Nieuw

Kroatische diplomate geschorst – schreef over een traditioneel Europa met “alleen blanke Europeanen”

Op haar inmiddels verwijderde Facebook-profiel schreef de in Berlijn gestationeerde diplomate Elizabeta Magarevic – samen met foto’s van een idyllische omgeving – over een “zuiver en authentiek Europa” dat bestaat uit “alleen blanke Europeanen, dat 30 jaar geleden in Europa nog heel gewoon was”.

De post met de tekst over “blanke Europeanen” werd begin augustus geplaatst. Ze voegde er ook foto’s aan toe die goede reclame zou zijn voor vakantie naar plaatsen die je dacht die niet meer bestonden. In samenhang met kritiek op de LGBTQ-beweging zou Magarevic ook een citaat geplaatst moeten hebben waarin stond dat het “mogelijk is om al deze immoraliteit te genezen en kwijt te raken”.

Bovendien zou ze op andere websites hebben geschreven en becommentarieerd dat sociale integratie van immigranten in Duitsland voorrang heeft gekregen op de veiligheid van Duitse burgers. Magarevic bekritiseerde ook de Duitse bondskanselier Angela Merkel voor “het ontbreken van haar eigen cultuur”.

De Kroatische minister van Buitenlandse Zaken Gordan Grlic Radman heeft bevestigd dat Magarevic is geschorst wegens “grof wangedrag”. Haar schorsing zal aanhouden tot een definitieve beslissing door een administratieve rechtbank is genomen. In een vervolgverklaring schrijft de Kroatische regering dat het ministerie van Buitenlandse Zaken zich distantieert van haar verklaringen en gedragingen die gekenmerkt worden door xenofobie, racisme en alle andere vormen van intolerantie.

De Kroatische presidente Kolinda Grabar-Kitarovic gaf ook commentaar op de zaak en verwelkomde “de snelle actie” van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Zij voegde eraan toe dat “verklaringen die onverdraagzaamheid en racisme bevorderen onaanvaardbaar zijn”.

Voordat Magarevic’s Facebook-profiel werd verwijderd, zou ze ook nog een bericht hebben geschreven waarin ze de beschuldigingen afwees en verklaarde dat ze recht had op privacy, en dat haar “conservatieve standpunten vrijheid van meningsuiting” waren. Ze schreef ook dat ze vasthoudt aan haar op feiten gebaseerde opvattingen en dat ze het onprofessioneel vindt van journalisten om gewone mensen op deze manier te ruïneren.

In een interview op een later tijdstip heette het dat haar Facebook-profiel gehackt was en “verbijsterd” was door de artikelen.

LEES OOK: Kroatische diplomate maakt reclame voor haar land: ‘Alleen blanke Europeanen, zoals dertig jaar geleden in heel Europa’ – Dreigt ontslag vanwege racisme

Bron:
Kroatisk diplomat avstängd – skrev om ett traditionellt Europa med ’bara vita européer’

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.214 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (8637 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

9 Comments on Kroatische diplomate geschorst – schreef over een traditioneel Europa met “alleen blanke Europeanen”

 1. Dagroosje // augustus 22, 2019 om 11:17 //

  Wat mankeert dat land ook? zij zijn dag in dag uit aan het vechten om via de Balkanroute instromende migranten die over de grenzen van Kroatië naar het westen willen gaan tegen te houden. Zij zouden al moeten weten wat voor vlees zij in de kuip hebben. Als je je eigen mensen bestraft omdat zij hun land lief hebben en in hun oorspronkelijke hoedanigheid streven te behouden, dan ben je als land geen knip van je neus waard. Langzamerhand de hele wereld is gek aan het worden.

  Like

 2. Banbuster // augustus 22, 2019 om 11:48 //

  Zal wel conservatief zijn, maar ze heeft wel gelijk. Een land zonder moslims of afrikanen is een veiliger en meer ontspannen land.
  Dat is wijten aan het asociale en criminele gedrag van die gasten.

  Like

 3. Dagroosje // augustus 22, 2019 om 12:35 //

  De ergste van alles is, dat zij hiermee de publiekelijke heksenjacht op haar hebben geopend en dat kan ernstige gevolgen hebben m.b.t. haar veiligheid, laat staan haar toekomstige werkmogelijkheden.

  Overigens het vechten met de migranten aan hun grens bedoelde ik niet letterlijk, want uiteindelijk op een dag passeren zij de grens allemaal, kwestie van volhouden. Verleden jaar telden ze op de Balkanroute nog 80 á 100 duizend migranten, nu praten ze maar telkens over 10 duizend. Dit aantal verfrist zich dagelijks met honderden nieuwkomers en de vorigen nemen gewoon de benen. Geen enkele land wilt namenlijk de migranten in eigen land zich ophopen en volgens mij doen zij half oog dicht terwijl ze een goede reis wensen.

  Like

 4. @banbuster: mee eens. En dat gedrag is weer te wijten aan hun genen en aan hun cultuur, twee gegevens waar wij hier in Europa niets aan kunnen doen en geen last van willen hebben. Europa zonder authentieke Europeanen wordt dezelfde barre zooi als Afrika: kaalgevreten, misbruikt, corrupt, uitzichtloos. En zodra Europa is kaalgevreten en de europeanen zijn uitgeroeid, trekt die sprinkhanenplaag verder of gaat elkaar te lijf en dan zijn er geen Europeanen meer om ze te redden.
  De Afrikanen hebben in de 60.000 jaar dat ze in Afrika leven niets, helemaal niets zelf bedacht, ontwikkeld of ontworpen. Zelfs zoiets eenvoudigs als bv het houden van bijen om op een eenvoudige manier honing te winnen hebben ze niet kunnen bedenken: hun enige vondsten (letterlijk, want afgekeken van de dierenwereld) zijn peddelen op een uitgeholde boomstam en zeer eenvoudige hutjes knutselen. Geen wiel, geen schrift, geen kunst, geen licht, geen telefoon, geen motor, geen gebouwen, laat staan architektuur, stoffen, laat staan hogere begrippen zoals naastenliefde, liefdadigheid en dierenliefde: helemaal niks. De oude Egyptenaren bouwden pyramiden, wekten stroom op, gebruikten hoogstaande technologie en papier, maar dat waren dan ook blonde Europeanen :-). Wij, de Europeanen, zijn het zout der aarde. zonder ons is het niks en wordt het ook nooit meer wat.

  Liked by 1 persoon

 5. @themis // augustus 22, 2019 om 12:49 //

  Niets aan deze waarheden toe te voegen en scherp verwoord.

  Like

 6. Banbuster // augustus 22, 2019 om 13:47 //

  @themis: enige uitzondering erop; ten tijde van de egyptische hoog conjunctuur: pyrmides in Ethiopie; en later kerken, uit massieve rts gehakt.
  En toen stopte het, sloeg het domheids virus toe.

  In voormalig Rhodesie is een NL rozenkwekerij; enorm groot.
  Zijn buren verbouwen mais.
  Op de scheiding is een riviertje.
  Om water uit het riviertje te halen voor de mais: waarom zouden ze? Ze rennen liever in hun blote kont om een heilige boom om zo te bidden voor regen……

  Of neem Nigeria; stinkend rijk aan grondstoffen. Olie mineralen ijzerert, diamanten.Land was grotendeels christen
  Nou is een een streek waar de stammen veehouders zijn; die worden aangevallen en uitgemoord door moslims; kerken verbrand. Films van executies door moslims ook van babies zijn er plenty op internet.

  Toen er 50 moslims werden afgeschoten in NZ–waar de hele wereld van op zijn kop stond–werden er 6000 christenen vermoord in Nigeria, en tientallen kerken verbrand. Werd niet over gepraat……

  Afrika voor de afrikanen;voor alles: laat ze daar.

  Like

 7. @Thermis,

  Je hebt het over evolutie. Degene die uiteindelijk overleeft is niet de sterkste of de slimste, maar diegene die zich het beste kan aanpassen. (Vietnam is daar een goed voorbeeld van)
  Dat de slimme hoogontwikkelde Europeaan, zoals jij dat schetst, het na zoveel jaar ellende dan nog niet door heeft / te blind zijn om te zien dat je dit soort mensen (afrikanen en moslims) buiten de poort moet houden is voor mij een teken van een lage overlevingsdrang, laag IQ en zelfhaat.

  Je zegt: Wij, de Europeanen, zijn het zout der aarde. zonder ons is het niks en wordt het ook nooit meer wat.

  Als je het evolutie technisch bekijkt is Japan met hun, middenklasse prioritaire samenleving , de West Europeaan, met hun multiculurele samenleving allang voorbij gestreeft.

  Like

 8. Banbuster // augustus 22, 2019 om 16:02 //

  @Knots. het probleem van europeanen is NIET een laag IQ.Dat is-uitgaand van negers 50% hoger. Het probleem is de protestante mentaliteit, ofschoon mar een klein deel protestant is.

  In de oorlog werden gelijktijdig bewoners van Putten en van Rotterdam naar nazi kampen gestuurd; Rotterdammers overleefdn veel en veel vaker. Reden: Rotterdammers deden net genoeg om niet doodgeschote te worden; Puttenaren werkten zich te barsten-want de mof was gezag-gezag is van god- dus….
  Da’s ook de reden dat illempie er nog zit, en het criminele/landverradelijke gedrag van Wilhelmina, juliana en bernard werd geaccepteerd.

  met die mentaliteit stemmen we. daarnaast nog stemmen verbonden aan sociale status en geloof. En we hebben een onbeperkt vertrouwen in de door ons gekozen politici.En er is geen enkel systeem om zelfs landverraders als rutte er accuut uit te trappen.

  daarnaast vanaf de jaren 70 is de welvaart te hoog; dat maakt vernietigt de interesse van een bevolking.

  Dan: links is gegroeid; vanaf de jaren 60 in de onderwijs wereld, al waar zede jeugd stelselmatig en systematig verziekt hebben.

  Ipv over de 800.000 spookburgers, de onbetaalbare zorg die verantwoordelijk is voor het niet doen van medische behandelingen, de woningnood onder de autochtonen, de inasie van rotzooi uit moslimlanden en afrika, wordt er oeverloos gemekkerd over “gender neutraal en wordt er in de Uni van Rotterdam een speciale plee gebouwd voor transgenders–er zijn er wel 2– en gebedsruimten voor moslimvuilnis. NIET voor Christenen….

  nederlanders laten niet over zich lopen; ze laten over zich fietsen en zich in de kloten trappen en zeggen dan ook nog dankoewel…ze verdienen niet beter dan de burgeroorlog die eraan komt.

  Liked by 1 persoon

 9. Republikein // augustus 23, 2019 om 04:14 //

  Beter over mijn lul fietsen dan over mijn fiets lullen, ugg!

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s