Nieuw

Trump zegt gepland bezoek aan Denemarken af omdat ze Groenland niet aan hem willen verkopen

Fotocollage Fenixx

De Deense premier heeft gezegd dat ze verbaasd en teleurgesteld is dat Donald Trump zijn geplande bezoek aan het land heeft afgelast vanwege de weigering van Kopenhagen om Groenland aan de VS te verkopen.

Mette Frederiksen zei dat de beslissing van de Amerikaanse president geen invloed zou hebben op de strategische, militaire of commerciële samenwerking tussen hun twee landen. Zij had eerder gezegd dat zijn Groenlandse voorstel absurd was.

“De annulering van het bezoek verandert niets aan de goede relatie tussen Denemarken en de Verenigde Staten”, zei Frederiksen tijdens een persconferentie. Maar ze bevestigde opnieuw dat Groenland niet te koop is.

Politici uit het hele spectrum waren eensgezind in hun veroordeling. “Er zijn al veel goede redenen om te denken dat de man een dwaas is, en nu heeft hij nog een goede reden gegeven”, vertelde Eva Flyvholm, de voorzitter van de Deense rood-groene alliantie voor buitenlands beleid, aan de Deense media.

De voormalige premier Helle Thorning-Schmidt tweette:

Meer bij de Bron:
Danish PM ‘surprised and disappointed’ over cancelled Trump visit
The Guardian

Geen grap. Hij meent het, dat is echt de reden dat Trump niet komt.

En hij is ook pissig dat Denemarken niet voor Amerika’s oorlogen op wil draaien:

Je beschermt ons helemaal niet Oranjeman. Je steekt fikkie in het Midden-Oosten en vervolgens komen de barbaren onze kant op.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.214 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Piranjaha (1697 Articles)
De door mij vertaalde artikelen geven niet per se mijn mening weer. Ze zijn regelmatig ook tegenstrijdig met elkaar. De huidige ‘wetenschap’ kan daar niet zo goed mee overweg, want alles moet in consensus zijn. Naar mijn mening houdt wetenschap en historisch onderzoek in dat je zoveel mogelijk facetten van een bepaalde zaak bekijkt (en na afloop nog steeds niet overtuigd bent en nieuwsgierig blijft). Van allerlei kanten. De logische consequentie daarvan is dat sommige weergaven botsen of – o jee – onaangenaam zijn.

10 Comments on Trump zegt gepland bezoek aan Denemarken af omdat ze Groenland niet aan hem willen verkopen

 1. Dit is zo’n idioot idee van Trump, dat ik me afvraag wat hier achter zou kunnen zitten?
  Sell me Greenland, or…. what?? Dit is een beetje verontrustend, want waanzinnig. En dat zie ik liever niet van de president van zo’n machtig land als de USA.
  Heeft iemand een idee?

  Like

 2. blackpeat // augustus 21, 2019 om 21:28 //

  “Je beschermt ons helemaal niet Oranjeman. Je steekt fikkie in het Midden-Oosten en vervolgens komen de barbaren onze kant op.”

  Dat is precies de spijker op zijn kop. Ook de oorlog die ze via het MH17 debacle uit proberen te lokken met Rusland. Die wordt dan wel even lekker op Europees en wellicht Nederlands grondgebied uitgevochten. The United States of America, met in het bijzonder de onafhankelijke “stad/staat” Washington District Columbia, de grootste terroristische organisatie ter wereld en een kanker gezwel dat nodig uitgesneden moet worden. Onder het mom van “democratie” verspreiden ze alleen maar dood en verderf ter meerdere eer en glorie van Wallstreet en de Zionistische bankenkartels.

  Liked by 1 persoon

 3. Die idioot kan niet eens politiek en eigen belang gescheiden houden. De democraten hebben een prachtmiddel om die gestoorde af te zetten. Je moet er niet aan denken dat die halvegare worm met één telefoontje kernraketten kan laten af vuren. Hopelijk zijn er dan genoeg verstandige mensen die hem af schieten. Amerika en zijn president beginnen het een beetje te hoog in de bol te krijgen.

  Like

 4. https://fenixx.org/2019/08/16/donald-trump-wil-groenland-kopen/

  themis 21.14 uur : Lees hier in mijn link van een paar dagen geleden
  mijn antwoorden 2 x …..onder ` marijke`
  dan snap je het…….hoop ik

  Like

 5. Why did Russia sell Alaska to America? (Short Animated Documentary) – 22/06/2019

  Liked by 1 persoon

 6. Hi Marijke, dank je. Ik heb eigenlijk een dieper liggende vraag: wat bezielt Trump om nu dit achterlijke, brutale voorstel te doen en ruzie te zoeken met een kleine bondgenoot én Groenland door ze zo te schofferen? Heeft hij soms al akties opgelijnd? Is de VS al bezig met een plan om Groenland gewoon in te pikken net zo als ze met Hawaii hebben gedaan? Misschien is t alleen verkiezingsretoriek, maar ik vertrouw de amerikaanse politiek voor geen meter.

  Like

 7. GEEN enkele politiek is dus te vertrouwen……gaat allemaal om GELD en MACHT…….vooral Amerika is gier nou eenmaal SUPERGOED in…….Overal ter wereld zitten ze met hun neus IN ELK LAND en bemoeien zich met ALLESSSSSS…..Tuuurluk zijn er al planningen : die zijn er CONSTANT en ALTIJD…..en al zeeeer ruim vantevoren, vaak al tientallen jaaaren, NIETS gebeurd er in de politiek per toeval ! Hoewel ik mijn strategische eigenschappen slechts hoef toe te passen op mijn huis en tuintje van amper 100 M2……durf ik met stelligheid te beweren
  dat Amerika ( welke president ook, maakt niks uit ) NOOOIT ergens voor niks interesse in heeft, daar zit altijd iets achter…….Toen ik die beide titels hier las op Fenixx, over dat Groenland gedoe, dacht ik ook in eerste instantie : Huhhh Groenland ??? ….mijn verbazing duurde slechts 10 seconden…….ik stond op, en liep naar de kamer hiernaast me, want daar hangt een LEVENSGROTE POSTER van Flat Earth : The New Standard Map Of The World
  EN IK ZAG METEEN wat ik even daarvoor DACHT……
  Zelfs met een liniaal gelegd op Washington ( hoofdstad militair gedoe ) kun je zelfs ZONDER EUROPA TE RAKEN ( ! ) Iran bereiken……alleen een klein stukje Noorwegen wordt geraakt…….Laat je de liniaal liggen op Washington, en je schuift alleen de bovenkant van de liniaal een stukje naar LINKS……dan raak je meteen CHINA…….schuif weer een stukje naar links en dan zie je rechtstreeks RUSLAND…..vervolgens de KOREA `s ! Doe je deze laatste stappen VANUIT GROENLAND……dan is het nog duidelijker !!!!
  DOE HET ……zeg niet dat ik `idioot ` ben…..( Fubar ) ……maar CONTROLEER wat ik hier uitleg, ik LIEG NIET……
  Ik weet niet HOEVER lange-afstands-raketten reiken, daar heb ik geen verstand van……maar je zult zien, als er iemand is die dit WEL WEET HIER…..dat vanuit Groenland
  ALLE STRATEGISCHE PLEKKEN nog veel gemakkelijker te bereiken zijn…….en zelfs ZONDER Europa er bij te betrekken ( want Amerika heeft ons toch NODIG namelijk uiteraard )……..Hieruit valt te concluderen dat men hier in Europa niet bang hoeft te zijn
  dat wij eventueel door bepaalde militaire zaken geraakt HOEVEN te worden ! ( Ik beweer niet, dat dat niet zo zou zijn…..maar het HOEFT dus niet ! )
  Zij weten allang dat er oorlog komt ( wij hopen wel van niet ) maar het is slechts een kwestie van een korte tijd dat de zaken in gang gezet kunnen worden…..nu ECHT…..

  Overigens GOK ik op de volgende fase : LET OP a.s. 1 1 september ( alweeeer ? ) staat de zon in een vrouwe-teken : de Maagd……met onder haar voeten de KRUIK ( waterman heeft een kruik met water vast ) …..op die dag staat de maan in Waterman…….laat dat nou us toevalliggg smiddags om 12.00 uur zijn ( Greenwich Time )….
  Evenwel staat er geschreven : GIJ ZULT HET UUR NIET WETEN…….okeeee dan zal HET UUR wel fout zijn mij prima…….Maar ik zeg je toch dat ik vindt : dat de komende 1 1 september een gevaarlijke dag is…..er is al vaker gespeculeerd, want elk jaar in september is het een gevaarlijke maand, door die vrouw, die het teken Maagd voorsteld uiteraard, ….
  maar toen ik onlangs in de Efemeriden keek WANNEER die kruik ( waterman ) onder haar voeten stond, was ik toch ietwat verbaasd om te zien, dat dit op de komende 11 september was…..( Overigens heb ik deze voorspelling nog nergens gelezen, dus ik ben nu zeer benieuwd, HOE het de komende weken gaat ) Ik ga er opletten uiteraard ….en jullie nu ook
  ….alleen hoop ik nu wel dat ik GEEN GELIJK krijg…..

  Like

 8. Houdt U allen, ook even in de gaten, dat Europa NIET geraakt zou mogen worden, vanwege het feit dat al die MIGRANTEN onze kant zij opgestuurd en opgestookt , om HIER de zaken over te nemen en ons een beetje te treiteren……Dat was GEPLAND al lang geleden, iedereen weet dit nu onderhand
  Als je dus K I J K T ….echt kijken ! ….op de New Standard Map Of The World …..dan merk je dus ook duidelijk op…..dat de plannen van de Illuminati tijdens een oorlog, er NIET op gericht zijn om Europa met Militaire Wapens of Lange-afstands-raketten te raken WANT : dan zou men zijn eigen plannen in de war sturen ……..!!!!!!!!! en die migranten zouden ook geraakt worden……en die worden nou net expres onze kant opgestuurd ???
  Op een ronde wereldbol, zou HEEL EUROPA van de kaart geveegd worden…..dat kan dus niet !!!
  Jongens……gooi die ronde wereldbol, die op je bureau staat NU het raam uit !
  Kijk wel even voordat je gooit of er niemand onder staat…….
  ( hoewel : ligt eraan WIE natuurlijk hahahahahaha )

  Like

 9. En het is ook nog eens BEWEZEN, 3 jaar geleden al, doordat en een vrouw onderweg van Bali naar Los Angeles, met spoed met haar baby die aan boord was geboren, naar het ziekenhuis moest. De piloot is toen moeten landen in Alaska……Dat is ook op het nieuws geweest, niemand snapte wat dat vliegtuig in ALASKA deed ???
  Maar op een platte pannekoek, snap je het wel……..leuk filmpje fubar, kijk effe

  Like

 10. Overigens ben ik GEEN LID van welke ` platte-pannekoek-vereniging ` dan ook : ik zit hier dus GEEN RECLAME te maken voor wie dan ook, WANT onderling is er veel onenigheid
  over de DETAILS…….en die zullen mij een worst wezen, ze ruzieen maar door dat moeten ze zelf weten ! Maar dat ie plat is, is mij wel duidelijk INMIDDELS
  Heb trouwens nog zo `n poster van 60 bij 90 OVER ……Fubar je krijgt hem van mij ( de idioot ) KADOOO ……Naar welk adres mag ik hem toesturen ?…..Je moet wel even zelf een lijst aanschaffen…….de poster zit in een KEURIGE KOKER, splinternieuw

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s