Nieuw

Kinderen van Britse IS-terroristen zullen niet naar het Verenigd Koninkrijk worden gebracht

Sajid Javid nam het besluit als een van zijn laatste handelingen als minister van Binnenlandse Zaken voordat hij vorige maand minister van Financiën werd. Volgens Javid zou het te gevaarlijk zijn om militair of burgerpersoneel te sturen om kinderen en minderjarigen met de Britse nationaliteit uit kampen in het noorden van Syrië te halen.

Ongeveer 900 Britse burgers sloten zich aan bij de terroristische groepering van het zogeheten kalifaat van de islamitische staat. Naar schatting 400 daarvan zijn teruggekeerd naar het Verenigd Koninkrijk, tien procent is vervolgd en naar schatting 150 mensen zijn omgekomen.

Volgens een vertegenwoordiger van de regering worden sinds 2011 alle reizen naar Syrië afgeraden aangezien er geen consulaire ondersteuning meer beschikbaar is voor Britse burgers.

Niet alle kinderen die geboren zijn uit een moeder of vader uit het Verenigd Koninkrijk hebben noodzakelijkerwijs recht op de Britse nationaliteit. Als een ouder zijn staatsburgerschap heeft verloren voordat zijn of haar kind geboren is, of als de ouder een genaturaliseerde Britse burger is bij de geboorte, heeft het kind niet automatisch het recht om in het Verenigd Koninkrijk te wonen.

Het ministerie van Binnenlandse Zaken heeft ook onderzocht wat te doen met kinderen die uit Syrië zijn meegenomen, en of familieleden in het Verenigd Koninkrijk deze kinderen zouden mogen adopteren of dat sociale autoriteiten voor hen zorgen.

Bron:
Isis babies will not be brought home
The Times

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Volg ons dan nu op Telegram via > deze link < !

Doe mee met 1.196 andere volgers

De redactie van deze site modereert niet de reacties op voorhand, opdat u openlijk en direct met elkaar kunt discussiëren. U bent zelf verantwoordelijk voor wat u schrijft in het reactieveld. Het recht om de wet te overtreden, het oproepen tot moord, doodsverwensingen en dergelijke, is echter voorbehouden aan de redactie. Als we dan toch voor de rechter moeten verschijnen, staan we daar liever zelf dan dat we gedwongen worden uw e-mail-adres en IP-nummer af te geven onder bedreiging van overheidsgeweld. Dus houd je een beetje in of wees creatief.

About Rommel (8447 Articles)
Wij hier bij FENIXX zijn tegen geweld. We streven naar een revolutie door de voorlichting van de massa. Wanneer de informatie beschikbaar is voor de mensen, zal systeemverandering onherroepelijk en onvermijdelijk zijn. Iedereen die geweld suggereert of promoot in de commentarensectie zal gecensureerd worden en bij herhaling permanent verbannen worden.

2 Comments on Kinderen van Britse IS-terroristen zullen niet naar het Verenigd Koninkrijk worden gebracht

  1. ideetje voor Merkel, Macron en Rutte om dit na te volgen

    Like

  2. Rutte heeft nog wat Toyata pick ups staan.

    Like

Reageer ook

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s