Nieuw

Salvini tegen de bootmigranten: “Je kunt naar Spanje gaan”

Fotocollage Fenixx

Spanje heeft gezegd dat een Spaans schip met 107 illegale immigranten aan boord in Algeciras mag aanmeren. Dit nadat de Italiaanse minister van Binnenlandse Zaken, Matteo Salvini, het schip “Open Arms” heeft verteld om de Italiaanse wateren te verlaten en naar Spanje te gaan.

Salvini zei dat het schip alleen maar bij het zuidelijke eiland Lampedusa in Italië lag “om mij en Italië te provoceren”, meldt Breitbart.

De bemanning van de boot beweert dat de situatie op de boot 17 dagen nadat het de migranten aan de Libische kust heeft opgepikt “ellendig” is. Zes EU-landen hebben verklaard dat ze de asielzoekers kunnen ontvangen, maar Salvini weigert ze de haven binnen te laten gaan.

Op Facebook noemde hij de asielzoekers “nep-zieken, nep-minderjarigen” en hij wijst erop dat hij niet zal stoppen met het verdedigen van zijn land:

Zegt nee tegen het aanbod van Spanje
Maar Open Arms heeft het aanbod van Spanje geweigerd, ze beweren dat ze onmiddellijk moeten aanleggen vanwege een “extreme” noodsituatie aan boord, volgens een update van vanochtend van France24.

– Het is ondenkbaar om zes dagen te varen, zolang zou het duren voordat we in Algeciras zouden aankomen.

Nadat ze dat geweigerd hadden, bood de Spaanse regering hen aan om in de dichtstbijzijnde haven aan land te gaan, maar op het moment van schrijven heeft de boot niet op het nieuwe aanbod gereageerd.

Hieronder ziet u opnames van de boot in een video van France24, waarin de “communicatiedirecteur” van de boot het woord voert:

Salvini heeft echter 27 migrantenkinderen aan land laten gaan, maar hij deelde de Italiaanse premier mee dat het “tegen mijn waarden ingaat”.

Het Zweedse nieuwsportaal Samhällsnytt rapporteert dat ten minste vier illegale immigranten overboord zijn gesprongen om te proberen naar Lampedusa te zwemmen:

Sinds Salvini een strengere grenscontrole heeft ingevoerd, is het aantal bootmigranten dat zich tot Italië wendt, drastisch gedaald. Tegelijkertijd blijkt uit nieuwe cijfers van de UNHCR dat het aantal doden op de Middellandse Zee ook drastisch daalt.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.215 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (8658 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

2 Comments on Salvini tegen de bootmigranten: “Je kunt naar Spanje gaan”

  1. De ‘communicatiedirecteur’ erkent dus dat de faciliteiten op hun cruise schepen ondermaats zijn? En toch varen? Hmm.

    Like

  2. Ze kunnen ook naar Tunesië varen. Is dichterbij!

    Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s