Nieuw

Het migratiebeleid van Italië is een doorn in het oog van de EU

Samenzwering tegen Salvini: Merkel, EU en linkse vakbond slaan de handen ineen

Fotocollage Fenixx

Christian Petry, Europa-woordvoerder van de sociaal-democratische SPD-parlementaire fractie in de Bondsdag, heeft Italië deze boodschap verzonden: Een “EU-vriendelijke” regering is de voorwaarde voor de clementie van de Europese Commissie – nu onder leiding van Ursula von der Leyen – in de volgende staatsbegroting van Italië.

Het doel van deze ideologische zet is om Salvini uit de regering te verbannen en zijn partij te vervangen door een alliantie van de “M5S” (Vijfsterrenbeweging) en de PD, d.w.z. de linkse democraten.

De paus loopt voorop: hij predikt voortdurend tegen ‘populisme’ – wat hij met nazisme vergelijkt – en zijn naaste adviseurs doen hetzelfde. Antonio Spadaro SJ, hoofdredacteur van het Roomse jezuïetenblad La Civiltà Cattolica, zet katholieken onder druk door Salvini-kiezers met excommunicatie te bedreigen, zoals gemeld door Katholisches.info.

De reden voor deze samenzwering is Salvini’s afwijzing van de Lega-coalitiepartner, de Vijfsterrenbeweging. De laatste bekritiseerde Salvini als een “nee-zegger” en blokkeerder. De “M5S” is voortgekomen uit een door de Italiaanse komiek Beppe Grillo gestichte burgerbeweging. De partij heeft sinds haar oprichting in 2009 geen profiel meer laten zien.

De Lega is anders. Met Salvini laat het een duidelijk profiel zien en wint het de harten van de Italianen. Sinds 2018 heeft de Lega (oorspronkelijk Lega Nord) haar electoraat verdubbeld.

Salvini had daarom aangedrongen op nieuwe verkiezingen “Laten we het woord snel teruggeven aan de kiezers”, zei de Italiaanse minister van Binnenlandse Zaken tegen de regeringsleider van de “M5S”, Giuseppe Conte. “Laten we onmiddellijk naar het parlement gaan om te erkennen dat er geen meerderheid is”, zei hij op 8 augustus. De trigger voor de coalitiecrisis was een stemming van de “M5S” tegen een spoorwegproject dat door de Lega was goedgekeurd. Salvini betoogde dat de regeringsalliantie al eerder in maart bijna was uiteengevallen in het geschil over de spoorlijn. Het betreft een geplande hogesnelheidslijn tussen Lyon en Turijn.

De “M5S” zijn de nee-zeggers, benadrukte Salvini herhaaldelijk. “Als we alleen maar in de regering zitten om tijd te verliezen, doen we niet mee en geven we het woord aan u terug”, legde hij uit aan de kiezers in Noord-Italië.

Volgens de peilingen in Italië is de Lega duidelijk populairder dan de “M5S”. Toch vormen de “sterren” de meerderheid van de leden van het parlement. In juli werd de Lega populairder. De prognose is dus dat ze bij nieuwe verkiezingen genoeg stemmen krijgen om de “M5S” te laten vallen en te regeren in een alliantie met rechtse partijen.

Het migratieprobleem blijft een brisante kwestie. Conte [Italiaanse premier] heeft al een signaal gegeven (richting de linkse democraten): hij heeft toegegeven aan de kwestie van de toelating van illegale immigranten. Conte had een groep “minderjarigen” het land binnengelaten, maar later bleek dat minstens acht van de 27 mensen volwassen waren.

De vraag is: zal de katholieke kerk met haar “politiek” het kritische gewicht in de schaal leggen – of zal Salvini de soevereiniteit behouden als katholiek, die graag met de rozenkrans op familiecongressen gezien wordt?

Bron:
Migrationspolitik Italiens ein Dorn im Auge der EU

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.214 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (8636 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

8 Comments on Het migratiebeleid van Italië is een doorn in het oog van de EU

 1. De Paus moet z’n bek houden. Zijn kerk sluiste nazi’s naar Argentinië. Hypocriet.

  Liked by 1 persoon

 2. “Een “EU-vriendelijke” regering is de voorwaarde voor de clementie van de Europese Commissie.”

  Ongelooflijk HOE men telkens weer de feiten omdraait.

  Matteo Salvini behoort bij uitstek tot degenen die EU-vriendelijk zijn !!

  Het is de ‘Europese Commissie’ die EU-onvriendelijk is en op eigen houtje Europa tot een blok hout hebben gereduceerd waarop hun uitheemse giftige zwammen ‘moeten’ groeien.

  EU Unie = Cancer.
  They are fucking Nazi’s !!

  E.coli – De Bosbaan – A’dam.

  Liked by 1 persoon

 3. Liever een nazi dan links. En voor die linkse klootzakken in Brussel kan het een doorn in het oog zijn. Voor normaal denkende hardwerkende mensen is dat het tegenovergestelde.

  Liked by 1 persoon

 4. @Stef

  Goed dat ik ‘m nog even open had staan; zonet achtergelaten op een ander ouder draadje.
  Een aanbeveling !

  https://zlj13051967.wordpress.com/2019/08/18/de-fascisten-van-de-toekomst-zullen-zich-antifascisten-noemen/

  Like

 5. Het migratiebeleid van de EU is al veel langer een doorn in mijn ogen om de simpele reden dat men zaken weggeeft die niet van hen zijn en het dus ook niet aan hen is om die weg te geven..

  Like

 6. Wordt de Democratie in Italië de komende dagen om zeep geholpen?

  Als de opzet van de Europese Commissie slaagt en Salvini buiten een nieuwe regeringscoalitie wordt gehouden – zonder vooraf het Italiaanse volk te raadplegen via nieuwe verkiezingen – kan men deze vraag ronduit bevestigend beantwoorden.

  Voor veel mindere zaken gaat men in Italië regelmatig naar de stembus om voor de zoveelste maal een nieuwe regering te vormen. Maar nu de toekomst van dit land op het spel staat en ook de toekomst van geheel West-Europa doet men liever zaken met de Europese Commissie om zuiver financiële redenen.
  Mocht Italië op de korte of wat langere termijn in grote financiële problemen komen vanwege het begrotingstekort dan zal de ECB in opdracht van Brussel bijtijds een Griekenland-scenario voorkomen maar dan moet men zich wel per direct ontdoen van Matteo Salvini via een cordon sanitaire.

  Dat Lega de grootste partij van Italië zal blijken te zijn bij eventuele nieuwe verkiezingen en dat Salvini dus de nieuwe premier gaat worden, dat scenario moet tot iedere prijs worden voorkomen.

  Onbeschaamde machts- en chantagepolitiek van de Europese Commissie (de spreekbuis van Merkel & Macron) en uiteraard met onvoorwaardelijke steun van de Paus.
  Die is in staat om een concordaat met de Islam te sluiten om de positie van in ieder geval het Vaticaan in de nabije toekomst veilig te stellen.

  Maar uiteindelijk gaat het allemaal om het migratieprobleem waar de West-Europese bevolking voortdurend mee wordt geconfronteerd en omdat men door begint te krijgen dat dit in feite een omvolkingsproces inhoudt.
  Maar dit proces staat nu eenmaal prominent op de agenda van Brussel en dat moet worden doorgezet ten koste van ons nageslacht die zware tijden te wachten staan bij de komst van nog meer militante moslims en Afrikanen die onze verzorgingsstaat tot de allerlaatste druppel zullen uitmelken en als bonus het uitroepen van een Europees Islamitisch Kalifaat.

  Salvini is echt geen nieuwe Mussolini maar een realist die het gevaar ziet van de georganiseerde volksverhuizingen vanuit het Midden-Oosten en Afrika voor onze Westerse samenleving.

  De komende dagen wordt over het lot van geheel Europa beslist: democratie of het nieuwe fascisme vermomd als ‘politieke correctheid’ en ‘menselijkheid is de ziel van Europa.’

  Like

 7. Brussels Europa : VERRADERS van de eigen bevolking!!!

  Like

 8. Als hij wint dan gaat Italie op een Euro zelfmoord afstevenen. Eerst creeren ze een eigen geld de mbot, om alle schulden op te kopen, vervolgnes vergaat de Euro in hyperinflatie en gaat Italie z’n eigen valuta maken gebaseerd op goud. Weg schulden, weg smerig bankenkartel. Salvini is mijn Held!

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s