Nieuw

Open Arms: Frankrijk verbindt zich ertoe 40 migranten op te nemen

De Open Arms vaart nog steeds in onzekere wateren. Terwijl Frankrijk zich er zondag toe verbond om 40 van de honderd migranten aan boord te verwelkomen, weigerde de Spaanse NGO Proactiva het Spaanse voorstel. Madrid bood het schip aan om in Algeciras aan te meren, momenteel in de buurt van het Italiaanse eiland Lampedusa.

Na 26 dagen missie is er geen enkele manier voor de NGO om naar “Algeciras, de meest afgelegen haven van de Middellandse Zee” te gaan, door “nog 5 dagen te varen met een onhoudbare situatie aan boord”, reageerde Proactiva op Twitter. Een deel van de schipbreukelingen is al twee weken aan boord van de boot en de spanning neemt toe.

Het humanitaire smokkelschip, dat op zaterdag na twee weken varen 27 niet-begeleide minderjarigen in Italië aan land heeft gezet, heeft nog steeds 105 volwassenen en twee kinderen aan boord.

“De coördinatie van de solidariteit wordt gehandhaafd” tussen de landen die zich ertoe verbonden hebben om migranten op te vangen en “Frankrijk is vastbesloten om zich te blijven inzetten om 40 mensen op te vangen”, aldus la Place Beauvau (ministerie van Binnenlandse Zaken).

Denkbeeldige patiënten, denkbeeldige minderjarigen, denkbeeldige noodsituaties op het gebied van de gezondheid…. De NGO #OpenArms en haar medeplichtigen bereiken het hoogtepunt van de spot, Italianen zijn goed, maar niet dom.😉

Frankrijk stelt zijn voorwaarden
Deze 40 personen, bijna de helft van de migranten aan boord van de Open Arms, zullen “bescherming nodig hebben”, d.w.z. dat ze moeten voldoen aan de criteria om de vluchtelingenstatus te verkrijgen, voegt het Ministerie van Binnenlandse Zaken toe, dat de komende dagen een missie van Ofpra (Frans Bureau voor de Bescherming van Vluchtelingen en Staatlozen) zal inzetten.

De Ocean Viking, een humanitair smokkelschip van SOS Méditerranée en Artsen zonder Grenzen dat op 4 augustus Marseille verliet, heeft nog steeds geen oplossing om de 356 migranten die het aan boord heeft aan land te brengen in Europa. Het ligt halverwege tussen Malta en het eiland Lampedusa.

Bron:
Open Arms : la France s’engage à accueillir 40 migrants
Le Parisien

De EU-Commissaris voor Omvolking juicht de komst van de nieuwe uitkeringstrekkers en jihadisten toe:

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.214 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Piranjaha (1697 Articles)
De door mij vertaalde artikelen geven niet per se mijn mening weer. Ze zijn regelmatig ook tegenstrijdig met elkaar. De huidige ‘wetenschap’ kan daar niet zo goed mee overweg, want alles moet in consensus zijn. Naar mijn mening houdt wetenschap en historisch onderzoek in dat je zoveel mogelijk facetten van een bepaalde zaak bekijkt (en na afloop nog steeds niet overtuigd bent en nieuwsgierig blijft). Van allerlei kanten. De logische consequentie daarvan is dat sommige weergaven botsen of – o jee – onaangenaam zijn.

4 Comments on Open Arms: Frankrijk verbindt zich ertoe 40 migranten op te nemen

 1. Banbuster // augustus 18, 2019 om 19:07 //

  Logisch.Mcron is zelfs voorstander van GEDWONGEN rassenmenging; vrouwen die weigeren worden gedwongen zwanger gemaakt.Als hij zijn zin krijgt.

  Hoop voor de paar normale fransen: een coup van Vreemdelingen legioen. Die hebben in de jaren ’60 ook de OAS verslagen.

  Like

 2. Banbuster // augustus 18, 2019 om 20:17 //

  Verbaast me niks

  Like

 3. Angela Merkel sinks German economy, hands over control of EU to Macron – 15/08/2019
  (tandje sneller zetten)

  Like

 4. Nou op weg naar de broeders dan maar.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s