Nieuw

De Leeuw van Damascus, Assad, bombardeert militair konvooi van de islamist Erdogan

Escalatie in het noordwesten van Syriƫ !

De luchtmacht van dictator democratische gekozen president Assad viel maandagmorgen een Turks militair konvooi in de Syrische provincie Idlib aan. Twee gematigde extremistische jihadistische rebellen die het konvooi vergezelden stierven bij de aanval bij de stad Hasjem, aldus de groep Faylaq al-Sham. Twee anderen raakten gewond.

Video’s tonen het moment van de aanval. Twee Turkse diepladers met M60 tanks die na de luchtaanval uit de stofwolk rijden zijn te zien.

Het konvooi was onderweg naar Morek, waar Turkije sinds 2018 het afgesproken staakt-het-vuren waarneemt jihadisten beschermt. Sinds april houden Rusland en het Assad-regime zich niet langer aan de overeenkomst en blijven ze oprukken in de provincies Hama en Idlib op door Turkije gegarandeerd rebellengebied, de zogenaamde “de-escalatiezone Idlib”.

De situatie in Idlib

Na intensieve aanvallen staan de troepen van Assad blijkbaar op het punt om de grote stad Chan Sheikhun te veroveren. In dat geval zouden de Turkse soldaten in Morek omringd worden door regime-troepen. Erdogan wil dit blijkbaar koste wat het kost voorkomen.

Het Syrische ministerie van Defensie in Damascus veroordeelde de inzet van Turkse troepen en waarschuwde dat Turkije verantwoordelijk was voor alle gevolgen van zijn militaire bewegingen. Ankara wilde “de verslagen terroristen van wapens voorzien”, aldus de Syrische propaganda voorlichting.

Turkije reageerde onmiddellijk op het bombardement. Turkse drones hielden het luchtruim van de regio in de gaten, twee andere Turkse konvooien met tanks en zware wapens zouden zich haasten om hun gebombardeerde kameraden in Idlib te helpen.

Bron:
Assad bombardiert Erdogan-MilitƤr-Konvoi
Bild

Turkije stuurt versterkingen om Al-Qaeda en ISIS te beschermen:

En Al-Qaeda (The White Helmets) moet heel hard huilen.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via >Ā deze link <Ā !

Doe mee met 1.214 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiƫren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Piranjaha (1697 Articles)
De door mij vertaalde artikelen geven niet per se mijn mening weer. Ze zijn regelmatig ook tegenstrijdig met elkaar. De huidige ā€˜wetenschapā€™ kan daar niet zo goed mee overweg, want alles moet in consensus zijn. Naar mijn mening houdt wetenschap en historisch onderzoek in dat je zoveel mogelijk facetten van een bepaalde zaak bekijkt (en na afloop nog steeds niet overtuigd bent en nieuwsgierig blijft). Van allerlei kanten. De logische consequentie daarvan is dat sommige weergaven botsen of ā€“ o jee ā€“ onaangenaam zijn.

13 Comments on De Leeuw van Damascus, Assad, bombardeert militair konvooi van de islamist Erdogan

 1. Op eigen grondgebied toch? Geheel terecht.

  Liked by 1 persoon

 2. Al de terroristen in het gebied ten zuiden van Khan sheikun zijn zich aan het terugtrekken. Dit is een heel grote overwinning van Assad. Ook eindelijk rust voor het christelijke stadje Mhardah wat al jarenlang wordt gebombardeerd door Al Nusra. Khan Sheikun wordt vanavond ook helemaal ingenomen.

  Liked by 1 persoon

 3. @WWW

  Dat is mooie aanvullende informatie! Positief!

  Like

 4. Helemaal toppie eindelijk goed nieuws bedankt Fennix!

  Like

 5. Over Turkije kan je in Nederland praktisch niets meer zeggen zonder met de dood te worden bedreigd.

  Like

 6. De Turkse fascisten komen van een koude Russische kermis thuis.

  Like

 7. vonpuffelen // augustus 20, 2019 om 16:28 //

  Dit lijkt op nog een ander konvooi wat terug moest.
  http://www.informationclearinghouse.info/52130.htm

  Like

 8. ronjaspers // augustus 20, 2019 om 18:42 //

  Poetin is niet vergeten dat de turken een russisch militair vliegtuig uit de lucht hebben geschoten,en dat een russische ambassadeur in turkije is doodgeschoten.Ik vind het erg voor de vreedzame turkse bevolking maar ik denk dat rusland turkije nog een gigantisch pak slaag gaat geven dankzij erdogan.

  Like

 9. Banbuster // augustus 20, 2019 om 19:50 //

  Erdogan wil de koerden afmaken en zal dat proberen met materiaal van de Nato. Maar allez: Rutte heeft terroristen betaald, en via de nato Turkije.
  Mijn sympathie is met de Koerden.

  Het leven van de Koerden hangt aan een zijden draad–is afhankelijk van Sadad. Note het Syrische leger mag klein zijn, maar hun grote broer valt niet mee te spotten–Putin. En Putin heeft een kotshekel aan turkije.

  Trump heeft Turkije gewaarschuwd dat de Nato Turkije niet zal backen in deze.

  Note; Turkije heeft atoom wapens van de Nato en Erdogan is gek.

  Like

 10. Financial Times – Turkey: why Erdogan gambled on a pivot to Russia – 14/08/2019

  Turkey; Military gear; Nato; Usa; Russia; SyriĆ«; Russian S400; Radars; Missile Launchers; Support verhicles; 2,5 billion defence deal; …

  Ze vinden het niet leuk wanneer ik ’n stukje tekst kopieer, dus dan maar direct de link.

  https://www.ft.com/content/326f545e-b9c5-11e9-96bd-8e884d3ea203

  Like

 11. SHAMELESS! Netanyahuā€™s Wife Throws Traditional Welcome Bread On Ground Upon Arrival In Kiev – 20/08/2019

  Like

 12. Das niet slim! Je wil niet Rusland tegen je hebben. Hopelijk moet Nethanyahu aftreden. Ook hij heeft vervanging nodig. Een goede regering die misschien goede relaties kan opbouwen met Assad.

  Like

 13. Banbuster // augustus 22, 2019 om 06:25 //

  Aanval op Turks konvooi:goede zaak!Alleen zou de aanval zwaarder moeten zijn. Zonder toestemming van Assaad heeft turkije niks te zoeken in Syrie. Doel van Erdogan: de terroristen steunen, de Koerden uitroeien.
  met een valse hond in attack mode onderhandel je niet; die stop je af.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s