Nieuw

“Je krijgt niets” – Johnson weigert Brexit scheidingsrekening te betalen als er geen overeenkomst met de EU wordt gesloten

Foto: Boris Johnson afscheidsspeech. Screenshot YouTube.

Met de G-7-top van dit weekend in Biarritz heeft de Britse premier Boris Johnson iets bevestigd dat al weken, zo niet maandenlang in de pers werd rondgebazuind: hij waarschuwde dat, als er geen overeenkomst over de terugtrekkingsovereenkomst wordt gesloten, het Verenigd Koninkrijk zou weigeren de Brexit-rekening van zo’n 44 miljard euro te betalen die het volgens het verdrag verplicht is te betalen.

Volgens de Finacial Times zei de minister-president, voorafgaand aan een bijeenkomst op de G7-top in Biarritz met de voorzitter van de Europese Raad, dat terwijl de kansen “verbeteren” op een afronding van een herziene Brexit terugtrekkingsovereenkomst, het proces “kantje boord” bleef.

Hoewel een hoge Franse ambtenaar er eerder deze week op aandrong dat Johnson’s regering verplicht zou worden om de Brexit-rekening te betalen, ongeacht of er een deal werd gesloten of niet, zei Johnson dat het Verenigd Koninkrijk niet verplicht zou zijn om een aanzienlijk deel van de Brexit-rekening over te dragen, iets wat door zijn voorganger, Theresa May, was overeengekomen.

Zoals Johnson het ziet, is de Brexit-vergoeding een van de krachtigste instrumenten die de Britse premier heeft om Brussel te dwingen de wettelijke voorstellen te heroverwegen waarmee Noord-Ierland onder dezelfde EU-regels als de Republiek Ierland blijft vallen. Iets waar Macron en de Duitse bondskanselier Angela Merkel zich allebei tegen hebben uitgesproken (hoewel Merkel meer bereid heeft geklonken om een alternatieve oplossing uit te werken).

Johnson heeft de mensen in de VK beloofd dat het geld veel beter aan “andere prioriteiten” besteed kan worden, zoals de nationale spoorwegen, landbouwers en “andere prioriteiten die voor onze mensen belangrijk” zijn.

“Ik denk dat de hele Europese Unie begrijpt dat als we zonder een deal eruit komen, de 44 miljard niet langer wettelijk is toegezegd”, vertelde Johnson Sky News, toen hem werd gevraagd of hij de EU-leiders deze week had verteld dat hij van plan was het geld te houden.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.215 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (8658 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

8 Comments on “Je krijgt niets” – Johnson weigert Brexit scheidingsrekening te betalen als er geen overeenkomst met de EU wordt gesloten

 1. Gelijk heeft hij. Net als wanneer Nederland er uit zou stappen. Geen geld betalen maar geld terug krijgen. Vanuit de zuidelijke landen waar vele miljarden heen zijn gegaan van ons geld. Als we dat terug eisen zijn ze gelijk failliet.

  Liked by 3 people

 2. Stef
  Ik zat gisteren naar de ronde van Spanje te kijken zag alleen maar uit de lucht grote huizen met zwembaden. Daarna Spaans voetbal met clubs die enorme bedragen betalen.Is dat van ons geld?

  Like

 3. koddebeier // augustus 26, 2019 om 09:53 //

  De waanzin ten top……..Betalen om de rotzooi te mogen verlaten !!
  Laat ze maar dood vallen Boris !!

  Liked by 1 persoon

 4. Hopelijk worden die 44 miljard in geen enkel geval overgemaakt aan Brussel want dat geld wordt dan vervolgens overgemaakt aan Griekenland, Spanje en eventueel Italië (mocht men daar Salvini voorlopig buitenspel zetten) om nog meer vluchtelingen op te nemen.

  Dat geld kan het Verenigd Koningrijk inderdaad beter besteden aan haar eigen infrastructuur en andere prioriteiten die voor de bevolking uiterst urgent zijn zoals het repatriëren van Polen, Somaliërs en radicale moslims naar de landen van herkomst.
  Dit schept weer voldoende werkgelegenheid voor de autochtone bevolking en meer veiligheid in de openbare ruimte.

  Donald & Boris, populisten of realisten?

  In ieder geval stukken beter dan Macron & Merkel die garant staan voor omvolking en islamisering.

  Like

 5. De EU : RUPSJE NÓÓITGENOEG!

  Like

 6. De zakelijk-economische relatie tussen Griekenland en Israël – 31/12/2012

  Israëlische bedrijven nemen Griekse staatsbedrijven over
  https://jonet.nl/israelische-bedrijven-nemen-griekse-staatsbedrijven-over/

  Like

 7. vonpuffelen // augustus 26, 2019 om 18:04 //

  Marsorders voor zowel de UK als de EU worden in The City aka The Square Mile aka Londinium gegeven.
  Boris is weer eens met het gebruikelijke theater bezig waar ie voor wordt betaald, ze noemen het ook wel eens politiek.
  http://humansarefree.com/2017/04/the-city-of-london-aka-crown-is.html

  Like

 8. Brexit Hangs by a Thread – 07/09/2019

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s