Nieuw

Israëlische gevechtsvliegtuigen voeren schijnbombardementen uit op Libanon’s Sidon

IAI_Heron drone

Israëlische gevechtsvliegtuigen voerden naar verluidt nepbombardementen uit boven de Libanese stad Sidon na Israëlische aanvallen op “Iraanse doelen” in het naburige Syrië.

Libanon’s Nationale Nieuwsagentschap rapporteert dat Israëlische vliegtuigen op een lage hoogte boven de derde grootste stad van het land vlogen, die ongeveer 40 km ten zuiden van de hoofdstad Beiroet ligt.

De gerapporteerde invallen volgen op een golf van Israëlische activiteiten in Libanon en het naburige Syrië. In de vroege uren van zondagochtend vond een explosie plaats in een zuidelijke voorstad van Beiroet in wat Hezbollah een “Israëlische drone-aanval” noemde.

Één drone slaagde er niet in om een ontploffing te veroorzaken en crashte, terwijl een tweede UAV nabij het media centrum van Hezbollah explodeerde, zei een woordvoerder voor de militante groep. Geen slachtoffers werden gemeld bij de incidenten, die de organisatie en het Libanese leger aan Israël hebben verweten.

Er waren meerdere meldingen van explosies in de lucht boven de Syrische hoofdstad Damascus op zaterdagavond, toen Syrische luchtverdedigingstroepen “vijandige doelen” vanuit Israël beschoten.

De IDF bevestigde de inval en beweerde dat het was gericht op Iraanse agenten en sjiitische milities die naar verluidt een “grootschalige aanval van meerdere drones plannen.” Syrische staatstv zei dat de luchtafweer van het land de meeste raketten onderschepte.

Bron:
Israeli warplanes carry out mock bombing raids over Lebanon’s Sidon – reports

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.215 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Piranjaha (1725 Articles)
De door mij vertaalde artikelen geven niet per se mijn mening weer. Ze zijn regelmatig ook tegenstrijdig met elkaar. De huidige ‘wetenschap’ kan daar niet zo goed mee overweg, want alles moet in consensus zijn. Naar mijn mening houdt wetenschap en historisch onderzoek in dat je zoveel mogelijk facetten van een bepaalde zaak bekijkt (en na afloop nog steeds niet overtuigd bent en nieuwsgierig blijft). Van allerlei kanten. De logische consequentie daarvan is dat sommige weergaven botsen of – o jee – onaangenaam zijn.

1 Comment on Israëlische gevechtsvliegtuigen voeren schijnbombardementen uit op Libanon’s Sidon

  1. Verdomme blijven die mieshaspels aan de gang het is nu genoeg geweest,
    heb het helemaal gehad met dat Israëlische tuig.
    Handen af van Syrië Libanon straks krijgen ze bommen terug en dan is het huilen geblazen oh oh wat zielig en wij maar betalen voor hun veiligheid en helpie helpie.
    Het is imop provocerend gedrag en uitlokking .

    Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s