Nieuw

Syrische leger heeft Hama veroverd

Beetje bij beetje gaan Israël en zijn proxies; de VS, ISIS, Al-Qaeda en de rest van de soennitische bondgenoten op de knietjes. Nu is het de beurt aan het tweede grootste NAVO-leger, het Turkse. Hama is belangrijk omdat Assad de snelweg Damascus-Aleppo nodig heeft, voor hij verder kan.

Het offensief in Idlib, boven de provincie Hama, vordert gestaag zoals we een paar dagen geleden berichtten (zie link onderaan dit artikel), en dan zal (provincie) Aleppo volgen dat voor de oorlog de grootste stad van Syrië was en hét economisch centrum.

Het Syrische Arabische Leger (SAA) kondigde onlangs aan dat hun strijdkrachten de volledige controle hadden over de eens zo militante noordelijke Hama pocket.

Tot de gebieden die door het Syrische Arabische Leger werden veroverd behoorden de belangrijkste steden Kafr Zita en Al-Latamnah; deze twee steden waren voorheen de bolwerken van Jaysh Al-Izza in Noord-Hama.

Zoals in de korte video hieronder te zien is, bevindt het Syrische leger zich nu in Kafr Zita nadat de resterende militanten zich hebben overgegeven aan het leger of zijn gevlucht naar de Turkse observatiepost in Morek.

Nu deze gebieden veilig zijn, zal het Syrische leger hun aandacht verschuiven naar ofwel het militante bolwerk van Ma’arat Al-Nu’man of de Al-Ghaab-vlakte.

Momenteel heeft het Turkse leger een onofficiële observatiepost tussen Khan Sheikhoun en Ma’arat Al-Nu’man gevestigd; het Syrische leger kan echter vanaf een andere kant aanvallen.

Het Turkse regime heeft al aangekondigd dat het zich niet zal terugtrekken uit welke waarnemingspost dan ook in het noordwesten van Syrië (Idlib), ondanks het feit dat het door het Syrische leger in de stad Morek is omsingeld.

Bron:
Syrian Army inside long-time militant stronghold in Hama: video

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.214 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Piranjaha (1697 Articles)
De door mij vertaalde artikelen geven niet per se mijn mening weer. Ze zijn regelmatig ook tegenstrijdig met elkaar. De huidige ‘wetenschap’ kan daar niet zo goed mee overweg, want alles moet in consensus zijn. Naar mijn mening houdt wetenschap en historisch onderzoek in dat je zoveel mogelijk facetten van een bepaalde zaak bekijkt (en na afloop nog steeds niet overtuigd bent en nieuwsgierig blijft). Van allerlei kanten. De logische consequentie daarvan is dat sommige weergaven botsen of – o jee – onaangenaam zijn.

1 Comment on Syrische leger heeft Hama veroverd

  1. Goed nieuws, de door NAVO ( met name van het Turkse, Amerikaanse regimes) gesteunde Mohammedaanse terroristen die als het niet aan Rusland en het Syrische leger lag heel het land nu bezet zouden hebben en er defacto een sharia-staat van zouden hebben gemaakt hebben een flinke opdoffer gekregen wat hopelijk leidt tot de totale bevrijding van het land en zo mogelijk terugkeer van de Syrische migranten.

    Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s