Nieuw

Peilingen, de Lega groeit nog steeds. Centrum-rechts boven 50%

De laatste enquête die enkele dagen voor het ontslag van Giuseppe Conte werd gehouden, geeft aan dat de Lega met 38% groeit, net onder de som van de percentages van Pd (23%) en M5S (16,5%). Gecombineerd centrum-rechts gaat naar 52,5%.

Het laatste overzicht van het Istituto Noto, gepubliceerd door “Agorà”, op Rai 3, zet de wind in de zeilen van de Lega en de andere centrumrechtse partijen. Volgens het onderzoek, dat enkele dagen voor het ontslag van Giuseppe Conte werd uitgevoerd, zou de Carroccio zelfs tot 38% vliegen. Een drempel die nog nooit eerder werd bereikt door de partij van Matteo Salvini die, na de val van de regering, vraagt om onmiddellijk verkiezingen te houden om de consensus zo veel mogelijk te kapitaliseren.

Het is centrumrechts dat een goede gezondheid geniet. Fratelli d’Italia krijgt 8% meer, 1,5 punt meer dan bij de Europese verkiezingen in mei, Forza Italia 6,5% meer dan bij de Europese verkiezingen in mei. Een hypothetische coalitie die zich uitstrekt tot alle centrumrechtse partijen wordt dus gecrediteerd met 52,5% van de stemmen, veel meer dan de meerderheid.

De mogelijke alliantie tussen Pd en Movimento 5 Stelle is dus nutteloos. De dems komen niet verder dan 23%, en met de 5-sterren gaat het nog slechter. De partij onder leiding van Luigi Di Maio haalt niet meer dan 16,5%, bijna de helft van de stemmen die het bij de verkiezingen van 2018 haalde.

Bron:
Sondaggi, la Lega cresce ancora. Centro-destra sopra il 50%
Il Giornale

En dat is dus gelijk de reden dat de andere partijen er alles aan zullen doen om de verkiezingen uit te stellen. We schreven al eerder dat er een nieuwe regering zonder Salvini in de maak is. Het establishment zal proberen om Salvini zolang mogelijk bij de macht weg te houden in opdracht van hun EU-Overlords.

Salvini, met zijn bruine ogen, donker haar, en bruine huid, ziet er trouwens niet uit als een oorspronkelijke Europeaan. Het is niet voor niks dat Noord-Italianen zelf zeggen dat onder Rome Afrika begint. En dat zeggen ze omdat ze er zelf wonen, in werkelijkheid begint Afrika al onder de Alpen en de Pyreneeën. Maar daar gaan we nog wel eens verder op in in de toekomst.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.215 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Piranjaha (1725 Articles)
De door mij vertaalde artikelen geven niet per se mijn mening weer. Ze zijn regelmatig ook tegenstrijdig met elkaar. De huidige ‘wetenschap’ kan daar niet zo goed mee overweg, want alles moet in consensus zijn. Naar mijn mening houdt wetenschap en historisch onderzoek in dat je zoveel mogelijk facetten van een bepaalde zaak bekijkt (en na afloop nog steeds niet overtuigd bent en nieuwsgierig blijft). Van allerlei kanten. De logische consequentie daarvan is dat sommige weergaven botsen of – o jee – onaangenaam zijn.

1 Comment on Peilingen, de Lega groeit nog steeds. Centrum-rechts boven 50%

  1. Dagroosje // augustus 23, 2019 om 13:02 //

    Laat maar hopen dat in de komende 4 dagen de regeringsvorming van de oppositie mislukt en er een verkiezing wordt uitgeschreven. Als Renzi die door de bevolking via de deur naar buiten was begeleid door het raam weer terugkomt, dan zal de ellende, zeker de komende jaar niet te overzien zijn. Het is wonderbaarlijk hoe oerdomme politici hoge functies in de politiek kunnen bekleden. Een tijdje geleden zag in een intervieuw met hem op Russia today. De oren van de interviewster klapperde van ongeloof van al die stomme en idiota uitspraken die hij deed. Van intelligentie bij deze man was totaal geen sprake. Hij gedroeg zich als een wereldvreemde verwarde persoon. En dit soort mensen zouden een land moeten leiden?

    Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s