Nieuw

Italiaanse justitie neemt ‘Open Arms’ in beslag en laat alle migranten van boord gaan

Deze keuze, van de kant van de aanklager, impliceert dat alle migranten aan boord van het schip aan land gaan. Dus de toga’s, na de terugkeer van de ngo’s naar zee te hebben gefaciliteerd met het loslaten van de schepen, helpen nu Open Arms met hun mensensmokkel.

Een paradoxale situatie die echter zal leiden tot de landing van alle migranten op Lampedusa. De beslissing van het openbaar ministerie vond plaats op de dag dat Spanje aankondigde dat het een militair schip zou sturen om de migranten bij te staan, de lading over te zetten en vervolgens naar een Iberische haven te gaan.

En in de Open Arms zaak, direct na het parlementaire debat over de regeringscrisis, is de minister van Binnenlandse Zaken, Matteo Salvini, teruggekomen om te spreken:

Hoogstwaarschijnlijk ontvang ik nog een klacht omdat het parket in Agrigento een dossier voor misbruik van het ambt heeft geopend’, zei de minister van Binnenlandse Zaken.

Dus nu wordt het scenario ingewikkeld. De migranten zullen van boord gaan in Lampedusa en hoogstwaarschijnlijk zal een andere wapenworsteling worden geopend tussen het ministerie van Binnenlandse Zaken en het openbaar ministerie van Agrigento.

Met deze stap wordt dus een einde gemaakt aan de hypothese van een landing in Spanje. Madrid werd laat wakker en gaf 17 dagen na de redding van de migranten een veilige haven aan voor de NGO. Ondertussen had Frankrijk de laatste uren gevraagd om een onmiddellijke oplossing met de woorden van de minister van Binnenlandse Zaken, Cazeneuve. Parijs heeft zich samen met Berlijn bereid verklaard om een deel van de door Open Arms geredde gesmokkelde migranten op te vangen.

Ondertussen wijst Salvini, ook betrokken bij de crisis, erop hoe hij de muziek kan veranderen met een nieuwe regering van de Vijfsterren en de Democraten: “Iemand in naam van de regering wil de havens heropenen, maar niet zolang ik de soevereiniteit van mijn land verdedig en en daarom rende ik van de Senaat naar het ministerie van Binnenlandse Zaken. Ik riskeer opnieuw een klacht wegens ambtsmisbruik, omdat ik immigranten van deze Spaanse NGO aan land had moeten brengen.

Bron:
I pm sequestrano la Open Arms e fanno sbarcare tutti i migranti
Il Giornale

Volgens de NOS is het besluit genomen op aandringen van Salvini maar het lijkt er eerder op dat de officier van justitie op Sicilië Salvini dwars probeert te zitten, volgens Il Giornale.

Waarom ‘Open Arms’ niet naar Spanje wilde:

De Italiaanse minister van Transport Toninelli zei eerder bereid te zijn om ze met schepen van de kustwacht naar Spanje te brengen. Hij stelde als voorwaarde dat de Open Arms het recht om onder Spaanse vlag te varen, ontnomen wordt.

Die prijs wil de Open Arms-organisatie vermoedelijk niet betalen. Zonder een vlag kan het schip niet verder varen, omdat het dan niet verzekerd is en door elke marine en kustwacht tegengehouden kan worden.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.215 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Piranjaha (1725 Articles)
De door mij vertaalde artikelen geven niet per se mijn mening weer. Ze zijn regelmatig ook tegenstrijdig met elkaar. De huidige ‘wetenschap’ kan daar niet zo goed mee overweg, want alles moet in consensus zijn. Naar mijn mening houdt wetenschap en historisch onderzoek in dat je zoveel mogelijk facetten van een bepaalde zaak bekijkt (en na afloop nog steeds niet overtuigd bent en nieuwsgierig blijft). Van allerlei kanten. De logische consequentie daarvan is dat sommige weergaven botsen of – o jee – onaangenaam zijn.

7 Comments on Italiaanse justitie neemt ‘Open Arms’ in beslag en laat alle migranten van boord gaan

 1. Geweldige oplossing weer voor die rotte gelukzoekers die europa weer rijk maken door berovingen verkrachtingen met hun kut moslim geloof enz.verrijkt europa toch!volgens Merkel en Rutte

  Liked by 3 people

 2. Hopelijk komen er heel snel nieuwe verkiezingen in Italië met een grote winst voor Salvini als uitslag want nu is de chaos compleet bij de verantwoordelijke autoriteiten.

  Het piratenschip Open Arms is gelukkig in beslag genomen en is rijp voor de sloop want het schoon en bacterievrij maken zou een vermogen kosten.

  Een nieuwe regering met een eensgezinde koers op het gebied van een effectieve aanpak van de invasietroepen vanuit Afrika zal niet alleen Italië redden maar geheel West-Europa.
  Eigenlijk zouden al die schepen van de ngo’s in beslag moeten worden genomen en vervolgens worden omgebouwd tot transportschepen die uitsluitend worden gebruikt bij het repatriëren van uitgeprocedeerde asielzoekers naar de kust van Libië.

  Deze repatriëring kan het beste in konvooi geschieden en zou in minimaal 5 jaren kunnen worden afgerond mits men de linkse activisten buiten spel zet door een preventieve hechtenis gedurende dit gehele proces.

  Maar zou dit niet in strijd zijn met de mensenrechten en de vluchtelingenverdragen?
  Die sterk gedateerde verdragen worden voorlopig opgeschort tot de huidige asielchaos tot beheersbare proporties is teruggebracht.

  Met het eerste transportschip richting Afrika zou bij voorkeur een plek moeten worden gereserveerd voor vrouwen gehuld in een boerka, radicale imams en teruggekeerde IS-strijders.

  Een veel humanere oplossing is eigenlijk niet te bedenken en het zou Afrika heel wat kennismigranten opleveren die daar hard nodig zijn om de klimaatverandering te bestrijden.

  Like

 3. Victor Firecaster // augustus 21, 2019 om 10:15 //

  Daar gaan we weer, het geschreeuw van Salvinio leidt tot niets, en is wat mij betreft bedoelt om zijn zieltjes voor zijn partij te winnen en een regering te vormen, maar ook dan gebeurt er niets tot weinig. Uiteindelijk bepaalt de EU. Kinderen zijn al aan wal genomen, nu weer deze zielige moslim jongeren. Schip in beslag genomen, voor hoe lang?.
  Zijn de Ngo’s nu verdrietig, nee ze zijn opgetogen ze hebben deze slag ook weer gewonnen. Avonturiers zonder grenzen ook weer in een geile euforie.
  Kapitein en consorten horen in de lik, maar het gebeurt niet, nu niet en nooit niet.
  Smokkelaars worden niet gepakt maar vriendelijk uitgezwaaid en keren lachend terug om de volgende lading te halen.
  Het probleem is heel klein, maar wordt groot opgeblazen om het dan in stand te kunnen houden, verdeel en heers zo iets.
  Er wordt teveel geld verdient aan dit avontuur.

  Like

 4. vonpuffelen // augustus 21, 2019 om 10:33 //

  @Horatius,
  Verkiezingen hebben geen enkele zin, dat is bezigheidstherapie voor de massa’s.
  Salvini kan doen wat ie wil maar maar is gebonden.
  Zolang de zwarte befjes die voor het overgrote deel uit vrijmetselaars en linkse potten bestaan het uiteindelijk voor het zeggen hebben varandert er geen fuck.
  Het systeem is verdomd goed dichtgetimmerd door de elites.

  Liked by 1 persoon

 5. Italië heeft een strenge dictator nodig, die orde op zaken stelt en al het linkse gespuis opsluit

  Like

 6. @vonpuffelen,
  Het juiste moment kiezen om de macht over te nemen is heel belangrijk in de politiek.

  Momenteel dreigt het gevaar dat de partij van Salvini in een cordon sanitaire terecht kan komen en wat dat in de praktijk betekent daar kunnen partijen als het Vlaams Belang en onze PVV boekdelen over schrijven.
  Een grote achterban maar veroordeeld tot de oppositie tot in lengte van dagen.

  Komt er inderdaad een andere regering aan het bewind die weer ongelimiteerde aantallen economische vluchtelingen gaat opnemen in de hoop op herverdeling via Brussel dan zijn wij ook uiteindelijk de klos.

  Maar dit scenario kan ook leiden tot grote maatschappelijke onrust onder de Italiaanse bevolking die ook een limiet heeft wat betreft incasseringsvermogen en tolerantie.
  Een burgeroorlog is niet geheel uit te sluiten als er zelfs geen begin wordt gemaakt met het uitzetten van de honderdduizenden uitgeprocedeerde asielzoekers die garant staan voor een sterk stijgende criminaliteit, verloedering en verpaupering etc.

  Dat Salvini eventueel buitenspel wordt gezet is gedeeltelijk zijn eigen schuld i.v.m. een verkeerde timing maar bovenal door de macht van Brussel en Straatsburg die Italië financieel zal blijven steunen – mocht dit in de nabije toekomst nodig zijn – in ruil voor het afserveren van Salvini.

  De man is een doorn in het oog van de bureaucraten en technocraten die de macht uitoefenen want hij weigert mee te werken aan het geplande omvolkingsproces uitgedacht door de duistere elites die regelmatig samenkomen bij o.a. de Bilderbergconferenties.

  De wapenindustrie heeft grote belangen bij het terugkeren van de koude oorlog en de klimaatindustrie wordt gesteund door voornamelijk de linkse partijen. Er staan dus grotere financiële belangen op het spel (voor de grootindustriëlen) dan de veiligheid en de toekomst van met name de West-Europese bevolking.

  Like

 7. Banbuster // augustus 22, 2019 om 13:30 //

  Salvini heeft geblunderd. Hij had een peleton marine naar het schip moeten sturen, commando dwangmatig overnemen, schip retour Libie, lossen, oorspronkelijke bemannin 5 jaar bajes; schip naar diep water, afzinken, eigenaar zware boete.

  laat de inboorlingen maar naar de rechter gaan; dat kan makkelijk tot 8 jaar duren…..

  Zoals gezegd; zie het verhal van Cherokee’s; zij wonnen voor de rechter; maar de president had het eerste leger en zette gewoon zijn zin door.

  Woord tegen geweer; geweer wint.

  Liked by 1 persoon

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s