Nieuw

Reclamefilm met vrouw en kind in kinderwagen is verboden – wordt beschouwd als genderstereotypering

Blanke vrouw met kind in kinderwagen mag niet

In juni zijn de nieuwe regels van kracht geworden om ervoor te zorgen dat reclame vrij is van “genderstereotypering die waarschijnlijk schade of ernstige of wijdverbreide aanstoot kunnen geven”, en nu heeft de Britse Advertising Standards Authority, ASA, een van haar eerste veroordelingen gegeven.

ASA kan geen boetes opleggen, maar de Britse zenders zijn verplicht zich aan haar regels en uitspraken te houden. Men heeft eerder veroordelingen uitgedeeld aan reclameadvertenties die beweren dat het wenselijk zou zijn voor jonge vrouwen om slank te zijn, maar garandeert gelijktijdig dat men niet alle stereotypen verbiedt, zoals vrouwen die schoonmaken of mannen die huiswerk doen. In plaats daarvan richt men zich op advertenties die als “schadelijk” worden beschouwd, zoals die waarin meisjes als “zorgzaam” en jongens als “gedurfd” worden afgeschilderd. Men is van mening dat deze in verloop van tijd het potentieel van mensen kunnen afbreken.

Na drie klachten tegen de VW-reclame is ASA een onderzoek gestart. De klagers zijn van mening dat de reclame genderstereotypen hanteert wanneer een groep voornamelijk mannen deelneemt aan avontuurlijke activiteiten – twee mannelijke astronauten in de ruimte en een mannelijke atleet met een beenprothese die verspringt en vervolgens overschakelt naar een vrouw die met haar kind in een wandelwagen op een parkbank zit.

ASA’s beoordeling is dat de advertentie de vrouw “in een stereotiepe zorg vervullende rol” laat zien en dat de reclame niet in haar huidige vorm mag blijven worden getoond.

Volgens Guy Parker, directeur van ASA, blijkt uit hun gegevens dat schadelijke genderstereotypen in de reclame kunnen bijdragen tot genderongelijkheid in de samenleving.

Geraldine Ingham, hoofd van Volkswagen’s marketing in het Verenigd Koninkrijk, is als manager en moeder van mening dat de rol van de vrouw in de reclame op geen enkele wijze negatief wordt afgebeeld.

Bron:
Volkswagen Commercial Banned in UK Because it Shows Woman Caring For a Baby

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.214 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (8636 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

8 Comments on Reclamefilm met vrouw en kind in kinderwagen is verboden – wordt beschouwd als genderstereotypering

 1. Die Guy Parker zouden ze korte metten mee moeten maken. Vuile, van de pot gerukte landverrader. Hoe is het toch mogelijk dat zo’n ontiegelijk domme figuren nog steeds een podium krijgen?

  Like

 2. Banbuster // augustus 21, 2019 om 07:11 //

  Inderdaad, decadentie. Waar wat normaal is als abnormaal wordt beschouwd. Dit soort reclames mogen niet van links. pedophilie wel.

  Er zijn maar twee genders hoor.Mannen en vrouwen. En dat wordt vastgesteld bij geboorte, door de aanwezigheid van geslachtsdelen.

  Freaks zijn geen gender.

  Like

 3. Dus vrouwen moge nu weer gediscrimineerd worden. Ik dacht dat we in 2019 leefden en niet in 1819 maar kennelijk vergis ik me.

  Like

 4. Genderstereotypering? Een moeder achter de kinderwagen? Waar haar kind in ligt: natuurlijk, volkomen natuurlijk! Vrouw-man, meer ‘soorten’ zijn er niet! Elke ‘andere’ verklaring is een leugen, hoe graag ‘men’ ons ook ‘gender-neutraal’ wil laten zijn!

  Like

 5. Rinske de Vries,

  Dat is niet hélemaal waar. Zie link https://nl.wikipedia.org/wiki/Intersekse
  Heb persoonlijk iemand gekend die zo is geboren. Artsen en ouders hebben destijds besloten er een meisje van te maken. Het, als ´meisje´ valt op vrouwen en als het aan ´haar´ had gelegen had ze liever gehouden waarmee ze werd geboren. Of ´ze´ hiervan zou terugkomen wanneer dit inderdaad was gerealiseerd, zal altijd een mysterie blijven al kunnen we er naar gissen.

  Like

 6. Banbuster // augustus 22, 2019 om 06:29 //

  Als beide setjes aanwezig zijn, wordt gekozen voor het best functionerende setje. Maar goed, dat zijn de hoge uitzonderingen.Maar met 2 functionerende setjes; misschien gebeurt het wel…mensen zijn ook biologisch complex. Super narcist?

  Like

 7. @Rinske de Vries Uitzonderingen blijven er altijd maar zijn naar mijn mening niet voldoende om er een hele diversiteit aan sekses aan op te hangen. Mannen en vrouwen zijn de norm, afwijkingen zijn er en het is onze taak om die met respect te behandelen maar niet om bestaande sekses te discrimineren en dat gebeurt nu wel en daarvoor kan ik nu juist geen respect opbrengen. Sterker nog, het loopt compleet uit de hand door types die te veel de vrije hand krijgen om dit soort onzin aan ‘de man’ te brengen.

  Like

 8. Banbuster // augustus 22, 2019 om 11:42 //

  Er zijnhelemal geen problemen; de sexe is een biologische determintie. De simpelste manier: de aanwezigheid van geslachtdelen. Dat levert maar twee soorten op.

  Bij dieren worden bij K.I. de miskleunen afgemaakt; bij mensen noemen we ze Linkschen.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s