Nieuw

Nieuwe criseshaard aan het “vluchtelingen”-front: Athene wil de asielprocedures versnellen

Asielzoekers in Hongarije

Met het oog op de hernieuwde toename van de toestroom van illegale immigranten uit Turkije heeft de Griekse regering aangekondigd dat zij de behandeling van asielaanvragen zal versnellen. Griekenland zal zijn asielbeleid veranderen en de administratieve procedures vereenvoudigen om beslissingen te versnellen, zo vertelde regeringsleider Kyriakos Mitsotakis donderdag aan de Franse krant Le Figaro.

Degenen die asiel krijgen, zullen in Griekenland kunnen blijven, terwijl degenen die geen recht op asiel hebben, volgens de vluchtelingenovereenkomst van de EU met Turkije naar Turkije moeten terugkeren, aldus Mitsotakis.

Tienduizenden illegale immigranten op de Griekse eilanden in de Egeïsche Zee zitten vaak maandenlang vast voordat over hun asielaanvragen wordt beslist. Volgens de Griekse autoriteiten zijn de lange wachttijden te wijten aan het grote aantal aanvragen en de hoger beroepen van migranten tegen de afwijzing van hun aanvragen. Volgens Giorgos Koumoutsakos, de minister die verantwoordelijk is voor het migratiebeleid, zijn er momenteel meer dan 20.000 vluchtelingen op de vijf eilanden in de Egeïsche Zee.

Zoals de minister onlangs zei, is het aantal nieuwkomers op de eilanden voor de Turkse kust de afgelopen weken met 17 procent gestegen ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Op Lesbos is het zelfs met 44 procent toegenomen.

Bron:
Neuer Krisenherd an der „Flüchtlings“-Front: Athen will Asylverfahren beschleunigen

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.215 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (8658 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

2 Comments on Nieuwe criseshaard aan het “vluchtelingen”-front: Athene wil de asielprocedures versnellen

 1. Dagroosje // augustus 24, 2019 om 14:56 //

  Griekenland heeft in de afgelopen 5 jaar nog helemaal niets bereikt rondom de migrantenkwestie. Zij blijven de EU chanteren om nog meer miljarden kwijt te schelden, terwijl zij in de afgelopen 5 jaar (behalve een kleine hard) de jonge sterke migrantenmannen naar het vasteland richting Europa begeleidden.

  Er was via het toverstokje van Merkel en Rutte een overeenkomst afgesloten, dat zij de migranten terug hadden kunnen sturen naar Turkije, maar zelfs daarvoor waren ze niet toe in staat. Niet dat voor Europa veel had uitgemaakt, want in dezelfde overeenkomst hebben Merkel en Rutte Erdogan beloofd, dat zij evenveel, door Erdogan uitgeselecteerde, dus voor hem niet “usefull” migranten naar Europa zullen halen. Vlak na het ondertekenen van deze overeenkomst waren door Merkel dan ook chartervliegtuigen ingezet, die ’s nachts in het geheim migranten naar Duitsland hebben gehaald. Het zou mij niet verbazen dat van de gearriveerden bepaalde aantallen eventueel ook in Nederland beland zouden zijn. Samen uit, samen thuis. Nietwaar?

  Like

 2. “volgens de vluchtelingenovereenkomst van de EU met Turkije naar Turkije moeten terugkeren, aldus Mitsotakis.”

  Muh, Turkije heeft de deal opgezegd.

  Komt de Horror-zomer van 2015 terug? – Turkije heeft de “vluchtelingenovereenkomst” met de EU ingetrokken
  https://fenixx.org/2019/07/23/komt-de-horror-zomer-van-2015-terug-turkije-heeft-de-vluchtelingenovereenkomst-met-de-eu-ingetrokken/

  En ze hanteren een nieuwe tactiek:

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s