Nieuw

Trump zou op een dag Denemarken kunnen ‘Nuken’ voorspelde Ted Cruz in 2016 – En nu eist Trump Groenland op van Denemarken

Niemand had in 2016 kunnen voorspellen dat de Amerikaanse president Donald Trump een geopolitieke aanval zou doen op de weigering van Denemarken om zijn aanbod om Groenland te kopen te overwegen. Niemand, dat wil zeggen, behalve…. Republikeinse ex-rivaal Ted Cruz?

Ik ken niemand die zich op zijn gemak voelt bij iemand die zich zo gedraagt ​​met zijn vinger op de [nucleaire] knop. We kunnen op een ochtend wakker worden en Donald, als hij president was, zou Denemarken hebben ‘ge-nuked’,” vertelde Cruz een menigte tijdens een campagne-evenement in New Hampshire in februari 2016.

Met Trump die een bezoek aan Denemarken in een vlaag van woedeaanvallen afzegde nadat premier Mette Fredriksen weigerde zijn aanbod om Groenland te kopen te bespreken, groef een C-SPAN-producent met een schokkend goed geheugen de Cruz-clip uit de archieven en plaatste hem op Twitter, waar hij een populariteit genoot die Cruz nooit had toen hij zich kandidaat stelde voor het voorzitterschap.

Ted Cruz is echt een profeet“, verwonderde een gebruiker zich. “Het is gemakkelijk om te vergeten, maar ik ben het wel eens met Cruz,” gaf een ander toe. Anderen gingen dieper in op de nucleaire toekomst van Trump’s driftbui: “Als ik het niet kan hebben, kan niemand dat!

De meeste Deense politici noemden het idee van de VS om Groenland te kopen “absurd” en vergeleken het met een “1 aprilgrap”, maar sommigen gingen nog een stap verder. Groenlands eigen premier Kim Kielsen suggereerde dat, aangezien de Vikingen Amerika voor Columbus hadden ontdekt, “het niet meer dan normaal is dat we de Verenigde Staten terugkrijgen“, maar het is misschien niet de verstandigste investering gezien Washington’s enorme schuldenproblemen.

Bron:
Trump might one day NUKE Denmark, ‘prophetic’ Ted Cruz predicted in 2016

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.214 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Piranjaha (1697 Articles)
De door mij vertaalde artikelen geven niet per se mijn mening weer. Ze zijn regelmatig ook tegenstrijdig met elkaar. De huidige ‘wetenschap’ kan daar niet zo goed mee overweg, want alles moet in consensus zijn. Naar mijn mening houdt wetenschap en historisch onderzoek in dat je zoveel mogelijk facetten van een bepaalde zaak bekijkt (en na afloop nog steeds niet overtuigd bent en nieuwsgierig blijft). Van allerlei kanten. De logische consequentie daarvan is dat sommige weergaven botsen of – o jee – onaangenaam zijn.

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s