Nieuw

Terug naar Noord-Afrika – Marokko laat zien hoe men moet redden

Irish Defence Forces - flickr.com - CC BY 2.0

De Marokkaanse marine heeft volgens eigen zeggen meer dan 424 vluchtelingen in zeenood gered. Ze werden uit de Atlantische Oceaan en de Middellandse Zee opgevist en naar Noord-Afrika teruggebracht.

Onder de geredden zijn 53 vrouwen en 16 minderjarigen. Mensen en boten zijn veilig, meldt de Magreb Post. Al in juli had de Marokkaanse marine meer dan 242 mensen gered. Volgens de Magreb Post werden er toen 50 vrouwen en 12 minderjarigen gered.

In vergelijking met de acties van particuliere exploitanten van NGO-reddingsschepen werkt de Marokkaanse marine zeer effectief. Onder leiding van Carola Rackete had de “Sea Watch 3” in juli slechts 42 mensen uit de Middellandse Zee naar Lampedusa gebracht. Daarbij werd bewust aanvaard dat de gezondheid van de geredden aanzienlijk zou verslechteren.

Eind juli bracht de “Alan Kurdi”, een ander particulier NGO-reddingsschip, waarop een correspondent van de Frankfurter Rundschau tijdelijk als verslaggever aan boord was, in totaal slechts 40 mensen in veiligheid.

In de reguliere media is er weinig of niets te vinden over de reddingsoperaties van de Marokkaanse marine. Professionele redders zijn duidelijk lang niet zo fotogeniek als de roekeloze Noord-Duitse maagd en haar riskante manoeuvres. En geen enkele verslaggever in de staatsmedia mist graag een mediaspektakel.

De redding van de personen is secundair. In focus staat dat de geredde naar Europa kan worden gebracht. Het laat nogmaals zien waar het allemaal om draait.

Bron:
Marokko – Marine meldet rettung von 424 flüchtelingen
Maghreb Post
Marokko zeigt, wie man rettet

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.196 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (8447 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s