Nieuw

Regeringscrisis in Italië: Salvini gaat all-in

Matteo Salvini. | Collage: Ministero dell'interno, CC BY 3.0

In Italië neemt de kritiek binnen de rechtse Lega toe, die het uiteenvallen van de coalitie door partijleider Salvini als een te riskante manoeuvre beschouwt. De Lega, die momenteel met de 5-sterrenbeweging regeert, zou in de oppositie kunnen belanden, waarschuwde staatssecretaris Giancarlo Giorgetti, een nauwe vertrouweling van Salvini.

– We hadden onze regeringsposten kunnen behouden, en nu lopen we het risico onszelf belachelijk te maken, zegt Giorgetti tegen de krant La Repubblica.

Salvini verklaarde vorige week de alliantie onwerkbaar en te laten barstten. Zijn Lega streeft naar een motie van wantrouwen tegen premier Conte. Salvini, die nu minister van Binnenlandse Zaken is, en mikt op nieuwe verkiezingen in het najaar en hoopt daarna regeringsleider te worden.

Op dit moment zijn er echter benaderingen tussen de 5-sterrenbeweging en de PD. Beide partijen hebben rekenkundig een meerderheid in het Lagerhuis en zouden een regering kunnen vormen. Een dergelijke optie, die zij na de parlementsverkiezingen van mei 2018 nog hadden uitgesloten, wordt nu openlijk door beide partijen besproken. Salvini wil in ieder geval een regering van 5-sterren en PD voorkomen.

Bron:
Regierungskrise in Italien: Salvini pokert hoch

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.214 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (8636 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

2 Comments on Regeringscrisis in Italië: Salvini gaat all-in

  1. Dat heb je met die ongekozen premiers. Kunnen alles naar hun hand zetten. In Nederland doet Rutte hetzelfde. Hopelijk komt het niet zover en laten ze dat broekie aftreden. Volgens mij is die Conti net vrij van luiers.

    Like

  2. Antiislam // augustus 18, 2019 om 23:35 //

    Het volk wilt Salvini dus komt wel goed lijkt mij

    Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s