Nieuw

Recreatievakanties in Syrië – voor asieltoeristen die bescherming zochten

Eritrese "vluchtelingen" vieren vakantie in hun "levensgevaarlijke" vaderland © AnonymousNews

“Voor de komende maanden is het belangrijkste repatriëring, repatriëring en meer repatriëring”, verklaarde de populaire “Kanselier voor Hervestiging” energiek. Veel asiel- en schatzoekers hebben dit volledig verkeerd begrepen.

Waarschijnlijk ook als gevolg van aanzienlijke integratie- en communicatietekorten in het slaapland van het sociale stelsel. Het land waar de grenzen open staan als schuurpoorten en alle archaïsche cultuurverrijkers naar eigen wens en stemming in en uit kunnen reizen, want Duitsland heeft elk talent nodig. Wij hebben al bij verschillende gelegenheden verslag uitgebracht over lange vakantiereizen van asielzoekers, over de “voor het geweld in hun eigen land gevluchtenen”, over “welke dan ook getolereerde”, en over criminele en illegale migranten die graag reizen. Zoals nu de BILD, het voormalige mediale speerpunt van de beweging “Refugees welcome!”, in detail bericht, zijn er Duitsland veel mogelijkheden voor een comfortabele toegang tot Syrië, bijv. via Libanon, Iran of Turkije:

Telefoontje naar de Libanese luchtvaartmaatschappij Nakhal, die een nummer in Berlijn op haar website heeft, en het reisbureau Al-Outom in Berlin-Neukölln. De verslaggever legt uit dat hij naar zijn land van herkomst wil reizen, hoewel dat volgens de asielwetgeving niet is toegestaan. Antwoord van een medewerker: “Geen probleem. U heeft alleen Syrisch paspoort nodig of een ‘overgangsticket’ bij de Syrische ambassade vragen. Wij zorgen voor de rest”.

Als men dan over de juiste “documenten” beschikt, krijgen de reislustigen in Libanon een uitzonderingsvergunning voor toegang tot Syrië: “Een bus haalt u rechtstreeks van de luchthaven in Beiroet op en brengt u over de grens”, legt een medewerker van het reisbureau uit. Kosten voor de thuisvakantie: zo’n 800 euro – inclusief vlucht, busreis, documenten en steekpenningen – rapporteert BILD, over de goed georganiseerde vakantieplanning voor de asielzoekers die bescherming en onderdak zochten.

Ontspanning, recreatie en “rust van Duitsland”
In de sociale media doen veel Syriërs enthousiast verslag van de mooie reizen naar het thuisland. Zo schreef de “ZEIT und Freitag” blogger en “voorbeeld-migrant” Aras Bacho, 20, veroordeeld voor seksuele intimidatie, op Twitter:

“Twee weken geleden zijn zes Syriërs die ik ken op vakantie geweest in Syrië om hun familieleden te bezoeken en wat rust te nemen, vooral van Duitsland. Je mist je thuisland en het is inmiddels doodgewoon dat Syriërs dat doen!”

BILD citeert andere “vluchtelingen” die al meerdere malen naar Syrië en terug zijn gevlogen: “Ik ben twee maanden gebleven, heb vakantie gevierd, legt ene “Gina” uit:

“Ik heb mijn drie kinderen bezocht. Ik zou het zo opnieuw doen, zelfs als ik mijn verblijfsvergunning zou verliezen.”

“Ik vloog naar Turkije, stak de grens over naar de Syrische stad Qamishli… Ik heb de Duitse autoriteiten niet ingelicht omdat ik bang was dat mijn asielrecht zou worden ingetrokken.”

Repatriëring na repatriëring
Met de (eigenlijk verloren) Syrische identiteitspapieren keren ze terug naar het doorvoerland Libanon of Turkije, van daaruit met de Duitse asielpapieren weer terug naar Duitsland. Als de identiteitspapieren in Syrië zijn gestempeld, kunnen ze  bijv. via Denemarken weer binnenkomen en aan de grens zelfs nogmaals beweren dat ze hun reisdocumenten zijn kwijtgeraakt. Het Bureau voor Migratie en Vluchtelingen (BAMF) is uiteraard op de hoogte van deze “thuislandvakanties”, maar kent de exacte aantallen niet.

Een woordvoerster van het Arbeidsbureau bevestigt dat er gevallen zijn waarin asielzoekers “tijdelijk voor vakantiedoeleinden terugkeren naar het land van waaruit zij officieel zijn gevlucht”, bijvoorbeeld naar Syrië, Irak, Iran, Eritrea, Afghanistan of Libanon – waarna zij naar Duitsland terugkeren. Officiële cijfers zouden echter niet beschikbaar zijn. “We hebben geen evaluatie of statistieken over dit onderwerp, dus we hebben geen informatie.” Volgens rapporten probeert het Bureau voor Migratie en Vluchtelingen sinds 2016 een overzicht te krijgen.

Volgens het BAMF mag een vluchteling zich “vrij verplaatsen” zodra hij een verblijfsvergunning krijgt en niet meer “getolereerd” is. Dit betekent dat hij/zij ook intensief kan reizen – behalve natuurlijk naar het “voormalige vaderand”, dat hem/haar in louter theoretische termen intensief met dood en marteling bedreigt, maar dat hij/zij theoretisch dan een visum voor het betreffende land zou moeten aanvragen.

Als de asielzoeker bijvoorbeeld Hartz IV (Duitse ziektewet) krijgt, moet hij/zij “zijn/haar” arbeidsbureau in theorie informeren en mag de reis niet langer dan drie weken duren. Bovendien krijgen asielzoekers met erkenning of subsidiaire bescherming in de administratieve theorie “de identiteitspapieren van hun land van herkomst terug”. In principe zou dit hen ook in staat stellen om te reizen, maar natuurlijk niet naar het “gevaarlijke” land waaruit zij “gevlucht” waren.

Het BAMF heeft zijn interne beleid voor Syrië als onderdeel van zijn lopende evaluatie in maart geactualiseerd, zij het met goede reden door de reguliere media genegeerd: “Men kan niet langer een landelijk gewapend conflict verwachten. Gevechtsacties bestaan slechts in enkele gebieden”.

Beste Syriërs, Irakezen, etc…: Jullie vrouwen hebben de oorlog gewonnen (zoals de Deutsche Welle trots meldde) – tijd om eindelijk terug te keren naar huis en uw land weer op te bouwen!

Seehofer ” spreekt” over deportaties
De WeLT am Sonntag betitelt zijn krantenkoppen onbedoeld komisch:

“Seehofer spreekt over deportaties voor Syrische vakantiegangers”.

En citeert Vollhorst Drehhofer: “Een Syrische vluchteling die regelmatig op vakantie gaat in Syrië kan niet serieus beweren dat hij vervolgd wordt in Syrië. Dan moeten wij zijn vluchtelingenstatus intrekken”.

Let op de nadruk op “regelmatig”! Samen met migratie-dwepers sprak Seehofer zich vrijdag uit voor een “door de staat georganiseerde reddingsdienst voor migranten” (georganiseerde mensensmokkelboten op kosten van de belastingbetalers). Seehofer had uitzonderlijk veel gelijk met het citeren van de PI-NEWS-term “asieltoerisme”, waarvoor de Groenen hem beschuldigden van “het bevorderen van de brutalisering van de politieke cultuur”…

Je slaat stijl achterover.

Bron:
Erholungsurlaub in Syrien – für schutzsuchende Asyltouristen

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.215 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (8658 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

5 Comments on Recreatievakanties in Syrië – voor asieltoeristen die bescherming zochten

 1. Dagroosje // augustus 19, 2019 om 10:24 //

  Die “geleerde” koppen is kennelijk teveel gevraagd om te bedenken dat als zo’n “vluchteling” zijn vrouw en kinderen achterliet en zij zijn nog in leven, wordt tijd om deze vacantiegangers op een definitieve transpoort naar huis te begeleiden. Seehover had zijn functie al lang geleden moeten neerleggen. De Duitse mensen hebben niet aan hem. Hij is een waardeloze politicus.

  Like

 2. UITZETTEN, en NOOIT meer tot ziens!!

  Like

 3. In my neighborhood ken ik (al) twee Turkse families die gedurende de zomermaanden voor maanden tot een half jaar in Turkije zitten. Hoe ze het doen? Ze doen het.

  Like

 4. Republikein // augustus 19, 2019 om 14:30 //

  Bekend verhaal, speelt al sinds ik me kan heugen, heel lang dus.

  Like

 5. Gemene Deler // augustus 20, 2019 om 11:19 //

  Uitzetting overbodig, slechts wet handhaven en niet meer binnenlaten. Hun uitkering ook niet naar het buitenland sturen. Aan deze praktijk kan men zien dat er in werkelijkheid een heel ander plan door onze bestuurders uitgevoerd word. Een nieuwe Neurenberg-berechting zou nodig zijn om deze land en cultuurverraders te stopen en uit hun functie te ontslaan.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s