Nieuw

Zuid-Afrika: Rechtbank illegaliseert voormalige nationale vlag om politieke redenen

De voormalige Zuid-Afrikaanse vlag, die het land van 1928 tot 1994 als officieel embleem vertegenwoordigde, wordt nu door een ANC gedomineerde rechtbank als "racistisch" verboden. Parliament of South Africa / Wikimedia (PD-South-Africa-exempt)

Het zwarte regime in Zuid-Afrika, onder de socialistische partij African National Congress (ANC), wordt steeds autoritairder. Nu heeft een rechtbank in Pretoria zelfs het hijsen en tonen van de voormalige nationale vlag strafbaar gesteld. Voor rechter Phineas Mojapelo van het zogenaamde “Equality Court” is het tonen van de Zuid-Afrikaanse vlag van 1928 tot 1994 een belediging voor de huidige waarden van Zuid-Afrika en wordt het als een “haatzaaiend symbool” onder uitdrukkelijke bestraffing gesteld.

De Nelson-Mandela Foundation heeft de vroegere nationale vlag aangeklaagd
De rechtszaak is voortgekomen uit een rechtsgeding dat onder meer is aangespannen door de Nelson Mandela Foundation. De stichting keerde zich tijdens de “Black Monday” bijeenkomsten van het AfriForum – een belangengroep van blanken tegen de massamoord op ongeveer 2.000 blanke boeren in de jaren 2016 tot 2018 – tegen de voormalige Zuid-Afrikaanse vlag.

Voor de stichting is de vlag is een teken van “wit” racisme
Voor de Nelson Mandela Foundation is het tonen van de vlag een teken van “wit” racisme. Historisch gezien is dit echter onjuist, aangezien de vlag al lang voor de invoering van het apartheidsregime in 1948, namelijk in 1928, als nationaal embleem werd ingevoerd. Zuid-Afrika deskundigen zien deze uitspraak eerder als een afleiding van het zwarte racisme dat momenteel onder het ANC-regime heerst.

Bron:
Südafrika: Gericht verbietet ehemalige Nationalflagge aus politischen Gründen

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.215 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (8658 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

3 Comments on Zuid-Afrika: Rechtbank illegaliseert voormalige nationale vlag om politieke redenen

 1. Hefzibah Yahudah // augustus 24, 2019 om 16:54 //

  Wow autoritair in je eigen land. Het moet niet gekker worden. Toppunt van colonialist gedrag.

  Like

 2. Antiislam // augustus 24, 2019 om 19:44 //

  Het zal wel de vlag zijn die herinnert aan de goede tijden toen Zuid-Afrika nog veilig was en iedereen te vreten had.
  Nu maken de negers er zo’n zooitje van dat ze hun eigen land ontvluchten en massaal naar het nog enigszins blanke Europa vluchten.

  Like

 3. 200 rassenwetten voerden de zwarten in; wanneer gaat Sylvana Simons dit bekend maken?

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s