Nieuw

Hitlergroet in Chemnitz: Antifa lid veroordeeld

De districtsrechtbank van Chemnitz heeft een sympathisant van de links-extremistische Antifa tot zeven maanden gevangenisstraf veroordeeld wegens het in het openbaar brengen van de Hitlergroet.

CHEMNITZ – De 33-jarige man is bekend bij de politie. Hij haalde de landelijke krantenkoppen toen hij op 27 augustus 2018 zijn arm voor het Marx-monument in de stad ophief voor een Hitlergroet.

De scène werd door velen gezien als bewijs van “radicaal rechtse rellen” tijdens de demonstratie van de Bürgerbewegung Pro Chemnitz. De reden voor de demonstratie was de moord op de 35-jarige Daniel H door een Syriër en een Iraakees die kort na de moord verdwenen waren.

Hij voelt zich meer thuis aan de linkerkant, zo vertelde de verdachte maandag aan de rechtbank, volgens de Duitse krant Freie Presse. Een deskundige bevestigde ook een antifascistische tatoeage op het lichaam van de verdachte.

Ondanks een uitgebreid strafblad – inclusief drugsmisdrijven – heeft de voorzitter van de rechtbank het vonnis teruggedraaid naar voorwaardelijke invrijheidstelling, omdat de man zorgtijd nodig heeft voor de behandeling en ontwenningskuur.

“Het was mij onmiddellijk duidelijk dat er weer alcohol in het spel was”, aldus de rechter. De man was zwaar dronken op de avond van de protesten.

Vorig jaar veroordeelde AfD-co-leider Alexander Gauland het afbeelden van demonstranten als extremisten die aan de protesten in de Oost-Duitse stad Chemnitz deelnamen. Hij beschreef de meerderheid van hen als “bezorgde burgers”.

Gauland zei ook “dat er geen mensenjacht was in Chemnitz” tegen migranten, zoals de reguliere media en de gevestigde orde ten onrechte hadden geprobeerd te beweren.

Bondskanselier Angela Merkel duwde echter terug tegen Gauland’s opmerkingen. Er is geen “excuus of verklaring” voor nazi-leuzen en aanvallen op mensen die “er anders uitzien” brieste ze destijds.

Bron:
Hitler salute in Chemnitz: Antifa member convicted
Free West Media

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.196 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Piranjaha (1357 Articles)
De door mij vertaalde artikelen geven niet per se mijn mening weer. Ze zijn regelmatig ook tegenstrijdig met elkaar. De huidige ‘wetenschap’ kan daar niet zo goed mee overweg, want alles moet in consensus zijn. Naar mijn mening houdt wetenschap en historisch onderzoek in dat je zoveel mogelijk facetten van een bepaalde zaak bekijkt (en na afloop nog steeds niet overtuigd bent en nieuwsgierig blijft). Van allerlei kanten. De logische consequentie daarvan is dat sommige weergaven botsen of – o jee – onaangenaam zijn.

2 Comments on Hitlergroet in Chemnitz: Antifa lid veroordeeld

  1. De victorie van het moment is reeds binnen, dat het onwaar is en na een jaar of langer moet owrden toegegeven is niet relevant. Het gaat om de overwinning ophet moment zelf, dat beeld blijft hangen, de woorden die dan worden gesproken zijn op dat moment “waarheid”…

    Een Merkel zal geen publiek excuus maken, dus waar is enige discussie nog goed voor? Het station wederzijds respect ligt ergens in het verleden, voor zover het er ooit was.

    ….wat de Hitlergroet pleger betreft, haal de kat met de zeven staarten maar boven, zweepslagen, veel zweepslagen. Wie zo’n belabberd eerbetoon pleegt moet gestraft worden, al is het maar omdat mensen straks denken dat het zo hoort. Geschiedvervalsing moet eenvoudig duidelijke straf als gevolg hebben, omdat !

    Like

  2. Paul Joseph Watson FULL interview: Mass immigration, left-wing hate and Brexit – 08/11/2017

    Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s