Nieuw

Broeikaseffect? Wetenschappers voorspellen een mini-ijstijd zoals in de Middeleeuwen

Fotocollage Fenixx

Wetenschappers van de Universiteit van Californië in San Diego hebben een artikel gepubliceerd in het tijdschrift “Astrophysical Journal Letters” waarin zij het ontstaan van een nieuwe mini ijstijd zeer waarschijnlijk achten. In een studie concluderen ze dat de zonnestraling de komende decennia met wel zeven procent kan afnemen. De zon zou dan een fase ingaan met meerdere zwakke zonnecycli.

In de kleine ijstijd, die van het begin van de 15e tot de 19e eeuw duurde, was er een soortgelijk dieptepunt van de zonnestraling. Twee bijzonder koude perioden duurden van 1645 tot 1715 en van 1790 tot 1830. Het ontstaan van zogenaamde zonnevlekken, die de magnetische activiteit van de zon weerspiegelen, is bepalend voor de zonnestraling. Hoe minder zonnevlekken er zijn, hoe meer de zonnestraling afneemt. In een fase van lage bestraling werden slechts 50 zonnevlekken geteld. Maar enkele duizenden zouden normaal zijn.

De onderzoekers associëren de “passieve zon” met de “kleine ijstijden”. Tijdens de kleine ijstijd in Nederland bevroren de grachten, in Engeland de Theems. De zomers bleven vochtig en koel, zodat het graan op de velden wegrottten. Als gevolg daarvan vielen de oogsten terug en sloeg de hongersnood toe. De gletsjers drongen weer diep in de valleien door en vernielden dorpen en boerderijen.

De wetenschappers zijn van mening dat de zon binnenkort weer een “passieve fase” zal ingaan. Want de zon zou nu al tekenen van “zwakte” vertonen. Het aantal waargenomen zonnevlekken zou sterk dalen. Precies wanneer de te verwachten koelfase zich zal voordoen, is niet te voorspellen vanwege verschillende invloeden. Amerikaanse onderzoekers verwachten echter dat de afkoeling uiterlijk in 2050 zal plaatsvinden. Andere wetenschappers komen tot vergelijkbare conclusies.

De Amerikaanse onderzoekers zijn niet de enige wetenschappers die de stelling staven dat het klimaat afhankelijk is van de intensiteit van de zonnestraling en niet, zoals politici beweren, van de CO2-uitstoot van de mens.

Bron:
Treibhauseffekt? Forscher sagen Mini-Eiszeit wie im Mittelalter voraus

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.214 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (8636 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

5 Comments on Broeikaseffect? Wetenschappers voorspellen een mini-ijstijd zoals in de Middeleeuwen

 1. ‘De Amerikaanse onderzoekers zijn niet de enige wetenschappers die de stelling staven dat het klimaat afhankelijk is van de intensiteit van de zonnestraling en niet, zoals politici beweren, van de CO2-uitstoot van de mens.’

  De (CO2-) Klimaat Hysterie wordt volgens consensus gedragen door 99% van 77 (!!), ja, zevenenzeventig, ‘wetenschappers’ waarvan de namen onbekend zijn.
  (Marc Morano – How to Destroy the Climate Change Hoax)

  Worden wij ff allemaal vreselijk in de zeik genomen ……………………

  Like

 2. Met dit soort informatie hoef je overigens bij het gros (van de realiteit ontkenners) niet aan te komen: die hebben het ‘te druk’ met hun eigen bestaan.

  Like

 3. Dat kan wat worden als Nederland van het aardgas af is en de meesten het met een warmtepompje moeten doen, waarmee hoogstens wat nachtvorst is op te vangen.
  Ach, de meerderheid in Nederland heeft het gewoon verdient. Hadden ze maar na moeten denken en de juiste leiders moeten kiezen.

  Like

 4. iets met een muur en blindheid…

  Like

 5. Moeten we ons nu al zorgen gaan maken over een kleine ijstijd in 2050?

  Tegen die tijd lopen bij ongewijzigd beleid al de vrouwen rond in een boerka en dragen al de mannen een witte soepjurk en lange baarden tot hun bomgordel, dus die islamisering heeft toch zijn voordelen.

  Epidemieën overgebracht uit Afrika zullen echter tegen die tijd de wereldbevolking drastisch hebben teruggebracht en de onderlinge geschillen binnen de islam zullen in dit opzicht ook zeker een cruciale rol gaan spelen. Voorts beschikken steeds meer landen over atoomwapens dus het risico op een atoomoorlog zal steeds groter gaan worden, zeker als landen als Iran en Pakistan zich gedwongen voelen een heilige oorlog te starten tegen de ongelovigen.

  De mensheid zal uiteindelijk wel overleven, alleen in kleinere dus overzichtelijkere aantallen en in bepaalde gebieden waar het nog enigszins leefbaar is.
  Eigenlijk een mooi toekomstperspectief: de sterkste en meest flexibele mens zal zich kunnen handhaven.

  De evolutie van de aap tot de mens zal uitmonden tot de robotmens waar het heersende klimaat totaal geen vat op heeft en een samenleving waar de muzelman slechts te bezichtigen is in een museum voor land en volkenkunde. Uiteraard in gemummificeerde staat.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s