Nieuw

Bolsonaro trekt steun voor LGBTQ-films in – “weggegooid geld”

Jair Bolsonaro. Foto: Fábio Rodrigues Pozzebom/Agência Brasil (CC BY 2.0)

De Braziliaanse president Jair Bolsonaro, die zichzelf “trots homofoob” noemt, trekt de financiële steun voor 80 filmprojecten in om te stoppen met staatsgeld uit te delen voor films en televisieprogramma’s met het thema LGBTQ.

De beslissing van de conservatieve Braziliaanse president Jair Bolsonaro komt een paar dagen na een live-uitzending op het internet waarin de president verklaarde dat hij de regels voor overheidssteun voor films wil veranderen.

In de uitzending verklaarde Bolsonaro, die zichzelf “trots homofoob” noemt, dat steun voor LGBTQ-films “weggegooid geld” is. Hij wees ook op een aantal projecten waarvan hij dacht dat ze niet gefinancierd moesten worden.

Brazilië is nu gestopt met de financiering van zo’n 80 homolobby-filmprojecten, en Bolsonaro verklaarde ook dat de Commissie voor overheidssteun voor films van het land moet worden herzien.

– Het eerste project waar hij op wees was het onze, en op zo’n denigrerende manier, zegt filmmaker Emerson Maranhao tegen de Thomson Reuters Foundation.

Maranhao’s geplande filmproject was een documentaire over transseksuelen in het noordoosten van Brazilië, een filmproject dat nu niet meer financieel wordt ondersteund.

President Jair Bolsonaro heeft eerder het Ministerie van Cultuur gesloten, kunstcensuur ingevoerd en de bijdragen aan de literatuur verminderd. Het meest getroffen door de bezuinigingen op cultureel gebied is Rio de Janeiro, de culturele hoofdstad van Brazilië.

De president rechtvaardigt zijn beslissing met het argument dat het geld beter gebruikt kan worden in andere delen van de Braziliaanse samenleving, maar heeft ook aangegeven dat “gendergebaseerde ideologieën” en de LGBTQ-beweging een bedreiging vormen voor de Braziliaanse christelijke waarden.

Bron:
Bolsonaro drar in stöd till hbtq-filmer: ”Bortkastade pengar”

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.214 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (8637 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

6 Comments on Bolsonaro trekt steun voor LGBTQ-films in – “weggegooid geld”

 1. Dagroosje // augustus 23, 2019 om 10:07 //

  Gelukkig zijn er nog leiders die de christelijke waarden hoog in de vaandel hebben.
  De subsidie in de scholen m.b.t. tot dit onderwerp heeft Orban ook verboden.

  Like

 2. Hij heeft gelijk als het gaat om de perverse seksualisering die de LGBTQ-agenda tracht te verspreiden, met als intentie en doel om het satanisch misbruik van kinderen op grote schaal te legaliseren en normaliseren en zo hun levensenergie te tappen, via de inname van adrenochrome uit hun jonge bloed. Maar wat is zijn werkelijke intentie en door wie wordt hij (heimelijk) geleid? De vuurhaarden in het Amazone oerwoud laaien al 16 dagen op, en hij is de eerste president in tijden die herstel van het oerwoud juist niet hoog in het vaandel heeft. Wel erg toevallig dat die branden hem politiek gezien prima uitkomen. Waar het hem niet lukte om de oerwouden tot grasland om te zetten, doen de hevig woedende branden nu het werk… Er is een oorlog gaande, om ons bestaan als mens, is mijn conclusie. Ons wakker worden voor wat er echt gaande is en hoe we tot slaaf gemaakt zijn en worden, moet de kop ingedrukt worden door degenen die hier aan bijgedragen hebben en volkomen het zicht op hun eigen innerlijke licht kwijt zijn geraakt. Dat gaan ze niet redden… het zal nog even nasty zijn, maar uiteindelijk komt alles aan het licht. ALLES. Daar zorgt de inkomende golf van fotonenenergie als vanzelf voor… nothing to hide, nothing to lose, except… your own soul. Ook zij maken een keuze. Ze kunnen dus op elk moment kiezen om daar uit te stappen. Altijd… De op ‘service to self’ gerichte intentie is finite (eindig) qua energie, want gericht op afgescheidenheid van de bron die ons voedt. De op ‘service to others’ gerichte intentie is infinite (oneindig) qua energie, want gericht op verbondenheid met de bron die ons voedt. Zo simpel eigenlijk, maar in deze 3D aardse wereld worden we constant misleid en uit verbinding gehaald. Dus dát is de uitdaging: in verbinding zijn, met jezelf én de ander, en je er bewust van zijn dat je deel uitmaakt van een geheel, dat nooit krachtiger kan zijn dan zijn zwakste delen… daarom moeten we zorg dragen voor de aarde en elkaar.

  Liked by 1 persoon

 3. https://survivalinternational.org/factoryschools

  2017 Brazil: Uncontacted people threatened by forest fire in Amazon
  https://www.survivalinternational.org/news/11850

  Like

 4. ‘Bolsonaro’s election as President of Brazil is catastrophic news for Brazil’s indigenous tribes’

  https://www.survivalinternational.org/articles/3600-Bolsonaro%20election

  Like

 5. Amazon fires: France and Ireland threaten to block Brazil trade – 23/08/2019

  Like

 6. Soevereiniteit Bolsonaro?

  The rights of indigenous peoples under international law
  https://www.tandfonline.com/doi/full/10.1080/11287462.2015.1036514

  Indigenous Peoples’ Rights in International Law: Emergence and Application; Edited by Roxanne Dunbar-Ortiz, Dalee Sambo Dorough, Gudmundur Alfredsson, Lee Swepston, and Petter Wille; Kautokeino & Copenhagen – 2015; PDF; 528 pag.

  https://www.iwgia.org/images/publications/0709_INDIGENOUS_PEOPLES_RIGHTS_2.pdf

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s