Nieuw

Nikab-draagster uit de bus gezet

Eerste keer sinds invoering nieuwe wet

Foto: Ter illustratie. Bron: Unsplash / Auteur: Majid Korang Beheshti

STEIN – Een buschauffeur heeft maandagavond in het Limburgse Stein een vrouw met een nikab uit de bus gezet. Dat bevestigt vervoersmaatschappij Arriva.

Het is de eerste keer sinds de invoering van het verbod op gezichtsbedekkende kleding dat een reizigster de toegang tot het openbaar vervoer is geweigerd, zegt Pedro Peters, voorzitter van branchevereniging OV-NL. De chauffeur weigerde een nikab-draagster mee te nemen toen ze de bus instapte. Hij belde de politie toen ze weigerde uit te stappen. De politie kwam en heeft haar de bus uitgeleid. Op sociale media klinkt veel bijval voor zowel de chauffeur als voor de nikab-draagster.

Telegraaf >>

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.214 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Piranjaha (1697 Articles)
De door mij vertaalde artikelen geven niet per se mijn mening weer. Ze zijn regelmatig ook tegenstrijdig met elkaar. De huidige ‘wetenschap’ kan daar niet zo goed mee overweg, want alles moet in consensus zijn. Naar mijn mening houdt wetenschap en historisch onderzoek in dat je zoveel mogelijk facetten van een bepaalde zaak bekijkt (en na afloop nog steeds niet overtuigd bent en nieuwsgierig blijft). Van allerlei kanten. De logische consequentie daarvan is dat sommige weergaven botsen of – o jee – onaangenaam zijn.

9 Comments on Nikab-draagster uit de bus gezet

 1. Wet is wet. Wij moeten ons daar ook aan houden. Maar die linkse anarchistische asociale meute natuurlijk niet en zullen wel pro nikab zijn. Tot ze gedood worden bij een aanslag.

  Liked by 1 persoon

 2. De ontpersoonlijking van vrouwen in en hun kleinering en degradatie tot meubilairen vaatdoek zie je in vele sekten, maar waar bij de Hare Krisna de vrouwen slechts terzijde moeten zitten bij het gebed en schuin op hun meester zijn gericht en de mannen rehct voor de polyester god zitten is bij Islam het onpersoonlijken tot in het absurde doorgevoerd. De mensvrouw als vuilniszak, als ondefineerbaar voorwerp. En met dwang, zowel psychische als fysieke, en wee “het” die weigert……

  In Europa hebben we gelijkheid van man en vrouw, gelijke rechten die in wetten zijn vastgelegd, in grondwetten nota bene, en in de praktijk staan we openlijk slavendom en totale vernedering van vrouwen toe en beschermen het totale ontpersoonlijken zelfs….

  Het recht, nee, het voorrecht, de gunst tot het verlenen van asiel is compleet vreemd geworden vnande intentie, namelijk bescherming bieden tegen vervolgden door geloof, politieke overtuiging of geslacht. hoe absurd is het dan ook de grootste daders van deze planeet binnen te laten en hun waanzin te faciliteren. Wie een vrouw in een boerka ziet heeft een mens zonder rechten voor zich, en zou deze hulp moeten aanbieden om te vluchten uit de onderdrukking. De slavenhouder zou moeten worden gestraft met de zweep en uit Europa moeten worden geworpen. Niet de vrouw onder de boerka is een misdadiger, maar de man die haar eronder forceerd. En als deze omgekeerde vuilniszak de enige manier is om niet te worden aangevallen en verkracht, dan is er iets enorm mis met de wereld waarin we leven. Dan is Islam zo diep binnengedrongen dat vrijheid stervende is en daarmee leven als gift.

  De lafaards in de politiek zullen niets doen, geen wettelijke rechten doen gelden maar enkel alle commentaar op onrecht afstraffen en meer wetten maken die verbieden. Recht, grondrecht en grondwet worden niet langer door overheid als een burgerlijk recht gezien, omdat niemand ze meer opeist of zelfs maar de poging daartoe doet. Wie aanspraak op recht en leven als mens maakt word tot crimineel gestigmatiseerd, zover is het gekomen.

  Vrijheid is stervende, we keken ernaar en deden niets.

  Liked by 2 people

 3. Wakkere Joost // augustus 21, 2019 om 02:41 //

  Uuu Duchesne
  Mag ik je er even op wijzen dat die vrouwen er zelf voor kiezen om zo te leven.
  Als er 1 zich afwijkend gedraagt rebelleerd door westerse invloed dan word ze door
  de andere vrouwen zowel familie als anderen meedogenloos aangepakt en mishandeld.
  Vaak al voor dat de mannen zich er mee bemoeien die dan overgaan tot mogelijk eer
  wraak en daarbij opgejut door de vrouwen.Dit gebeurd ook bij kleine meisjes dat maakt
  hun niets uit.Je hebt gelijk over de onderdrukking maar de vrouwen kiezen hier ook
  echt zelf voor en zijn dan in veel gevallen dan ook extremer dan de mannen en ook
  gevaarlijk.Als zij worden gedwarsboomd in hun ideologie nou pas dan maar op dan worden
  ze echt gek en furieus in handelen.Deze vrouwen houden het zelf instant.Het is dan ook
  echt hun eigen keuze.En ze zijn dan ook niet om te praten, zo gehersenspoeld zijn ze.
  En het onderscheid ze ook van de westerse vrouw die ze verachten als hoeren en ze
  minder achten als zijzelf en met deze hoeren mag alles worden gedaan als straf en vernedering.Zij zelf dragen ook naar gelang hun gemoed en problemen ook verschillende
  kleuren hoofd doekjes als een vorm van code naar hun mede moslims.Dus ook hun kleding
  keuze van de dag heeft meer betekenis dan menig autochtoon beseft.Het geeft verleend ze ook een machts positie in hun familie etc en ze heersen dan ook over het reilen en zeilen
  over het huishouden binnen hun familie.

  [ En zij doen dit fanatiek op hun manier cultuur waardoor de autochtone buren mega overlast ervaren omdat ze hier hun hobby van maken en niets anders mogen,geen boek geen tv etc dat is haram voor hun.Nou dan de ongelovigen christelijke buren maar pesten etc uit verveling en frustratie.De thuis jihad dus met als gevolg mm? Dit doen ze allemaal.]

  Zij bouwt hiermee een status op als goede moslim
  vrouw met macht in de vrouwelijke richtlijnen dan wel te verstaan.zij krijgt dan respect
  en hoog aanzien van de mannen zolang zij zich niet met de mannen richtlijnen bemoeid.
  Doet ze dit wel dan zal ze het weten ook, en accepteert ze dit dan ook want dat staat
  nu eenmaal in hun koran.Bah walgelijk boek trouwens verbranden die zooi.
  Nogmaals zij willen dit zelf door hun eigen opgelegde indoctrinatie.
  Ik begrijp maar niet waarom dit niet tot de meeste van ons echte Nederlanders
  doordringt!Word verdulleme nou toch is een keer wakker!? .Deze vrouwen zijn pertinent niet
  zielig! ze zijn vaak noch extremer in de islam dan hun mannen en werk ze niet tegen want
  dan beginnen ze te schreeuwen als een feeks oftewel heks.
  Die hele islam is gewoon een tot monsterlijke proporties uitgegroeide, jawel mega monster
  sekte anders niet.En ze moeten constant dag en nacht geïndoctrineerd en gehersenspoeld worden.Verplicht! De hele dag moeten ze alleen maar de islam in hun hoofd letterlijk horen
  anders zijn ze geen goede moslims en zullen ze gestraft worden Want oei joei.joei wat als hun gedachten beïnvloed worden door vrijelijk gedachtegoed! Daarom moet ook de hele
  omgeving verzengt worden met deze shit en ons opgedrongen worden.

  Nogmaals het is een doods cultus en mega sekte meer niet.
  Waar nodig en grondig wat aan gedaan moet worden anders zijn we met zijn alle
  de ………

  Fout!
  Niet de vrouw onder de boerka is een misdadiger, maar de man die haar eronder forceerd. En als deze omgekeerde vuilniszak de enige manier is om niet te worden aangevallen en verkracht, dan is er iets enorm mis met de wereld waarin we leven.Fout!
  Hun vrouwen houden het ook zelf instant en berusten zich in hun rol en accepteren dit. Zo het staat geschreven zal het geschieden, het staat in hun sprookjes boek die ze diep in hun koppie hebben geplant en daar valt niet aan te toornen noch te onderhandelen.
  Ze denken nu eenmaal dat ze goed bezig zijn. en weigeren simpelweg onze normen.
  Neem je ze hun boek en islam af dan krijg je zeer zware afkick verschijnselen als een
  verslaafde en worden ze des duivels neem dat maar van mij aan.

  Liked by 1 persoon

 4. DIT STAAT ER IN DE KORAN :33:59. O profeet! Zeg aan uw vrouwen en uw dochters en de vrouwen der gelovigen dat zij een gedeelte van haar omslagdoeken over haar (hoofd) laten hangen. Dit is beter, opdat zij mogen worden onderscheiden en niet lastig worden gevallen. En Allah is Vergevensgezind, Genadevol DIT ZEGT GENOEG ALS JE WET DAT ONZE VROUWEN REGELMATIG LASTIG GEVALLEN WORDEN EN ZELF VERKRACHT !!!!!!

  Liked by 1 persoon

 5. We hebben ene regering die weigert de eigen burgers te beschermen en die onderdrukking en terreur faciliteert.

  Waarom hebben we nog een regering?

  Liked by 1 persoon

 6. …en dan heb je nog dhimmi hoerkA aandachtshoerkanen: https://www.ed.nl/binnenland/vrouw-met-nikab-die-lijnbus-werd-uitgezet-ik-zit-helemaal-niet-op-die-aandacht-te-wachten~a679842d/

  oftwel, psychiatrische patienten die aandacht zoeken. Als je pillen niet meer werken….

  Like

 7. templars2017 // augustus 21, 2019 om 14:01 //

  Hoe je het ook bekijkt ,of ze er toe gedwongen worden of niet, of ze het vrijwillig doen of niet,het is een uiting van hun geloof en hun cultuur.
  er is echter één ding wat al de rest overstijgt het is een stigmatiserend gegeven,negatief of positief ,het is een teken dat iedereen ziet,je kan niet naast zo een gordijn kijken.
  Waar wringt het schoentje? op net dat vlak, het visuele aspect ,het roept indrukken op die ,gekoppeld aan al de feiten die we weten en inschatten ,het beeld voor ons vormen.
  Het is niet eigen aan onze cultuur en dat zal het nooit zijn, het zijn echter de politici en de andere klaplopers die ons persé willen dwingen te geloven dat het deel uit maakt van onze cultuur en samenleving.
  Dus wat de motivering is om vrouwen te laten rondlopen in een gordijn is niet door ons beslist,het wordt ons enkel opgedrongen het te tolereren.
  Als je nuchter kijkt naar het gestelde probleem dan zie je dat onze wensen van geen tel meer zijn op hier en daar een uitzondering na.
  De vrees is dan ook reeël dat de gestelde verboden beetje bij beetje gaan dode letter worden ,voor zo ver ze het al niet zijn.
  Aangezien het gordijnencomplex een dergelijke met afschuw gevoede minachting opwekt bij de meesten is een teken aan de wand dat het een aan onze cultuur vreemd gegeven is.
  Het is een aanstootgevend geheel dat in feite een barometer is van wat er ons te wachten staat.
  Conclusie is dan ook ,we zijn verpatst aan een allochtone religie door diegene die wij zelf het mandaat hebben gegeven om onze maatschappij te besturen.
  Als er ooit iets van komt kunnen we het misschien de gordijnenrevolutie noemen…….

  Liked by 1 persoon

 8. Germaans Roosje // augustus 21, 2019 om 23:05 //

  Terwijl in Iran vrouwen gearresteerd worden omdat ze de hijab afwerpen – die hebben meer lef dan de hele linkse kliek hier!
  De vrouwen die hier met hijab of nikab lopen worden daartoe gedwongen, heel gluiperig subtiel, en ze gehoorzamen anders worden ze verstoten, en vermoord. Dus kies je ( “vrije keuze”) als vrouw voor onderwerpen, dat is beter dan dood. Hoe zuiver wil je je fascisme hebben?

  Like

 9. Germaans Roosje,

  Geloof me wanneer ik zeg dat in Nederland jonge mokkels in een zwart gordijn lopen en het helemaal te gek vinden. Veel mensen horen nu eenmaal graag ´ergens bij´ en wanneer je daarmee ook nog eens een bepaalde, vermeende, status verkrijgt is dat voor bepaalde mensen aantrekkelijk. Volgens bepaalde psychologische- en-of antropologische studies zouden mensen het ook nodig hebben om tijdens het leven bepaalde rituelen te doorlopen die aangeven dat je een nieuwe levensfase betreedt.

  Voor wat betreft die jonge ´ninja´s´ heb ik ze wel zien lopen onderwijl de heupen zwaaiend zichzelf op ´n selfie zettend terwijl een ernaast lopende jonge ´ninja´ haar vroeg of dat nou moest… haar daarmee ´tot de orde roepend´.

  Uiteraard lopen hier ook meer dan voldoende / teveel vrouwen die vanuit opdracht van de familie-patriarch/matriarch aangestuurd door de koranische boeken en/of de een of andere imam volledig afgedekt of minstens met een hoofddoek door het ´Nederlandse leven´ gaan.

  Daarnaast zijn er mohammedaanse vrouwen die er in zoverre voor kiezen een hoofddoek te dragen om eventuele islamitische kwaadwillenden te tonen dat ze moslima is en wanneer zij een fout begaan voor Allah verantwoording zullen dienen af te leggen. Anders is dit het geval wanneer een ongelovige geslachtofferd wordt, aangezien dit volgens de leer is toegestaan en zij hiervoor beloond zullen worden door hun Allah.

  Vrouwen die hun vrijheid of zelfs hun leven riskeren door in streng-islamitische landen hun nikab of burka niet aan te trekken of van zich af te werpen, is een groteske actie …. Helaas worden dit soort vrouwen geen podium gegeven in de reguliere media. Dat spreekt boekdelen.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s