Nieuw

Duitsland: 20 miljard euro naar Irak om Duitse ISIS-jihadisten niet de doodstraf te geven

Talrijke Duitse IS-strijders zijn momenteel in hechtenis in Irak. Het ZDF zag een strategienota van de federale regering in over de implementatie van de lokale jurisdictie: Veroordeling in Irak, afzwering van de doodstraf, in ruil daarvoor betaalt Duitsland 20 miljard euro.

Ongeveer 60 IS-strijders met een Duits paspoort zijn momenteel in Koerdische hechtenis in Syrië en Irak. Volgens het ZDF is tussen het federale ministerie van Binnenlandse Zaken en het federale ministerie van Buitenlandse Zaken een document over de tenuitvoerlegging van de jurisdictie in Irak overeengekomen.

Uit het document zou blijken dat een veroordeling en gevangenzetting volgens de Iraakse wet aanvaardbaar is, op voorwaarde dat de doodvonnissen tegen Duitse IS-jihadisten niet worden uitgevoerd en dat consulaire bijstand mogelijk is. Irak biedt een dergelijke jurisdictie aan, maar in ruil daarvoor zal Duitsland 20 miljard euro in de vorm van economische hulp verstrekken. Op de huidige federale persconferentie waren er verschillende vragen over dit onderwerp:

Bron:
BPK: 20 Milliarden Euro an Irak für Verzicht auf Todesstrafe gegen deutsche IS-Kämpfer
RT-Deutsch

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.214 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Piranjaha (1697 Articles)
De door mij vertaalde artikelen geven niet per se mijn mening weer. Ze zijn regelmatig ook tegenstrijdig met elkaar. De huidige ‘wetenschap’ kan daar niet zo goed mee overweg, want alles moet in consensus zijn. Naar mijn mening houdt wetenschap en historisch onderzoek in dat je zoveel mogelijk facetten van een bepaalde zaak bekijkt (en na afloop nog steeds niet overtuigd bent en nieuwsgierig blijft). Van allerlei kanten. De logische consequentie daarvan is dat sommige weergaven botsen of – o jee – onaangenaam zijn.

8 Comments on Duitsland: 20 miljard euro naar Irak om Duitse ISIS-jihadisten niet de doodstraf te geven

 1. Antiislam // augustus 17, 2019 om 22:48 //

  Wacht maar af als de recessie komt dan wordt het volk ontevreden en gaat het roer om maak ondertussen de spaarvarkens ( pensioenfondsen sociale voorzieningen enz enz) maar op gaar er eindelijk eens wat gebeuren.

  Liked by 1 persoon

 2. De prijs voor 60 kogels of touwen is aanzienlijk minder en ruimt mooi op. Met Saddam hadden ze tenslotte ook geen moeite.

  Liked by 2 people

 3. Dacht dat alleen onze premier debiel was….

  Liked by 3 people

 4. Terroristen verdienen de doodstraf vergeet niet tot welke gruweldaden zij in staat zijn de beelden spreken voor zich begrijp de Duitse bevolking niet

  Liked by 2 people

 5. Danny Vermeer // augustus 18, 2019 om 16:29 //

  Terrorisme is als kanker….uitroeien en liefst in ’t openbaar !

  Liked by 2 people

 6. Merkel is niet goed bij haar PAASEI, maar dit spant toch de kroon. Voor TERRORISTEN 20 miljard te gaan betalen om ze niet de doodstraf te geven. Gewoon daar laten waar ze horen, want ze zijn nu niet ineens zielig. het zijn geen mensen die daar heen zijn gegaan maar BEESTEN om alles wat tegen IS was uit te moorden !! Zien ze in Duitsland niet dat het geen echte Duitsers zijn of worden. Zijn gewoon een stelletje LIJPEN en lekker laten bengelen. Klaar en is een stuk goedkoper. Ze weten daar in Duitsland niet wat recht en krom is, dus gewoon van God los. Groeten.

  Like

 7. Deze Duitse-Isis-Jihadisten zijn niets minder dan de soldaten van Angela Merkel.
  Angela Merkel wil deze Duitse-Isis-Jihadisten graag nogmaals inzetten, internationaal en/of nationaal. Dat heet duurzaam; een investering in de toekomst. De geldpersen draaien wel door en Europa moet toch een keer failliet.

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s