Nieuw

40 Joden gearresteerd in New York City die protesteren tegen de banden van Amazon met Immigration and Customs Enforcement

NEW YORK (JTA) – Veertig Joden werden gearresteerd tijdens een protest in New York City tegen het werk van Amazon met Immigration and Customs Enforcement.

Het protest van zondag was een van de meer dan 50 soortgelijke Joodse demonstraties die in het hele land werden gehouden ter gelegenheid van Tisha b’Av, de traditionele Joodse rouwdag, in oppositie tegen het immigratiebeleid van de VS. Een aantal progressieve Joodse groepen organiseerde de protesten, die ook in verschillende andere grote steden plaatsvonden, waaronder Washington, D.C., Chicago en Los Angeles.

Er waren geen arrestaties op de andere plaatsen, volgens T’ruah, de liberale rabbijnse mensenrechtengroepering die deel uitmaakte van de organisatoren van de protesten.

De protesten zijn de laatste in een reeks van directe acties van joodse groepen tegen de detentiecentra voor immigranten in de Verenigde Staten. De protesten, in veel gevallen georganiseerd door een nieuwe groep genaamd Never Again Action, leggen een expliciet verband tussen de Holocaust en de huidige behandeling van immigranten zonder papieren in het hele land.

In New York City drongen meer dan 1.000 demonstranten een Amazonewinkel binnen om te protesteren tegen het contract van de technische reus met ICE, dat gebruik maakt van Amazone-technologie. De demonstranten hielden een groot bord vast met de tekst “Never again means never again” en, met de meeste demonstranten op de vloer van de winkel, lazen ze de verhalen van mensen die vastzitten in immigratievoorzieningen.

De demonstranten wilden graag een verband leggen tussen hun zaak en Tisha b’Av, die een aantal Joodse historische tragedies herdenkt, waaronder de vernietiging van de Eerste en Tweede Tempel in Jeruzalem duizenden jaren geleden. Sommige demonstranten droegen gebedsjaals en tefilin.

Zij baden Kaddisj, het traditionele rouwgebed, zongen een melodie die traditioneel gebruikt werd in de liturgie van Tisha b’Av en lazen uit het boek van de klaagzangen, dat traditioneel op Tisha b’Av wordt voorgelezen. Sommigen hielden een groot spandoek omhoog met een Hebreeuws citaat uit het boek, wat zich vertaalt in “Om deze dingen huil ik. Mijn ogen stromen van tranen: Verre van mij is er een trooster die mijn geest zou kunnen doen herleven; mijn kinderen zijn verloren, want de vijand heeft gezegevierd”.

Samen met T’ruah waren er nog andere organisatoren van protest, waaronder de vluchtelingenhulpgroep HIAS, de Nationale Raad van Joodse Vrouwen en de activistische groep Bend the Arc.

“We zetten ons verdriet om in actie en gaan de straat op om te eisen dat technische bedrijven stoppen met het mogelijk maken van de deportatiemachine die immigrantengemeenschappen terroriseert, gezinnen scheidt en kinderen in kooien stopt”, twitterde Jews for Racial and Economic Justice, een linkse Joodse groepering die mede-sponsor was van het protest van New York.

Maandenlang hebben progressieve activisten Amazone opgeroepen om de banden met het immigratieagentschap te verbreken. In een verklaring vorige maand aan The Washington Post die eigendom is van Amazone-oprichter Jeff Bezos, zei Amazon dat het “een voorstel heeft gedaan voor een wettelijk kader” voor een verantwoord gebruik van de kunstmatige intelligentietechnologie van Amazon door overheden.

Een van de demonstranten die gearresteerd werd bij de demonstratie in New York was een Joods gemeenteraadslid, Brad Lander. In een reeks tweets vergeleek Lander het protest van de Amazone met de White Rose-beweging in nazi-Duitsland, die zich verzette tegen de jodenvervolging in het land.

“Ze kenden de risico’s en verspreidden flyers waarin ze met hun mede-Duitsers smeekten om de wreedheden van hun regering tegen de Joden te zien”, schreef hij.

Vergelijkingen tussen de Holocaust en het immigratiebeleid van de VS hebben de Amerikaanse Joodse gemeenschap op een zenuwslopende manier geraakt. Sommigen, waaronder de demonstranten, vinden dat het hun plicht is als Joden om de Holocaust aan te roepen en zich te verzetten tegen onrechtvaardigheid. Anderen zeggen dat de Holocaust niet vergelijkbaar was met de situatie in de detentiecentra, en dat het gebruik van termen als “concentratiekamp” en “nooit meer” de Holocaust bagatelliseert.

Bron:
40 Jews arrested in New York City protesting Amazon’s ties with ICE
The Jewish Telegraph Agency

Mooi he.

En nu dit:

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.196 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Piranjaha (1357 Articles)
De door mij vertaalde artikelen geven niet per se mijn mening weer. Ze zijn regelmatig ook tegenstrijdig met elkaar. De huidige ‘wetenschap’ kan daar niet zo goed mee overweg, want alles moet in consensus zijn. Naar mijn mening houdt wetenschap en historisch onderzoek in dat je zoveel mogelijk facetten van een bepaalde zaak bekijkt (en na afloop nog steeds niet overtuigd bent en nieuwsgierig blijft). Van allerlei kanten. De logische consequentie daarvan is dat sommige weergaven botsen of – o jee – onaangenaam zijn.

5 Comments on 40 Joden gearresteerd in New York City die protesteren tegen de banden van Amazon met Immigration and Customs Enforcement

 1. Als je dit zo leest zou je kunnen gaan denken dat de holocaust zwaar overtrokken en uitgebuit is voor geldelijk gewin en (slachtoffer)status.
  Moslims hebben er ook een handje van om alles met een huil sausje te overgieten.
  Tja ook een manier om het een en ander voor elkaar te krijgen en helaas zijn er hele zieligheid industrieen op gestoeld het is een lucratieve zaak.

  Like

 2. Alphons Mantel // augustus 14, 2019 om 12:58 //

  geweigerde immigranten kunnen gewoon naar Marokko , Qatar, Algerije of Tunesie gaan

  Like

 3. ‘The crusade by Zionist Kabbalist’s like Chabad “Rabbi” Shmuley Boteach to ban the New Testament, and enslave humanity with the help of Christian Zionists like Dr. Michael Brown. Rick Wiles, Edward Szall, Doc Burkhart, Matt Skow, Kerry Kinsey. Airdate: August 9, 2019’

  Vanaf minuut 16:40 tot 37:40 – Discussie. Zionisme; Satanisme; Hollyweird; ‘The Hunt’; Project Orion; Moordenaars; Anarchie; etc.

  Your Father is the Devil: Zionist Jews Demand Censorship of New Testament Holy Bible

  Ondertussen:

  ‘Is there a country in the world that attracts so much criticism as Israel? Studies consistently show Israel to be one of the most disliked nations in the world (along with Iran and North Korea). But how much of this is to do with genuine concern about Israel’s actions, and how much is actually a cover for the age-old hatred of the Jews?

  Mehdi Hasan of The Intercept and the Israeli historian Ilan Pappé go head to head with Times columnist Melanie Phillips and Israeli former Member of the Knesset Einat Wilf in this Intelligence quared debate from June 2019.’

  The Debate: Anti-Zionism is Anti-Semitism – iqsquared
  Een verregaand thema waar Rothschild-petekind Emmanuel Macron het ook al over had.

  ‘Israëliërs nemen jaarlijks deel aan een nationale pelgrimstocht naar het graf van Simon ben Yohai, om deze rabbijn te eren die gepleit heeft voor de uitroeiing van niet-Joden.
  (Jewish Press, 9 juni 1989, pag. 56B).’
  https://mijnnieuwsarchief.wordpress.com/artikelen/citaten-uit-de-talmoed-het-heiligste-boek-der-joden/

  Silence the Goijim; silence the Kuffār; silence ……
  Wat zal het uiteindelijk (……) rustig gaan worden op planeet Aarde.

  Like

 4. ‘Het begrip Semiet slaat in neutrale zin op iemand die deel uitmaakt van een van de vele klassieke en hedendaagse Semitisch sprekende volkeren die leefden/leven in het huidige Midden-Oosten, Ethiopië , Eritrea, en Noord-Somalië. De term is in 1781 geïntroduceerd door de Duitse historicus August Ludwig Schlözer.[1] Hij verwees met het begrip naar Sem (Hebreeuws: Sjem), een van de drie zonen van Noach. Volgens de Volkerentafel van Genesis kreeg Sem op zijn beurt vijf zonen, wier families zouden zijn uitgegroeid tot volkeren die zich over de aarde verspreidden.

  In de oudheid beriepen vele stammen in het Midden-Oosten zich op afstamming van Sem. Het wetenschappelijke gebruik van de term heeft echter betrekking op de taalgroep, en bij uitbreiding op culturele en etnische groepen. Naar hedendaagse inzichten, die vanuit een sterke interdependentie tussen taalgebruik en cultuur vertrekken, is de term Semiet ook geldig bij etnische en culturele beschrijvingen. Het woord “Semiet” kan dus verwijzen naar elke persoon die behoorde tot de oude volkeren van het Midden-Oosten, zoals Arameeërs, Akkadiërs, Feniciërs, Hebreeën en Arabieren en hun afstammelingen.’
  https://nl.wikipedia.org/wiki/Semieten

  ‘2. De semitische volken
  96:2.1
  De Semieten uit het Oosten hadden goede leiders en waren een goed georganiseerd ruitervolk; zij vielen de oostelijke gebieden van de vruchtbare halvemaanvormige landstreek binnen en verenigden zich daar met de Babyloniërs. De Chaldeeërs in de buurt van Ur behoorden tot de meest vooruitstrevende oostelijke Semieten. De Feniciërs waren een groep superieure, goed georganiseerde gemengde Semieten, die het westelijke deel van Palestina, langs de Middellandse Zeekust, in handen hadden. Als ras behoorden de Semieten tot de meest gemengde volken van Urantia, want er werden bij hen erffactoren van bijna alle negen wereldrassen aangetroffen.’
  Verhandeling 96 – Jahweh—de God der Hebreeërs
  https://bigbluebook.org/nl/96/2/

  Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s