Nieuw

Joodse mensenrechtenadvocaat Omer Shatz: ‘De vluchtelingenpolitiek is een misdaad’

De Israëlische advocaat Omer Shatz heeft Angela Merkel en andere Europese politici voor het Internationaal Strafhof in Den Haag gedaagd. Hij acht hen medeverantwoordelijk voor de ellende van de vluchtelingen op de Middellandse Zee.

Sinds 2014 zijn er meer dan 18.000 mensen verdronken in de Middellandse Zee. Sommigen noemen dat ongelukken, anderen een tragedie. Niet Omer Shatz. De jurist, die internationaal recht doceert aan Yale University, is duidelijk. ‘Ik noem het een misdaad.’ In juni diende hij samen met collega Juan Branco een klacht in bij het Internationaal Strafhof in Den Haag, waarin ze de migratiepolitiek van de lidstaten van de Europese Unie bestempelen als een misdaad tegen de menselijkheid.

Knack >>

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.214 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Piranjaha (1697 Articles)
De door mij vertaalde artikelen geven niet per se mijn mening weer. Ze zijn regelmatig ook tegenstrijdig met elkaar. De huidige ‘wetenschap’ kan daar niet zo goed mee overweg, want alles moet in consensus zijn. Naar mijn mening houdt wetenschap en historisch onderzoek in dat je zoveel mogelijk facetten van een bepaalde zaak bekijkt (en na afloop nog steeds niet overtuigd bent en nieuwsgierig blijft). Van allerlei kanten. De logische consequentie daarvan is dat sommige weergaven botsen of – o jee – onaangenaam zijn.

2 Comments on Joodse mensenrechtenadvocaat Omer Shatz: ‘De vluchtelingenpolitiek is een misdaad’

 1. HERO , Ti Stimo!!! Ik bewonder je moed!!

  Like

 2. Ik kan niet het gehele artikel lezen op Knack. Hetgeen ik nog wel kon lezen is dat de Europese lidstaten schuldig zijn aan de doden door verdrinking op de Middellandse zee vanwege een plan om de migratiestromen uit Afrika te beperken.

  Ik begrijp dat men nu op het matje wordt geroepen en Merkel heeft reeds als mosterd voor de maaltijd aangekondigd dat het ‘goed zou zijn wanneer de Europese Unie zelf de migranten van zee ‘redt’.

  Met andere woorden dat Marrakesh Pact heeft consequenties en wel die dat de lidstaten naar behoren investeren in de veilige opname van ‘hun immigranten’.

  Barbara Lerner Spectre calls for destruction of Christian European ethnic
  Opnieuw ‘een andere’ versie.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s