Nieuw

Madrid beschuldigt ‘Open-Arms’: “De NGO weigerde ook Malta”

De Spaanse regering onthult een achtergrondverhaal: “Er was een overeenkomst met Valletta, maar de NGO koos ervoor om naar Lampedusa te gaan …”

Na het aanbieden van de havens van Algeciras en Menorca, besloot Madrid om ‘Open Arms’ publiekelijk aan de kaak te stellen.

De NGO is het doelwit van de Spaanse regering zelf met haar vice-premier Carmen Calvo, die in feite de plannen van de Iberische NGO ontmaskert. La Calvo onthult in feite een achtergrond van een paar dagen geleden over de onderhandelingen tussen Madrid en Valletta om het schip in Malta een veilige haven van aanlanding te geven. Blijkbaar voor het voorstel om in een Maltese haven te landen, arriveerde de zoveelste weigering van Open Arms: “Open Arms had naar Malta kunnen gaan en wilde niet, ze wilde per se naar Italië.

Toen werden de woorden van de Spaanse vice-premier duidelijker: “The Open Arms wilde niet naar Malta – zei de nummer twee van de regering van Madrid – Spanje werkte hieraan, in gesprekken met Malta, maar ze besloten naar Italië te gaan“, na de uitspraak van de TAR die toegang tot de Italiaanse wateren toestond, maar niet “duidelijk maakte of” migranten “aan land mochten gaan”. Kortom, Madrid benadrukt tussen de regels door een soort politiek plan van Open Arms voor een frontale botsing met de Italiaanse regering. En na het voorstel om migranten in Menorca te laten landen, komt er een (zelfs niet eens zo versluierde) aanval op de NGO uit Madrid: “We boden allerlei soorten hulp aan: medische hulp, voedsel. We begrijpen de positie van de ‘Open Arms’ niet.

 ‘We hebben de dichtstbijzijnde haven aangeboden, we kunnen onze havens niet naar Italië brengen. We realiseren ons de kritiekheid van de situatie als gevolg van onzekerheid en wanhoop, maar zodra er een veilige haven is en migranten weten waar ze zullen landen, begrijpt iedereen die dat er geen problemen zijn“. Woorden die maar al te duidelijk zijn, maar door de Open Arms worden genegeerd. De NGO weigerde eerst de haven van Algecerias omdat deze zeven dagen varen verwijderd was en kort daarna, vanmorgen, weigerde het in feite de hypothese van Menorca, dat drie dagen verwijderd is vanuit Lampedusa. De enige oplossing waarover ‘Open Arms’ blijkbaar bereid is om te onderhandelen is de overdracht van migranten naar een ander schip. Alleen dan kunnen migranten de Iberische kust bereiken.

Bron:
Madrid inchioda Open Arms “L’ong ha rifiutato pure Malta”
Il Giornale

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.215 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Piranjaha (1725 Articles)
De door mij vertaalde artikelen geven niet per se mijn mening weer. Ze zijn regelmatig ook tegenstrijdig met elkaar. De huidige ‘wetenschap’ kan daar niet zo goed mee overweg, want alles moet in consensus zijn. Naar mijn mening houdt wetenschap en historisch onderzoek in dat je zoveel mogelijk facetten van een bepaalde zaak bekijkt (en na afloop nog steeds niet overtuigd bent en nieuwsgierig blijft). Van allerlei kanten. De logische consequentie daarvan is dat sommige weergaven botsen of – o jee – onaangenaam zijn.

2 Comments on Madrid beschuldigt ‘Open-Arms’: “De NGO weigerde ook Malta”

  1. Dagroosje // augustus 20, 2019 om 00:56 //

    Hij doet het nu in zijn broek vanwege eventuele rebellie op het schip. Zij hebben kennelijk een overeenkomst afgesloten met de smokkelbende op het vasteland dat zij de migranten naar Italie zullen brengen. Er is ook nog een kans, dat er djihadisten gangsters zelf op het schip aanwezig zijn die niet naar Spanje of Malta willen en de NGO schip chanteren of onder druk zetten, onder het motto: “anders zullen er doden vallen”. Het is maar een fantasie, maar het kan ook net zo goed waar zijn.

    Like

  2. Madrid verzet zich weer tegen de NWO/JWO. Wordt het weer burgeroorlog in Spanje? Na 1820 en 1936 de derde (Wereld/burger) oorlog?

    Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s