Nieuw

We zijn allang dood

Elk jaar vertelt de organisatie Global Footprint Network ons vanaf welke dag de mensheid de hulpbronnen van de aarde heeft verbruikt en onmogelijk heeft gemaakt om te blijven consumeren. In het Zweedse dagblad Kristianstadsbladet schrijft Nils-Eric Sandberg over de berekening van de hulpbronnen van de aarde.

Sandberg schrijft dat de organisatie deze berekening lange tijd heeft gemaakt en dat “alles al sinds 1990 op is”.

De “doemscenario’s” zijn niet nieuw, aldus Sandberg, die beweert dat journalisten dol zijn op rampen, wat in de media ruimte schept voor berichten zoals die we nu zien.

“De collega’s van mijn oude krant Dagens Nyheter werden dan dolblij: eindelijk gaat alles naar de hel – o wat leuk!”.

Wij van Fenixx zijn van mening dat we uiteraard voorzichtig moeten zijn met de hulpbronnen van de aarde en het milieu. We doen dit het beste door de bevolkingsgroei tot nul te beperken en niet door paniek te zaaien.

In de loop der jaren heb we geleerd om sceptisch te zijn.

In de jaren zestig werd de mensheid met een nucleaire oorlog bedreigd, er was een Silent Spring en DDT, we waren drie miljard mensen op aarde en de bevolkingsgroei was catastrofaal, en de olie was bijna op.

In de jaren zeventig dreigde een nieuwe ijstijd, wetenschappers toonden aan dat de temperatuur de laatste dertig jaar gestaag was gedaald, er was een oliecrisis, we hadden het over geboortebeperkig en inmiddels waren we tot  3,7 miljard mensen op onze aardbol gegroeid.

De jaren tachtig dreigden de aarde te worden vernietigd door asteroïden, aids, ontbossing, zure regen en van de olie was nu echt niet veel meer over, nu waren we met 4,4 miljard op aarde en begon de paniek zich te verspreiden.

De jaren negentig dreigden ons levend te verbranden omdat de ozongaten groeiden, van de olie was er slechts nog druppels over en we waren in totaal met  5,3 miljard.

In de jaren 2000 zouden we allemaal aan een klimaatramp sterven, of de vogel- of varkensgriep, de olie was nog steeds weinig van over en we hadden iets meer dan 6 miljard mensen bereikt, waarvan iedereen het erover eens was dat het er veel te veel zijn.

2019. Nu worden we bedreigd door Poetin en Trump en de opwarming van de aarde, maar de massale immigratie van ongeschoolde analfabeten zal ons redden en de olie is zo overvloedig dat olieproducenten proberen de productie te beperken door de prijs te verhogen.

In een paar jaar tijd zijn we acht met miljard, neemt de wereldbevolking met 80 tot 90 miljoen per jaar toe, maar wetenschappers, politici en journalisten praten niet meer over de bevolkingsgroei of het gevaar van de islam.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.214 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (8636 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

3 Comments on We zijn allang dood

1 Trackback / Pingback

  1. We zijn allang dood – jroam

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s