Nieuw

Vrijheid voor het Italiaanse volk: hevige woordenwisseling tussen Conte en Salvini in het Italiaanse parlement

Immigranten op het Westbahnhof in Wenen © Bwag [CC BY-SA 4.0], van Wikimedia Commons; Matteo Salvini - English: Ministry of the Interior - Italian: Ministero dell'interno [CC BY 3.0 it], via Wikimedia Commons; beeldcompositie door Info-DIREKT.

Minister van Binnenlandse Zaken Matteo Salvini is niet bang voor het oordeel van de Italianen over zijn beleid. Hij is “moe van het feit dat elke stap van de overheid, regio’s en gemeenten, elk bedrijf en elke werknemer afhankelijk is van de handtekening van een ambtenaar van de Europese Unie”.

Op 20 augustus was het zover: de Italiaanse premier Guiseppe Conte kondigde zijn ontslag aan. In zijn toespraak beschuldigde hij minister van Binnenlandse Zaken Matteo Salvini van “opportunisme”. Salvini was “autoritair” en “onverantwoordelijk”. Salvini zou het hele land hebben blootgesteld aan een ernstige crisis. Conte zei: “Beste Matteo, ik heb je roep om ‘volledige macht’ en om de steun van de mensen op de pleinen gehoord, je opvatting baart me zorgen”.

Conte verweet Salvini dat deze kort voor de EU-verkiezingen een rozenkrans liet zien en Onze-Lieve-Vrouw aanriep – een tegenstrijdigheid met het gebod van de staatslaïciteit. Salvini haalde vervolgens demonstratief zijn rozenkrans tevoorschijn en kuste deze tijdens de zitting.

Na Conte’s toespraak ging Salvini voor een tegenaanval. Direct aan het begin van zijn toespraak benadrukte hij dat hij alles wat hij had gedaan opnieuw en met grotere kracht weer zou doen. Hij was tenslotte een vrij man. Salvini was niet bang voor het oordeel van de Italianen over zijn beleid. Hij zei: “Wie bang is voor de Italiaanse stembusgang kan niet beweren dat hij vrij is”.

Plucheplakkers interesseren hem niet
Opiniepeilingen en sociale media zouden voor hem niet meetellen, maar “het Italië van het jaar 2050” zou hem na aan het hart liggen, niet het Italië van de plucheplakkers, niet het “virtuele” Italië. Bovendien zouden de parlementsleden in augustus ook moeten werken, net als alle andere Italianen. Het kan niet zo zijn dat augustus “heilig” is voor parlementariërs.

Het beleid van Salvini heeft Italië veiliger gemaakt.

Het Italië dat wij ons voorstellen en dat wij in gedachten en in ons hart hebben, is een Italië dat visie, moed, oprechtheid, opoffering, echte gerechtigheid verdient, waar 60 miljoen vermeende onschuldigen en niet ongeveer 60 miljoen vermeende verdachten zijn. Dat is het verschil tussen een rechtsstaat en een terugkeer naar de jungle, zei Salvini

Voor een vrij, soeverein Italië
Hij zou staan voor een Italië, dat niemand´s slaaf zou zijn. De politicus citeerde de Romeinse retoricus Cicero, die zei: “Vrijheid bestaat niet in het hebben van een rechtvaardige meester. Het bestaat uit het helemaal niet hebben van een meester”.

Hij wilde niet “aan een lange lijn als een klein hondje” en “geen ketting” Hij is

“moe van het feit dat elke stap van de overheid, regio’s en gemeenten, elk bedrijf en elke werknemer afhankelijk is van de handtekening van een ambtenaar van de Europese Unie”.

Salvini vroeg in zijn toespraak of Italië geen “vrij, soeverein land” was, dat vrij was om zijn grenzen te verdedigen. Hij had de poorten gesloten en hij zou dat opnieuw doen.

De Italianen en de goede God geven hem opnieuw de kracht om terug te keren naar de regering. Maar als iemand “nostalgie voelde voor de massale migratie en de handelspraktijken van illegale immigratie”, zou hij geen compromis vinden met Salvini.

Gods zegen voor het land
Salvini ging de schending van het gebod van de laïciteit tegen met de woorden: “Ik heb nooit de bescherming van Maria voor mezelf opgeëist, maar voor het Italiaanse volk, voor wie ik de bescherming van het Onbevlekt Hart van Maria oproep zolang ik leef! Omdat dit het land is dat alles verdient! En ik schaam me er niet voor”.

Salvini weerlegde de beschuldiging van een autoritaire actie door te zeggen: Het is toch wel merkwaardig hè? Wij zijn de enige zogenaamde fascisten die verkiezingen willen. Wij zijn de enige vermeende dictators die verkiezingen willen. Dit is een vreemde dictatuur die we willen vestigen: de verkiezingen van het Italiaanse volk”.

Met betrekking tot het plan van de Vijfsterrenbeweging om het parlement te halveren, zei Salvini:

“Als er aan het hervormingsproces, waarmee wij begonnen zijn, een einde moet komen, dan doen wij mee. Als je in plaats daarvan met Renzi wilt werken, dan gefeliciteerd – en leg het uit aan de Italianen! Lang leve Italië, lang leve de vrijheid en lang leve de democratie in dit land”.

Salvini had de coalitie van de LEGA en de Vijfsterrenbeweging op 8 augustus laten ontploffen. Intussen heeft hij de motie van afkeuring tegen de partijloze Conte ingetrokken. Het valt nog te bezien of er nieuwe verkiezingen zullen worden gehouden.

Bron:
Freiheit für das italienische Volk: Schlagabtausch zwischen Conte und Salvini im italienischen Senat

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.215 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (8658 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

4 Comments on Vrijheid voor het Italiaanse volk: hevige woordenwisseling tussen Conte en Salvini in het Italiaanse parlement

 1. joepiedepoepie // augustus 24, 2019 om 17:39 //

  De mensen zijn die (culturele) – gehersenspoelde – marxisten meer dan zat. Europa is inmiddels Weimar 2.0 geworden. De geschiedenis herhaalt zich weer eens…
  Net als in 1920 was de CHRISTELIJKE bevolking in Italië het méér dan zat!

  Liked by 1 persoon

 2. YouTube Banning Spree – The Iconoclast – 24/08/2019

  Like

 3. trebor2110 // augustus 24, 2019 om 23:37 //

  kijk vanaf 11:45 zo mooi wat de jongen met die vieze antifa gast doet

  Like

 4. Ik wil ook een “Salvini”!

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s