Nieuw

Operatie Belisarius

Zeven archeo-futuristische perspectieven op Greg Johnsons

The White Nationalist Manifesto’

Opmerkingen vooraf

Zoals aangegeven in zijn ondertitel, wil deze boekbespreking een archeo-futuristische evaluatie geven van het blank-nationalistische metapolitieke project dat Johnson met wiskundige precisie en welsprekende kortbondigheid neerlegt in zijn ‘Manifest’. Het dient daarbij echter direct te worden vastgesteld dat de definitie van deze beide sleutelwoorden – archeo-futurisme en blank-nationalisme – niet zonder problemen is. Tot dusver is er binnen nieuw-rechts nooit een systematische poging gedaan om een coherent intellectueel referentiekader op te zetten, ondanks vele informele en brisante onderlinge ‘kruisverhoren’. De prioriteit van nieuw-rechts ligt bij politiek-filosofische en meta-politieke improvisatie, wat begrijpelijk is omdat het direct geconfronteerd wordt met het Ernstfall van de crisis van het moderne Westen en met de totaler Krieg van de globalistische vijandige elite. Daarom worden de politieke filosofie en de metapolitieke strategie van nieuw-rechts in sterke mate gekenmerkt door intellectuele diversiteit en pragmatische allianties. Dit past bij de huidige noodsituatie.

Lees verder bij ID nl >>

***

Het is meer dan een ‘boekbespreking’ zoals de schrijver ( ? ) het hier bescheiden aanduidt. Ik wil een opmerking plaatsen bij het nawoord:

Inzake splijtzwammen zoals het ‘vrouwenvraagstuk’, het ‘alloseksualiteit’, het ‘klimaatvraagstuk’, het ‘Joodse vraagstuk’ (verg. artikel ‘JQ naar IQ’) en de Islam dienen compromissen of eenvoudige ‘wapenstilstanden’ te worden overeengekomen. Al deze vraagstukken behelzen belangrijke zaken die zorgvuldig moeten worden bekeken. Maar wanneer het huis is brand staat is er geen tijd om te discussiëren over de kleur van het behang. Voor de Notre Dame de Paris is het al te laat – het is beter niet te wachten tot het eigen, veel kleinere en veel kwetsbaardere, woonhuis aan de beurt is. “Nu is het zaak dat wij allemaal moeten beseffen dat Europeanen, net als alle andere gezonde schepselen, het recht hebben terug te vechten wanneer zij worden aangevallen.” (135)

Als we aangevallen worden en dat worden we, dan lijkt het me dat het prioriteit is om scherp te hebben wie de aanvaller is. Als dat niet benoemd mag worden omdat het een splijtzwam is, vechten we tegen een onzichtbare tegenstander die ons keer op keer pootje kan haken omdat we hem niet herkennen.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.215 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Piranjaha (1725 Articles)
De door mij vertaalde artikelen geven niet per se mijn mening weer. Ze zijn regelmatig ook tegenstrijdig met elkaar. De huidige ‘wetenschap’ kan daar niet zo goed mee overweg, want alles moet in consensus zijn. Naar mijn mening houdt wetenschap en historisch onderzoek in dat je zoveel mogelijk facetten van een bepaalde zaak bekijkt (en na afloop nog steeds niet overtuigd bent en nieuwsgierig blijft). Van allerlei kanten. De logische consequentie daarvan is dat sommige weergaven botsen of – o jee – onaangenaam zijn.

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s