Nieuw

“Siliconen pop, Cyborg, Vlaggenschip van het groene kapitalisme”

Foto: Facebook

Niet alle kunstenaars (of degenen die denken dat ze dat zijn) doen mee aan het ongereflecteerde gejubel rondom de big business met Greta Thunberg. De Franse filosoof rekent openlijk en hard af met de kunstfiguur Greta en het “groene kapitalisme”.

In Duitsland gaan gevestigde partijpolitici, (wanabe) beroemdheden van alle kleuren en kunstenaars van alle disciplines al op de knieën in aanbidding wanneer alleen al Greta Thunberg, het vermeende icoon van de zelfbenoemde Klimaatjongeren, wordt genoemd. Het meisje met het Asperger-syndroom, waarachter een heel consortium van mensen met zware financiële belangen staat, is voor die mensen de Maagd van Orléans, Nikolaus von Köln (de leider van de Kinderkruistocht) en een nieuwe Messias – verenigd in één persoon. Voor die mensen is het ‘not done’ om kritiek te leveren op het bedrijfsmodel Greta Thunberg.

Iemand die zich daar niets van aantrekt is de Franse filosoof Michael Onfray. In een interview met de Welt (achter betaalmuur) gaat hij direct er flink hard tegenaan. Voor hem is Greta een machinewezen, een emotieloze cyborg, een wezen van kunstmatige intelligentie. Zij is de profetes van een nihilistische openbaring die kauwt op wat anderen haar hebben gegeven. Hij heeft geen sympathie voor hen die “in de ban zijn van de buiksprekers van een jong meisje”.

Zij, Greta, weerspiegelt precies wat men haar heeft onderwezen, sinds een aantal kronkelende en vindingrijke zakenmensen ecologie hebben ontdekt als een verkoopargument om aanzienlijke winsten te maken, zegt Onfray. Greta Thunberg wordt door sommige mensen misbruikt als het vlaggenschip van het “groene kapitalisme”.

De mensen rondom Greta sturen haar op een missie om te werken met angst, ontzetting, bedreiging en intimidatie. Letterlijk: “Greta en haar medewerkers voegen nog een hoofdstuk toe aan George Orwells’ dystopische roman 1984.” En voor Onfray zijn de volwassenen die voor Greta knielen eveneens kinderen die “aan hun elektrische scooters hangen als aan een navelstreng die hen met hun eigen jeugd verbindt”.

Bron:
»Silikonpuppe«, »Cyborg«, »Flaggschiff des grünen Kapitalismus«

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.214 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (8636 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

5 Comments on “Siliconen pop, Cyborg, Vlaggenschip van het groene kapitalisme”

 1. Dat kind en haar vader lachen zich rot om alle sukkels die naar haar luisteren en in geloven. Al kan ik mij bijna niet voorstellen dat zulke gelovige en domme mensen bestaan.
  Als ik in God,de duivel enz. zal geloven, dan zal ik haar als de “antichrist” zien. Hoort dat kind bij een sekte of is zij gewoon gek?
  Ik zie weinig mensen die zulke gemeen en onbetrouwbare ogen hebben. Wel in griezel films. Zij samen met haar vader, zijn walgelijk profiteurs. Geen aandacht geven is het beste.

  Like

 2. Jeanette K // augustus 17, 2019 om 11:29 //

  Hier is Nausicaa Marbe’s analyse van G.Thunberg nog een keer.
  https://www.telegraaf.nl/nieuws/3094976/onfris-kinderen-als-klimaatmartelaars
  Zet moeder van Thunberg in het zoekveld van deze site: zij spoort ook niet.

  Like

 3. Epstein May Be Just One Part of an Intricate Network of Sex and Power – 15/08/2019

  Like

 4. Volgen mij is hier gewoon kinderprostitutie door ouders aan de orde, waarbij men geld binnen schuift en hele zalen ineens “bedient”, met als resultaat collectieve orgasmen.

  Nee, voor mij is het een symbool van triestheid, van een nieuwe laagte van links gekken, die uw kinderen offeren en de hunne prostitueren….volgens mij zijn dat geen mensen meer.

  Like

 5. noch god noch gebod // augustus 17, 2019 om 19:29 //

  Gelukkig zijn er nog kerels als Michel Onfray.
  Hij zal vermoedelijk en helaas ooit van het toneel worden verwijderd door de New Speakpolitie van de Franse zonnekoning, Emmanuel I.
  Het zou ook kunnen dat hij plotseling zelfmoord pleegt, met een kogel in zijn achterhoofd.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s