Nieuw

Italiaanse psychologe wil elektrische schokken gebruiken tegen “vooroordelen”

Een Italiaanse psychologe adviseert elektrische schokken om de onbewuste vooroordelen en het stereotyperen van mensen te veranderen.

Maddalena Marini, wetenschapster aan het Italiaanse Instituut voor Technologie (IIT), wil zogenoemde vooroordelen door middel van elektrische schokken voorkomen.

Marini zegt dat de “vooroordelen” zo geprogrammeerd zijn in het menselijk brein dat de enige manier om te veranderen is om het biologische mechanisme te beïnvloeden van het deel van het brein dat verantwoordelijk is voor het genereren en controleren van deze stereotypering.

In de afgelopen 20 jaar hebben wetenschappers geprobeerd om de aangeboren reacties van mensen op buitenlanders te veranderen door middel van informatie, die wat zij beschouwen als een “vooroordelen”, te elimineren, maar deze pogingen hebben weinig resultaat opgeleverd en zijn vooral niet van lange duur geweest.

Maar volgens Marini hebben onderzoeken naar hersengebieden die deze processen beheersen aangetoond dat het door verhoogde of verminderde activiteit in sommige van deze gebieden mogelijk is om de kracht van het onbewuste “stereotyperen” van mensen te verzwakken.

Marini is van mening dat wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat onze gedachten “stereotypen” en “vooroordelen” bevatten die verband houden met verschillende sociale kenmerken zoals etniciteit, huidskleur, gewicht, geslacht, leeftijd, seksuele geaardheid, politieke opvattingen, religieuze gezindheid en lichamelijke of geestelijke ziekten.

Ze schrijft:

“Ook al wordt de moderne samenleving bevolkt door verschillende individuen die tot verschillende culturen behoren, toch denken onze hersenen nog steeds dat de mens in kleine groepen leeft, bestaande uit individuen met dezelfde genetica en sociale gemeenschap. Het maakt dat we de voorkeur geven aan mensen die sociaal en cultureel gelijk zijn aan onszelf in plaats van aan mensen die anders zijn dan wij.”

Marini geeft niet aan of zij van mening is dat de behandeling van “vooroordelen” en het “stereotyperen” vrijwillig of verplicht moet zijn. Maar ze gelooft dat het individu niet in staat is om “hun vooroordelen uit te roeien of zelfs te begrijpen dat ze die hebben”.

Bron:
Italian Psychologist Proposes Electric Shock Treatment to Eliminate Prejudices

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.215 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (8658 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

13 Comments on Italiaanse psychologe wil elektrische schokken gebruiken tegen “vooroordelen”

 1. Over gevaarlijke mensen gesproken ……

  Liked by 1 persoon

 2. Bij haar met de behandeling beginnen dan maar?

  Liked by 2 people

 3. vangie1206j // augustus 21, 2019 om 06:22 //

  Mijn vooroordelen zijn bewust gekozen en daar helpt geen enkele elektrische schok tegen.
  Maar mis Marini ik ben expert in werken met hoogspanning tot 35kV en dat wil ik graag op u uit proberen.
  Gegarandeerd dat uw brein gewist is definitief .

  Liked by 5 people

 4. Links wordt nu wel heel erg gevaarlijk zo. Misschien kunnen ze elektrische schokken proberen om het moslim geloof te elimineren. Daar zo de hele wereld gigantisch profijt van hebben.

  Liked by 1 persoon

 5. Men is echt aan t gek worden ,deze vrouw zouden ze dringend moeten opsluiten

  Liked by 1 persoon

 6. ‘Een Italiaanse psychologe adviseert elektrische schokken om de onbewuste vooroordelen en het stereotyperen van mensen te veranderen.
  …de “vooroordelen” zo geprogrammeerd zijn in het menselijk brein dat de enige manier om te veranderen is om het biologische mechanisme te beïnvloeden van het deel van het brein dat verantwoordelijk is voor het genereren en controleren van deze stereotypering.
  …Maar ze gelooft dat het individu niet in staat is om “hun vooroordelen uit te roeien of zelfs te begrijpen dat ze die hebben”.’

  Wanneer mensen zelfs niet begrijpen dat ‘ze die hebben’, zullen deze niet in de rij gaan staan voor een ‘behandeling’. Maar omdat ‘het de enige manier is …’, moet de uitkomst wel zijn dat wanneer dit wordt doorgevoerd de behandeling een verplichting is en de doelgroep is helder. Zou ze familie / lid zijn van Barbara Lerner Spectre / Jewish Centre ……

  Bemoeienis omtrent medicatie, op dit niveau, is overigens niet aan een psycholoog, maar aan een psychiater. Daarmee zeg ik niet dat de psychiatrie volkomen te vertrouwen is.
  Wanneer ‘de’ technische- en/of ‘de’ telecomindustrie zich gaat bemoeien met neurologie zoals deze totaal gestoorde psycholoog – met haar team – voorstaat, kun je wel stellen dat men daarmee het ‘mens-zijn’ wenst te elimineren. ‘De maakbare, doch tot robot gedegradeerde, mens in een maakbare, economisch aangestuurde, gestileerde wereld’. Een methodiek welke goed beschouwd een regelrechte aanval is op ‘het vrije denken’ en inherente creatieve processen; precies dát terrein waarover men nog niet álle controle heeft weten te bemachtigen alhoewel conditionering op basis van ‘gearrangeerde omstandigheden’ al zeer gewenste (…) resultaten heeft opgeleverd.

  ‘They want it all and they want us dead.’

  My 5th Water Resonance Experiment @47Hz – 17/09/2017

  https://petities.nl/petitions/stop-5g
  https://www.telecompowergrab.org/

  Liked by 1 persoon

 7. ‘ The following scientific studies on wireless (microwave) radiation
  are the property of their respective Copyright owners ‘

  http://grassrootsinfo.org/emergingscience.php

  Liked by 1 persoon

 8. Kwam zonet, op een ander draadje, een voor mij nieuw woordje tegen. Ben gek op woordjes dus heb ‘m even opgezocht. Hetgeen Wikipedia erover te vertellen heeft, is dusdanig interessant en voor een goed deel toepasselijk op dit draadje, dus plak ik hier de link voor eventueel geïnteresseerden:

  https://nl.wikipedia.org/wiki/Deviant_gedrag

  Like

 9. Ben wel wat gewend, maar dit spant toch ECHT DE KROON. Direct arresteren, geen rechtzaak en dan het begin maken met haar oplossing uiteraard bij haar zelf. Daarna gewoon de sleutel weggooien. Deze is echt geflipt bij haar geboorte al en zeker niet goed bij haar paasei. Groetjes.

  Like

 10. How much trouble is Jeffrey Epstein’s death for the Royal Family? – BBC Newsnight – 19/08/2019

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s