Nieuw

Door de VS gesteunde Koerdische SDF ontvoeren burgers in Raqqa voor orgaanhandel

De Arabisch-taal Neda News Website, aangesloten bij de (Koerdische) militanten, meldt dat de Koerdische milities burgers in Raqqqa City hebben ontvoerd en hun lichaamsdelen hebben gestolen na hun overplaatsing naar clandestiene ziekenhuizen in verschillende regio’s in Raqqa en de stad van al-Tabaqaqa, waar Turkse artsen operaties uitvoeren.

Het citeerde verschillende Raqqa-burgers die verklaarden dat burgers een massagraf hebben gevonden in de regio van al-Ramileh in de buurt van een mediacentrum met dode lichamen van een aantal burgers, waaronder kinderen, van wie de lichaamsorganen zijn gestolen.

In het rapport staat dat er ook lijken van burgers zijn gevonden in de stad al-Amerieh in West Raqqa en al-Akirshi ten zuidoosten van de stad, en dat uit vroege onderzoeken is gebleken dat er ook lichaamsorganen van deze lijken zijn weggehaald.

Het zei dat de burgers van Raqqa onlangs sommige groepen die bij de Koerdische milities zijn aangesloten hebben geconfronteerd terwijl zij probeerden om een aantal kinderen te ontvoeren.

De SDF werkt samen met Israëlische artsen bij het opzetten van ziekenhuizen voor de handel in lichaamsorganen in Oost-Syrie, berichtten Arabisch-taal media in juli.

In een relevante ontwikkeling medio juli citeerde het Al-A’alam tv-kanaal in het Arabisch de geïnformeerde bronnen in Hasaka met de mededeling dat de SDF clandestiene veldziekenhuizen had opgezet voor het stelen en verhandelen van lichaamsorganen van mensen in de steden Hasaka en Qamsehli in de provincie Noordoost-Hasaka,

De bronnen zeiden dat de SDF zich met orgaanhandel had beziggehouden door kinderen te ontvoeren of door de organen van hun gedode militanten, die in de rang van de terroristische groepering waren gedwongen, te verwijderen.

In een relevante ontwikkeling in oktober 2018 hadden terroristen in Noordwest-Syrië de handel in lichaamsorganen van Idlib-burgers naar Turkije geïntensiveerd om meer geld te verdienen op de zwarte markt van het land.

De Syrische Arabisch-taal al-Mahaver nieuwswebsite meldde dat de handel in lichaamsorganen door terroristen is toegenomen in de stad Idlib en andere militante regio’s in de noordwestelijke provincie.

Het zei verder dat de terroristen elke dag verschillende burgers in de door militanten bezette gebieden in Idlib ontvoeren om hun organen uit te snijden in vreselijke operaties en ze naar Turkije te sturen door bepaalde groepen die operaties in beide landen uitvoeren.

De burgers worden illegaal geopereerd en hun lichaamsorganen worden er uitgehaald en tegen hoge prijzen verkocht, zei de nieuwswebsite, eraan toevoegend dat mensen in de noordoostelijke stad Idlib “het Syrische leger hebben opgeroepen om hun regio binnen te komen en hen te redden van de ‘wreedheden’ van de terroristische groepen.

Directeur-generaal van het Syrische lijkschouwersbureau Hossein Noufel onthulde in november 2016 dat de lichaamsorganen van duizenden Syrische burgers de afgelopen zes jaar op de internationale zwarte markten werden verkocht.

“We hebben nauwkeurige informatie dat er sinds 2011 meer dan 25.000 chirurgische ingrepen zijn uitgevoerd in de vluchtelingenkampen van de buurlanden en in de door terroristen gecontroleerde gebieden in Syrië om de lichaamsorganen van 15.000 Syriërs te verwijderen en ze te verkopen op de internationale zwarte markten,” zei Dr. Noufel.

Hij wees op de hoge prijzen van menselijke organen op de zwarte markten, en zei: “Een nier wordt verkocht voor 10.000 dollar in Turkije, terwijl dezelfde nier wordt verkocht voor 1.000 dollar in Irak, maar in Libanon en Syrië is de prijs van elke nier 3.000 dollar”.

Dr. Noufel zei dat andere menselijke lichaamsorganen zoals milt en hoornvlies ook op de zwarte markten worden verkocht.

Volgens de laatste rapporten worden de kinderen die zijn gered uit de kampen van Abdullah Muhammad al-Muhaysini, een senior al-Qaeda-verbonden geestelijke en de religieuze leider van de terroristische groep Jeish al-Fatah, nu bedreigd met het gevaar van handel in hun lichaamsorganen door de terroristen.

Bron:
US-Backed SDF Abduct Civilians in Raqqa for Body Organ Trade
Fars News

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.215 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Piranjaha (1725 Articles)
De door mij vertaalde artikelen geven niet per se mijn mening weer. Ze zijn regelmatig ook tegenstrijdig met elkaar. De huidige ‘wetenschap’ kan daar niet zo goed mee overweg, want alles moet in consensus zijn. Naar mijn mening houdt wetenschap en historisch onderzoek in dat je zoveel mogelijk facetten van een bepaalde zaak bekijkt (en na afloop nog steeds niet overtuigd bent en nieuwsgierig blijft). Van allerlei kanten. De logische consequentie daarvan is dat sommige weergaven botsen of – o jee – onaangenaam zijn.

6 Comments on Door de VS gesteunde Koerdische SDF ontvoeren burgers in Raqqa voor orgaanhandel

 1. Gaat lekker met de wereld.

  Like

 2. Banbuster // augustus 22, 2019 om 22:06 //

  Dat gebeurde door Isis en de witte helmen ook; gevangenen, kinderen, christenen. Werden vaak zonder verdoving gesloopt.

  Like

 3. Er is een spreekwoordelijk gezegde dat vertelt dat de goeden onder de kwaden (moeten) lijden. Wanneer alle kwaadaardige feiten bij elkaar opgeteld worden en gerelateerd aan het Almachtige Kwaad, kan ik nog slechts één conclusie trekken: opruimen die (ver)kanker(de)zooi; laat die asteroïde maar komen en volkomen destructief inslaan. Deze wereld is helemaal kapot en kan niet meer gered worden. Die illusie ben ik nu wel voorbij.

  Laat een ieder zich vooral door mij niet demotiveren.
  Carpe diem.

  Like

 4. Republikein // augustus 23, 2019 om 04:37 //

  Oh, dacht dat het om neuscorrectie ging😝.

  Like

 5. Deze barbaarse praktijken vinden al decennia plaats. En het verbaasd mij niet, dat er in het Midden-Oosten, in de oorlogsgebieden gebeurt. Het bewijst nog eens, dat er altijd’mensen’zijn, die een ‘zwarte’ markt beheersen, om er financieel beter van te worden. Dit bestiale ‘lijkenpikkerij’, maar ook uit(nog) levende mannen – vrouwen en kinderen! Die, als ze geluk hebben, zonder een nier verder moeten met hun leven. Of vermoord worden, omdat het ‘oorlogsbuit’ is! Het”Kwaad”lijkt te zegevieren, alleen is zijn tijd bijna voorbij, en dat WEET SATAN!! Als de SCHEPPER, in de persoon van JEZUS binnen enkele jaren, terugkomt naar deze aarde, rekent HIJ af met Satan en zijn trawanten/volgers. Nog een poosje geduld, het wordt nog erger, voordat het echt beter gaat worden. WO 111 moet eerst nog gevoerd worden…Te beginnen in het ‘broeinest’: de Arabische/moslim-landen Syrië, Irak, Jemen, Libië, Egypte, de golfstaten met het Saudi-Arabië etc..

  Like

 6. Herinner Kosovo.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s