Nieuw

Alleenstaande vader geconfronteerd met mensenrechtenklacht na het vragen naar leeftijd en geslacht van potentiële babysitter

21 augustus 2019 (Justice Centre for Constitutional Freedoms) – Het Justice Centre for Constitutional Freedoms (JCCF.ca) heeft een brief geschreven aan de Alberta Human Rights Commission namens Alberta resident, Todd P., die geconfronteerd wordt met een formele klacht in het kader van de Alberta Human Rights Act, omdat hij gevraagd heeft naar de leeftijd en het geslacht van een potentiële oppas voor zijn jonge kinderen.

Todd is een alleenstaande vader met twee zonen, in de leeftijden 5 en 8 . Op 31 augustus 2017 plaatste Todd een advertentie op Kijiji op zoek naar een oppas voor een avond. Een van degenen die op de advertentie reageerde was de aanklager, James Cyrynowski. Todd antwoordde op de reactie van de heer Cyrynowski door enkele basisvragen te stellen over de heer Cyrynowski, waaronder in welke stad hij woonde, wat zijn leeftijd was en of hij man of vrouw was. De heer Cyrynowski beantwoordt deze vragen.

Todd’s plannen voor de avond gingen echter niet door en dus annuleerde hij zijn plannen om een oppas in te huren. Todd heeft geen contact meer opgenomen met Cyrynowski. De heer Cyrynowski heeft ook geen contact opgenomen met Todd.

Eerder dan een follow-up met Todd, diende M. Cyrynowski een Human Rights Complaint tegen Todd in de volgende dag, die onderscheid op basis van leeftijd en geslacht, in schending van sectie 8 van de Akte van de Rechten van de mens van Alberta.

Het Justice Centre vertegenwoordigt Todd pro bono in deze zaak en heeft vernomen dat Todd een van de vele ouders is die, nadat zij de heer Cyrynowski niet als babysitter hadden ingehuurd, vervolgens het voorwerp waren van klachten over de mensenrechten.

Een dergelijke klacht is al volledig berecht tot het Supreme Court van Canada als een testcase. In dat geval diende dhr. Cyrynowski een klacht in tegen de moeder van een vijfjarige jongen, die een Kijiji-advertentie plaatste waarin haar voorkeur voor “een oudere dame met ervaring” werd vermeld. Een mensenrechtenonderzoeker adviseerde dat van de moeder wordt geëist om M. Cyrynowski $1000-$1500 voor ,,schade aan waardigheid te betalen.”

De directeur en hoofdcommissaris van de Alberta Mensenrechtencommissie heeft de klacht van de heer Cyrynowski tegen deze moeder afgewezen. De hoofdcommissaris verklaarde dat de “voorkeur van de ouder voor wie in haar eigen huis voor haar kind zorgt” een bonafide beroepsvereiste is; de moeder heeft het recht om aan te dringen op een oppas die ouder en vrouwelijk is.

Deze uitspraak is door het hof in de zaak Cyrynowski tegen Alberta (Commissie voor de rechten van de mens), 2017, ABQB 745, als redelijk bevestigd. Sinds 2017 heeft de regering van Alberta geen verdere actie meer ondernomen om de Alberta Human Rights Act te herzien.

“Het is onduidelijk waarom de Mensenrechtencommissie nu de klacht van de heer Cyrynowski tegen Todd heeft aanvaard en daarmee het precedent heeft geschapen dat door de testzaak is geschapen,” verklaarde advocaat en voorzitter van het Justice Centre John Carpay.

Het Justice Centre heeft een brief geschreven aan de Alberta Human Rights Commission, waarin de Commissie wordt verzocht de klacht tegen Todd af te wijzen en de rechten van kinderen en ouders die beschermd worden door het Canadese Handvest van de rechten en vrijheden te respecteren:

Ouders tegenhouden om zelfs maar te vragen naar het geslacht of de leeftijd van een babysitter is niet in overeenstemming met het geven van “het grootste respect” voor de voorkeuren van ouders met betrekking tot een babysitter voor hun kinderen. Het is ook in strijd met het feit dat zowel geslacht als leeftijd in dit verband bonafide beroepsvereisten kunnen zijn. …

De Commissie zou het Handvest moeten gebruiken als een interpretatieve leidraad en moeten vaststellen dat de beslissingen van de ouders over de vraag wie er op hun eigen kinderen zal passen, geen “arbeids”-besluiten zijn die onder de AHRA vallen. Een dergelijke interpretatie is noodzakelijk om de grondwettelijke rechten van ouders en kinderen te eerbiedigen, die worden beschermd door hun ouders toe te staan met kennis van zaken beslissingen te nemen over hun zorg voor hun kinderen. De toepassing van artikel 8 van de AHRA op verzoeken om persoonlijke diensten in een privéwoning, zoals babysitten, is in strijd met het Handvest of met de rechten van ouders en kinderen.

“De persoonlijke beslissingen van de ouders over wie er op hun kinderen moet passen, mogen niet onderworpen zijn aan de dictaten van de Alberta Mensenrechtencommissie,” legt Carpay uit.

“The Justice Centre zal Todd – pro bono – blijven vertegenwoordigen – tot deze Klacht wordt verworpen,” vervolgde Carpay.

Bron:
Single dad faces human rights complaint after asking age, sex of potential babysitter
LifeSite

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.214 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Piranjaha (1697 Articles)
De door mij vertaalde artikelen geven niet per se mijn mening weer. Ze zijn regelmatig ook tegenstrijdig met elkaar. De huidige ‘wetenschap’ kan daar niet zo goed mee overweg, want alles moet in consensus zijn. Naar mijn mening houdt wetenschap en historisch onderzoek in dat je zoveel mogelijk facetten van een bepaalde zaak bekijkt (en na afloop nog steeds niet overtuigd bent en nieuwsgierig blijft). Van allerlei kanten. De logische consequentie daarvan is dat sommige weergaven botsen of – o jee – onaangenaam zijn.

1 Comment on Alleenstaande vader geconfronteerd met mensenrechtenklacht na het vragen naar leeftijd en geslacht van potentiële babysitter

 1. Terwijl migranten moorden, beroven en verkrachten, vlieg je als Europeaan in de bak voor hzt gebruiken of vernoemen van bepaalde zaken die niet ‘politiek correct’ geacht worden.
  Meten met twee maten en gewichten.
  Opvallend toch hoe men siert met mensenrechten, maar daarbij de rechten van de Europeanen ontziet.
  Vraag u eens af, hoe de bevolking zich moet voelen met deze dubbele standaarden.
  Pesten doe je graag, en alleen hij die slim genoeg is, zal het voortdurende gepest in de media opvallen.
  Hij die dom is, zal het nooit geweten hebben.
  Zalig zijn de dommen van geest.
  Maar ik kan niet leven in onwetendheid, dus ik pak de ‘vloek’ die je krijgt door alles te willen weten er gaarne bij.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s