Nieuw

Kroatische diplomate maakt reclame voor haar land: ‘Alleen blanke Europeanen, zoals dertig jaar geleden in heel Europa’ – Dreigt ontslag vanwege racisme

Trogir Kroatie - Hier kun je nog op vakantie tussen blanken

Een Kroatische diplomate die in Berlijn werkt, heeft een schandaal veroorzaakt. Volgens Kroatische media plaatste ze racistische opmerkingen onder foto’s van de Adriatische kust. De diplomaat werd geschorst en beweert nu te zijn gehackt.

Kroatië is verrijkt door een politiek schandaal. Het werd veroorzaakt door de eerste secretaris van de Kroatische ambassade in Berlijn, Elizabeta Mađarević. Volgens het rapport verspreidde ze racistische en xenofobe opmerkingen via het online netwerk Facebook. In de tussentijd is ze geschorst. De zaak zal in detail worden onderzocht en zij wordt bedreigd met ontslag.

Wat is er gebeurd? Afgelopen vrijdag publiceerde de Kroatische nieuwsportaalsite Index een reeks artikelen die Mađarević in het Engels op Facebook heeft geschreven. Op 8 augustus schreef ze het volgende commentaar in het Engels tussen enkele foto’s die vermoedelijk plaatsen aan de Kroatische Adriatische kust tonen:

Puur en authentiek Europa. Alleen blanke Europeanen, zoals dertig jaar geleden in heel Europa. Dit zou goede reclame moeten zijn voor een vakantie. Je zou kunnen denken dat zoiets niet meer mogelijk is, maar gelukkig is het dat wel.

 

Het Kroatische ministerie van Buitenlandse Zaken heeft zich sterk gedistantieerd van de verklaringen van de diplomaat en heeft haar onmiddellijk opgeroepen voor gesprekken op het ministerie in Zagreb. De Kroatische premier Andrej Plenković noemde het gedrag van de diplomaat een “ramp”, de president van het land, Kolinda Grabar-Kitarović, verwelkomde de snelle reactie van het Kroatische ministerie van Buitenlandse Zaken en beschreef de opmerkingen als onaanvaardbaar.

De Kroatische minister van Buitenlandse Zaken Gordan Grlić Radman benadrukte ook dat een diplomaat nooit een privépersoon is. Dit was zijn reactie op de reactie van Mađarevićs. Volgens de Kroatische media sprak ze op Facebook en schreef ze dat ze niet “een functionaris of politica was, maar een eenvoudig persoon met recht op privacy”. Daarnaast heeft ze conservatieve opvattingen die ze niet wil opgeven en die ze vrij verspreidt, omdat ze in een vrij land woont.

Kort daarna werd haar Facebook-profiel echter verwijderd en de nu teruggeroepen diplomaat vertelde het Kroatische tijdschrift Feniks, dat bedoeld is voor lezers in de diaspora, dat haar pagina door vreemden was gehackt. Ze was ook op vakantie buiten Kroatië en dreigde juridische stappen te ondernemen tegen degenen die “onwaarheden” over haar verspreidden.

Ook kritiek geuit op bondskanselier Angela Merkel

Maar volgens de index zou de diplomaat eerder de aandacht hebben getrokken door twijfelachtige uitspraken op het internet. Sinds enige tijd heeft ze ook homofobe, xenofobe en ultrarechtse opvattingen gepost op verschillende online platforms. Ze schreef bijvoorbeeld dat migranten die overwegend moslims waren, naar Europa kwamen met het doel om het continent te “islamiseren”. “Europa, je moet leren om nee te zeggen en je zelfrespect en christelijke identiteit op te bouwen.”

Zo verklaarde ze bijvoorbeeld dat kanselier Angela Merkel “haar eigen cultuur miskent”. Haar opmerking zou hebben verwezen naar Merkel’s verklaring dat de islam tot Duitsland behoort. Op haar Facebook-profiel deelde ze ook een artikel dat, naar haar mening, laat zien hoe “LGBTQ gerelateerd is aan pedofilie”. Ze postte ook artikelen op een aarts-katholieke website en schreef dat katholieken gewoonweg niet voor abortus kunnen zijn.

Elizabeta Mađarević heeft de functie van eerste secretaris van de Kroatische ambassade in Berlijn pas in januari 2019 overgenomen. Haar pleidooi wordt nog explosiever gemaakt door het feit dat er over ongeveer vier maanden presidentsverkiezingen in Kroatië zullen worden gehouden en dat het land begin 2020 ook het voorzitterschap van de EU zal overnemen.

Bron:
Rassistische Äußerungen kroatischer Diplomatin in Berlin: “Nur weiße Europäer, so wie vor 30 Jahren”
RT Deutsch

Betreurenswaardig dat ze nu onder haar uitspraken uit probeert te komen, als ze dat niet gedaan zou hebben zou ze een goede presidentskandidaat geweest zijn.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.215 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Piranjaha (1725 Articles)
De door mij vertaalde artikelen geven niet per se mijn mening weer. Ze zijn regelmatig ook tegenstrijdig met elkaar. De huidige ‘wetenschap’ kan daar niet zo goed mee overweg, want alles moet in consensus zijn. Naar mijn mening houdt wetenschap en historisch onderzoek in dat je zoveel mogelijk facetten van een bepaalde zaak bekijkt (en na afloop nog steeds niet overtuigd bent en nieuwsgierig blijft). Van allerlei kanten. De logische consequentie daarvan is dat sommige weergaven botsen of – o jee – onaangenaam zijn.

7 Comments on Kroatische diplomate maakt reclame voor haar land: ‘Alleen blanke Europeanen, zoals dertig jaar geleden in heel Europa’ – Dreigt ontslag vanwege racisme

 1. Het is de waarheid wat ze zij over de stranden…mooi land trouwens was er 1 maal…

  Like

 2. Als het allemaal onwaar zou zijn, dan was het een koud kunstje,
  om deze vrouw voor paal te zetten.
  Zelf ben ik twee keer in no time van joop.nl geflikkerd.
  De vermeende racistische uitingen, zijn niet van dermate,
  dat men het op inhoud kan aanvallen.

  Van Doorn, die pleit voor een moslim strand in Den Haag zou per direct Europa uitgezet moeten worden gevolgd door Van Klaveren, wegens volksverraad.

  Liked by 1 persoon

 3. Antiislam // augustus 20, 2019 om 21:48 //

  Ik kom net uit Polen en daar is geen haatbaard of neger te bekennen heerlijk weer een paar weken geen vieze apen of moslims om me heen gehad.
  En dat ze zo arm zijn valt wel mee kijk hier maar.

  Liked by 1 persoon

 4. “Free Speech Is Every Ones Issue.”

  Lindsay Shepherd – Free Speech & Victimhood Culture – 26/06/2018 – 9 minuten

  ‘Lindsay Shepherd is a graduate student and teaching assistant at Wilfrid Laurier University. Known for being reprimanded by her university for playing a Jordan Peterson video in one of her classes, she discusses freedom of speech and victimhood culture on campus in her ideacity talk.’

  Like

 5. Polen heerlijk geen vreemden en goedkoop zelfs de kebab zaken zijn Pools…was verleden jaar in Mielno aan de kust…leuk te vertoeven en heerlijk en goedkoop eten en drinken…ze zijn slimmer als wij door asielzoekers die geen christelijke achtergrond hebben te weigeren…vind zelf dat wij christelijke asielzoekers moeten helpen en moslimlanden moeten hun geloofsgenoten maar opnemen…maar dat dien ze bewust niet omdat het een invasie is

  Liked by 2 people

 6. Ik kan Montenegro aanbevelen, Kotor of Budva.
  Heerlijk rustig, goed eten en geen racisten uit Afrika of arabische landen.

  Liked by 1 persoon

 7. Slowakije, maar hier zijn weer zigeuners, ook een volk wat wel profiteert van de Europeaan,
  maar weinig bijdraagt aan Europa.

  Liked by 1 persoon

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s