Nieuw

Israël bereidt zich voor om Houthis in Jemen te bombarderen

Israeli Sikorsky S-70 The BATTLEHAWK

Israël is van plan om Houthi en Hezbollah doelen in Jemen te bombarderen om te voorkomen dat ze wapens uit Iran ontvangen na verschillende Israëlische aanvallen op Iraakse doelen, zo hebben de Koeweitse media bericht.

Volgens de Koeweitse krant al-Jaridah, meldde PressTV vrijdag dat Israëlische strijdkrachten zich voorbereiden om zich te richten op verzetskrachten in het zuidwesten van Jemen, nabij de Straat Bab-el-Mandeb. De Mossad en de Israëlische militaire inlichtingendienst zijn op de jacht voor om het even welke pogingen door Iran om wapens te leveren, en Houthis hebben sommige van hun drones en raketten naar Irak overgebracht om Israëliërs te verwarren.

Irak sloot zijn luchtruim vorige week voor alle ‘niet-geautoriseerde’ vluchten – inclusief Amerikaanse vliegtuigen – na een vermeende Israëlische luchtaanval op een wapendepot van de door de staat gesponsorde militie Popular Mobilization Units (PMU) nabij Bagdad, een burger doodde en bijna 40 anderen verwondde. De Iraakse ambtenaren hebben gezegd de aanvallen niet zonder de goedkeuring van de V.S. konden gebeurd zijn, en PMU tweede-in-bevel Abu Mahdi al-Mohandes houdt de V.S. ,,volledig verantwoordelijk” voor de Israëlische aanvallen.

In plaats van op ISIS-terroristen te jagen, verzamelen Amerikaanse militaire vliegtuigen informatie en gegevens over de brigades van Popular Mobilization Units, en hun magazijnen en wapenopslagplaatsen“, aldus al-Mohandes woensdag in een verklaring.

De Amerikaanse staatssecretaris Mike Pompeo liet tijdens een bezoek aan Irak in januari doorschemeren dat de VS niet zouden reageren op Israëlische aanvallen op PMU-strijdkrachten, die op vriendschappelijke voet met Iran staan.

Bron:
Israel preparing to bomb Houthis in Yemen to warn them away from Iran – reports

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.214 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Piranjaha (1697 Articles)
De door mij vertaalde artikelen geven niet per se mijn mening weer. Ze zijn regelmatig ook tegenstrijdig met elkaar. De huidige ‘wetenschap’ kan daar niet zo goed mee overweg, want alles moet in consensus zijn. Naar mijn mening houdt wetenschap en historisch onderzoek in dat je zoveel mogelijk facetten van een bepaalde zaak bekijkt (en na afloop nog steeds niet overtuigd bent en nieuwsgierig blijft). Van allerlei kanten. De logische consequentie daarvan is dat sommige weergaven botsen of – o jee – onaangenaam zijn.

4 Comments on Israël bereidt zich voor om Houthis in Jemen te bombarderen

 1. Jemen: om beurten sjiieten en soennieten aan de macht en naar ik meen de laatsten vooral in het zadel geholpen door buitenlandse machten. Ik meen ook dat er op dit moment een sjiitische regering zit. Israël, met goede connectie met Saoedi Arabië – soennieten / soennitische joden – bereidt zich nu voor om de in Jemen gelegen doelen van ‘houthis’ – zijn dat sjiieten? – en Hezbollah (ook sjiieten?) – bombarderen. Ik weet het niet zeker, maar het lijkt wel een religieuze oorlogsvoering.

  Liked by 1 persoon

 2. Hefzibah Yahudah // augustus 24, 2019 om 17:28 //

  Spannend. Ga zo door mannen💥💥🔥🔥

  Like

 3. tim pietersen // augustus 25, 2019 om 10:46 //

  volgens professor komen joden ut yemen, zijn ook nooit voorgekomen in annalen egyptenaren. professor heeft hier boek over geschreven waarin hij laat zien dat joden vanuit yemen migreerden

  misschien dat alle israeliers nu naar hun thuisland in yemen gaan migerern?

  als het israeliers uitkomt zouden ze nederland ook bombarderen (voor alle aivd lezers laat dat bezinken……)

  Like

 4. vonpuffelen // augustus 25, 2019 om 15:23 //

  Dat Yemen nu naar het stenen tijdperk wordt gebombardeerd is om wat ongemakkelijke geschiedenis uit te wissen, joden komen oorspronkelijk uit Yemen en zijn zwart.
  Wat nu in Israel rondbaggert zijn voornamelijk khazaren (Turken).
  https://www.haaretz.com/israel-news/MAGAZINE-first-ever-photos-of-yemen-s-jews-stunned-the-jewish-world-1.5465693

  Dit artikel is voor 11-9-2001 geschreven.
  “Why Yemen is the next war front.”
  http://www.viewzone2.com/yemenasitis.html

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s