Nieuw

Bezorgdheid over “discriminatie” van daders: De Beierse politie mag de herkomst van criminelen niet meer bekendmaken

Harald Pickert (youtube)

München – Een bijzonder hardnekkige golf van het politiek correctheidsvirus woedt in Beieren: van nu af aan worden de herkomst en de etniciteit van de dader niet meer vermeld in persberichten en openbare mededelingen over strafbare feiten. Dit werd besloten door de Beierse politie-inspecteur Harald Pickert.

Het is hetzelfde debat op het niveau van de autoriteiten dat aan het begin van de vluchtelingencrisis al in de media woedde, na verschillende dagbladen, maar ook Tagesschau, Heute en soortgelijke nieuwsformats hebben zich in die tijd regelmatig onthouden van het noemen van de herkomst van de dader. Omdat dit werd gezien als mistig, misleidend en bewust achterhouden van informatie die relevant is voor het algemeen belang, was er massale kritiek geuit op de redacties, met als gevolg dat in ieder geval de meeste Duitse kranten de beschrijving van de dader of de gegevens over de herkomst van de informatie konden vermelden. Vooral omdat de redacties, die de etniciteit van de daders zo zorgvuldig anonimiseren, er meestal geen moeite mee hebben om de nationaliteit van Duitse daders of verdachten aantoonbaar te benoemen. De scherpzinnige columnist en polemist Jan Fleischhauer heeft gisteren – zoals gewoonlijk zeer leesbaar en scherp – bij “Focus” over deze afleidingsmechanismen geschreven.

In geval van twijfel liever helemaal geen informatie?

Het is zeer verrassend dat uitgerekend de politie van alle mensen in de CSU-staat deze slechte gewoonte nu de regel maakt en dat hun werknemers nu verplicht zijn om “gevoelig om te gaan met discriminerende termen”. Als er niet meer gesproken wordt over “Sinti” en “Roma”, maar er wordt een neutralere taalregeling voor gevonden, dan kan dat goed bedoeld zijn, maar ook deze vervangende termen zijn lastig: een provisorische term als “mobiele etnische minderheid” is zelfs uitdrukkelijk verboden voor het officiële gebruik. Zelfs “zwarte Afrikanen” of “zuiderlingen” maken al deel uit van de kring van zogenaamd racistisch beïnvloede onwelvoeglijkheden. Wat moeten de ambtenaren van de persdienst van de Beierse politie dan in de toekomst melden? Het antwoord ligt voor de hand: in geval van twijfel helemaal niets. Voordat iemand zijn vingers verbrandt, verbergt hij liever een of twee belangrijke feiten. Uiteindelijk zijn dan alleen nog mannen, vrouwen, mensen, wereldburgers, leden van de soort Homo Sapiens de daders.

Hoe dan ook, er is algemene verdenking

Dat het verbergen van etniciteit de vooroordelen niet vermindert, maar juist aanwakkert, wordt echter duidelijk als we kijken naar de enorme verschillen tussen de afzonderlijke etnische groepen en de groepen van herkomst van migranten. Als de informatie ontbreekt, is het des te gemakkelijker voor de onschuldigen om onder dezelfde algemene verdenking te vallen als die etnische groepen die veel meer delinquent zijn. Is dat eerlijk?

Hoe dan ook, als de termen en concepten belangrijker worden dan de dingen die ze geacht worden te benoemen, dan is de geestelijke vrijheid meestal in gevaar. En als in de officiële taalregelgeving voor gevoelige problemen de juiste woordkeuze meer telt dan de strijd tegen deze problemen, dan is er iets heel ernstig mis in de staat Duitsland.

Bron:
Sorge um „Diskriminierung“ von Tätern: Bayerns Polizei darf keine Angaben zur Herkunft von Kriminellen mehr machen
JouWatch

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.214 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Piranjaha (1697 Articles)
De door mij vertaalde artikelen geven niet per se mijn mening weer. Ze zijn regelmatig ook tegenstrijdig met elkaar. De huidige ‘wetenschap’ kan daar niet zo goed mee overweg, want alles moet in consensus zijn. Naar mijn mening houdt wetenschap en historisch onderzoek in dat je zoveel mogelijk facetten van een bepaalde zaak bekijkt (en na afloop nog steeds niet overtuigd bent en nieuwsgierig blijft). Van allerlei kanten. De logische consequentie daarvan is dat sommige weergaven botsen of – o jee – onaangenaam zijn.

4 Comments on Bezorgdheid over “discriminatie” van daders: De Beierse politie mag de herkomst van criminelen niet meer bekendmaken

 1. vangie1206j // augustus 19, 2019 om 01:19 //

  Sinds wanneer bepaald de politie wat ik wel en niet mag zeggen/vertellen.
  Merkel heeft dat schorem toegelaten waar wij financieel krom voor moeten liggen en die de meest verschrikkelijke misdaden plegen en dan mag ik zo,n stuk ongedierte niet benoemen.
  Ik zou deze politie zot even duidelijk onder zijn neus vrijven dat ik zelf bepaal wat ik zeg of niet.
  En de herkomst van zo.n Monster heeft niets met discriminatie te maken het is de waarheid.

  Like

 2. Banbuster // augustus 19, 2019 om 06:29 //

  Strafzaken worden in publiek voor de rechtr afgehandeld.Strafoplegging is wraak namens slachtoffer en samenleving. En dan mag de identiteit niet worden vermeld? Achtelijk. Maar de Linkschen willen niet dat het publiek ziet hoe crimineel de “verrijkers’zijn. Tot het te laat is; bijna zover!

  Like

 3. koddebeier // augustus 19, 2019 om 16:45 //

  Die politieke Ratten maken zich druk over discriminatie” van de daders maar niet over hun slachtoffers !!
  Het is te hopen dat ze snel zelf slachtoffer worden, de smeerlappen !

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s