Nieuw

Italiaanse regering valt – Premier Conte stapt op

Giuseppe Conte

Nog niet één Italiaanse regering heeft sinds WW-II de volle rit van vijf jaar uitgezeten. Wat dat betreft is de regering van de partijloze Conte geen uitzondering.

Op 8 augustus zei Salvini het vertrouwen op in de huidige coalitie met de Vijf-sterren beweging.

Een crisis “veroorzaakt door de minister van Binnenlandse Zaken”, benadrukte Conte meerdere malen in de Senaat vandaag, waarbij hij de “onverantwoordelijke” vice-premier ervan beschuldigde “voor persoonlijke en partijbelangen” te hebben gehandeld en “de plechtige toezegging” die met het regeringscontract is gedaan, te hebben genegeerd.

Meerdere keren in zijn toespraak valt de premier Salvini hard aan, ondanks de aanvankelijke handdruk, kwamen gefluit en protesten van de banken van de Lega , terwijl applaus en ovaties van die van de 5 sterren. De kamerpresident, Maria Elisabetta Alberti Casellati, moest herhaaldelijk tussenbeide komen om Conte verder te laten gaan.

Conte sprak de hoop uit dat de president en EU-trekpop, Matarella, geen vervroegde verkiezingen uit zou schijven, waar Salvini op hoopt nu de Lega in de opiniepeilingen stuivertje gewisseld is met de Vijfsterren sinds de verkiezingen. Terwijl de Lega bij de verkiezingen 17% haalde en de Vijfsterren 38% zijn die cijfers nu omgedraaid.

Salvini hoopt die winst te verzilveren met vervroegde verkiezingen waar hij vandaag ook weer toe opriep, maar er is een kans dat de Vijfsterren door regeert met de Democratische Partij zonder verkiezingen. Ondertussen wint ook het idee van een “technische regering van president Mattarella” terrein. Conte heeft dit idee al op 7 augustus voorgesteld aan de Italiaanse president Sergio Mattarella.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.214 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Piranjaha (1697 Articles)
De door mij vertaalde artikelen geven niet per se mijn mening weer. Ze zijn regelmatig ook tegenstrijdig met elkaar. De huidige ‘wetenschap’ kan daar niet zo goed mee overweg, want alles moet in consensus zijn. Naar mijn mening houdt wetenschap en historisch onderzoek in dat je zoveel mogelijk facetten van een bepaalde zaak bekijkt (en na afloop nog steeds niet overtuigd bent en nieuwsgierig blijft). Van allerlei kanten. De logische consequentie daarvan is dat sommige weergaven botsen of – o jee – onaangenaam zijn.

3 Comments on Italiaanse regering valt – Premier Conte stapt op

 1. Als Conte op de een of andere manier een ‘overgangs’regering kan vormen en de rest van de tijd uitzit, dan zullen alle NGO’s en migrantenbootjes wederom welkom zijn, zonder minister van Binnenlandse zaken, Salvini’s bemoeienis.

  Like

 2. Antiislam // augustus 21, 2019 om 00:21 //

  Of Italië is het eerste land dat in een burgeroorlog belandt

  Liked by 1 persoon

 3. Ik ben bang dat Salvini zijn hand overspeeld heeft en de mogelijkheden, en de wil er toe, van een cordon sanitair heeft onderschat. Hij dacht dat 5-sterren niet met DP zou willen, maar het lijkt er op dat die er alles aan willen doen om hem geen verkiezingen te gunnen. Het zou een enorme tegenslag zijn voor de patriotten in heel Europa. Een groter nadeel (als ze een coalitie maken zonder verkiezingen) dan de winst die het zou opleveren als hij alleen zou kunnen regeren.

  Liked by 1 persoon

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s