Nieuw

Salvini’s harde koers toont effect: asielzoekers vermijden Italië

Matteo Salvini: U.S. Department of State / Italian Deputy Prime Minister Salvini Signs Secretary Pompeo Guestbook via Flickr [U.S. Government Works]

In het kader van de harde lijn van Italië wijken asielzoekers over de Middellandse Zee naar andere routes uit. Op de route van Noord-Afrika naar Spanje is het aantal illegale binnenkomsten in juli met 22 procent gestegen ten opzichte van de vorige maand. Al met al was het aantal migranten dat de EU in de eerste zeven maanden van 2019 via alle routes is binnengekomen ongeveer 30 procent lager dan in dezelfde periode van het jaar daarvoor, volgens het EU-agentschap voor grensbescherming Frontex.

Meer bewegingen op de westelijke Balkanroute
Volgens Frontex ligt de belangrijkste migratieroute nog steeds in het oosten van de Middellandse Zee, waar 28.200 mensen illegaal de EU zijn binnengekomen. Hoewel het aantal in de eerste zeven maanden met in totaal zes procent is gedaald, omdat er minder migranten over land van Turkije naar Griekenland zijn gekomen, is het aantal illegale immigranten in het oostelijke Middellandse Zeegebied nog steeds hoog. De Griekse eilanden meldden echter een kwart meer aankomsten dan in de periode van januari tot juli 2018. De meeste migranten die op deze route zijn ontdekt, zijn volgens Frontex Afghanen.

Het aantal illegale grensoverschrijdingen is in de eerste zeven maanden op de westelijke Balkan zelfs verdubbeld. Volgens Frontex is het aantal aankomsten via de zogeheten centrale mediterrane route naar Italië en Malta gedaald van 1.150 in juni tot ongeveer 1.100 in juli. In totaal zijn er dit jaar 4.900 asielzoekers langs deze route gekomen. Op de westelijke mediterrane route naar Spanje was het aantal migranten iets minder dan 13.000.

Italië blijft schepen de toegang tot de haven ontzeggen
Italië weigert nog steeds strikt schepen van NGO’s de toegang tot zijn havens toe te staan, en maakt alleen uitzonderingen als andere EU-landen vooraf de verzekering geven de zij asielzoekers zullen opvangen. Twee weken geleden weigerde bijvoorbeeld Salvini de “Alan Kurdi” de haven binnen te laten, in plaats daarvan legde het schip aan in Malta. Gisteren nog kondigde Salvini via Twitter aan dat hij bezig was om de aankomst van twee NGO-schepen te voorkomen. Daarbij handelt het zich om de schepen “Ocean Viking” en “Open Arms” van de NGO’s Proactiva Open Arms, Artsen Zonder Grenzen en SOS Mediterranee.

Bron:
Salvinis harter Kurs zeigt Wirkung: Migranten weichen Italien aus

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.215 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (8658 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

2 Comments on Salvini’s harde koers toont effect: asielzoekers vermijden Italië

  1. Open arms heeft net weer 200 barbaren geloost in Italie

    Like

  2. Natuurlijk helpt weigeren. Zij hebben alle trucjes geprobeerd, en de Italiaanse Salvini, weigert daar in te trappen. Nu RUTTE nog…

    Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s