eiland zijn binnengekomen, hebben de situatie op het eiland verergerd. Burgemeester Salvatore Martello maakt zich zorgen: “Het opvangcentrum is al overbevolkt”. Met de “Ocean Viking” staat echter de volgende smokkelboot met meer dan 300 asielzoekers aan boord alweer te wachten.

– Het zal erg moeilijk zijn om ze op te nemen, legt de burgemeester uit.

Martello beschuldigde de regering in Rome ervan dat ze zijn eiland met het probleem alleen heeft gelaten. Het opvangcentrum van Lampedusa, met een capaciteit voor 96 personen, biedt momenteel ruimte aan meer dan 200 personen.

De “Ocean Viking”, geëxploiteerd door de twee Franse NGO’s “SOS Mediterranee” en “Artsen zonder Grenzen”, liggen momenteel tussen Lampedusa en Malta. Tot nu toe heeft de bemanning geen toestemming gekregen om Malta of Italië binnen te komen. Er is nu een tekort aan drinkwater en brandstof.

De Italiaanse Lega-minister van Binnenlandse Zaken, Salvini, heeft de havens van het land voor smokkelboten gesloten.

Bron:
Lampedusa wird wieder zum Brennpunkt: Hunderte Illegale auf Schlepperschiffen unterwegs

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.215 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (8658 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

5 Comments on Lampedusa wordt weer het brandpunt: honderden illegale immigranten op smokkelboten op weg naar Lampedusa

 1. Hoezo alleen gelaten. Je kan gewoon weigeren ze toe te laten en als ze een poging wagen tot zinken brengen. Ik heb liever dat die apen verzuipen dan dat ze straks in Europa weer lopen te verkrachten, moorden en roven.

  Like

 2. Heel eenvoudig. Zet er een internationale krijgsmacht neer. Liefst Duitsers. En breng de Italiaanse bevolking in veiligheid. Dump al het zeetuig daar en het gaat verder goed. De verhouding man vrouw zsl ongeveer 25 op 1 zijn maar who cares? Een paar schapen en dat probleem is ook opgelost.

  Like

 3. Paula Hansen // augustus 25, 2019 om 18:31 //

  En zoals gewoonlijk kunnen we weer zeggen: stop die ngo reddingsboten!! Pak dit probleem een keer ECHT aan. Arresteren wegens mensensmokkel/ boten in beslag nemen. Opvarenden direct retour. Wat een ergernis! Wat een walgelijk Europees beleid. Oftewel GEEN beleid.

  Like

 4. Banbuster // augustus 25, 2019 om 19:11 //

  gewoon eens doen wat moet: de ngo bootjes overnemen, volladen, en retour Libie

  Like

 5. Het zijn geen “migranten” Migranten gaan naar een ander land om daar een voorafgesteld doel te bewerkstelligen. Beide landen hebben hiervoor toestemming gegeven dmv visums en dergelijke. Wat in Europa aankomt zijn gewoon toch illegalen?
  Europeanen hoeven ook niet vanaf een rubberbootje zonder papieren of documenten Highland beach, Florida op te rennen en luidkeels van alles gaan eisen. Binnen een dag of wat zit je geboeid en gesnoeid terug in het vliegtuig terug, als je niet een lange tijd in voorarrest mag verblijven in een échte gevangenis tussen de zware criminelen.,

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s